بدنیست بدانیم که بابک زنجانی درست زمانی بازداشت شد که12 نماینده شاخص مجلس در نامه ای به سران قوا خواستار بررسی پرونده های متعدد وی شدندو از دیگر سو برای بسیاری از نمایندگان مجلس و دستگاههای نظارتی وجتی مردم این سوال مطرح بود که چگونه راننده رییس کل بانک مرکزی در طی چچند سال به میلیاردی تبدیل شده که بیش اط 60 شرکت داخلی و خارجی و بیش از 10 میلیارد دلار سرمایه خالص دارد ...
تا اینکه بالاخره این جوان روز دوشنبه مهمان اوین شد تا به پرونده او که البته حرف وحدیث زیادی هم پیرامونش وجود داشت رسیدگی شود.
***علل بازداشت " بابک زنجانی" فاش شد
حجتالاسلام غلامحسین محسنیاژهای اظهار داشت: بابک زنجانی با توجه به مسائل و اتهامات وارده در هفتههای اخیر از سوی مراجع قضایی بازداشت شد.
سابقه ماجرا به دو روز قبل بازمی گشت که عباس جعفری دولت آبادی دادستان عموم و انقلاب تهران در حاشیه بازدید از پلیس آگاهی تلویحاً به ممنوع الخروج شدن “زنجانی” اشاره و بدون اعلام دستگیری قریب الوقوع وی اظهار داشت: آن چه در این باره می توانیم به شما بگویم این است که پرونده این فرد در دادستانی تهران مفتوح است.
گفته می شود پرونده بدهی هنگفت زنجانی به وزارت نفت با ادعای تحریم و جعل گواهی بانک مرکزی تاجیکستان دلیل این موضوع بوده است.
روابط عمومی بانک مرکزی عصر شنبه با اعلام اینکه بابک زنجانی تاکنون هیچ گونه وجهی را به حساب بانک مرکزی واریز نکرده است، ادعای وی را تکذیب کرد.
بنا بر اعلام روابط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، با استعلام به عمل آمده در روز جاری، واریز هر گونه وجهی به حساب بانک مرکزی بابت بدهی آقای بابک زنجانی تایید نمیشود.
سید سعید حیدری عضو کمیسیون انرژی مجلس نیز در این خصوص اظهار داشت: سندی که بابک زنجانی مبنی بر پرداخت بدهی خود به وزارت نفت به کمیسیون اصل 90 ارائه کرده است، طبق بررسیهای انجام شده جعلی از آب درآمد.
وی ادامه داد: با پیگیریهای انجام شده از سوی مجلس و برخی دیگر، این سند و گواهی که ظاهراً از بانک مرکزی تاجیکستان صادر شده، جعلی بوده است.
براساس این گزارش، چندی پیش بابک زنجانی گواهی از بانک مرکزی تاجیکستان ارائه کرد، مبنی بر اینکه تمامی بدهی خود به دولت ایران را در این کشور به حساب بانک مرکزی ایران واریز کرده است، اما با پیگیریهای مجلس مشخص شد حتی پولی به حساب دولت ایران واریز نشده و گواهی صادر شده نیز ظاهراً یا جعلی بوده و یا با پرداخت یک میلیون دلار از سوی وی صادر شده است.
***چرا بابک زنجانی نتوانست فرار کند؟
دستگیری بابک زنجانی را میتوان بدون تردید مهمترین پرونده قضایی در حوزه مبارزه با مفاسد اقتصادی از آغاز انقلاب تا کنون محسوب کرد؛ پروندهای که تنها یک رقم آن بدهی دو ونیم میلیارد یورویی به وزارت نفت است و برخی نمایندگان مجلس از غارت 13 هزار میلیارد تومانی بیتالمال توسط وی سخن میگویند.
اعتدال با این مقدمه نوشت: «در مدت چند ماه گذشته و پس از خداحافظی احمدینژاد از ریاستجمهوری، برخی اخبار غیررسمی نشان میدهد که ابعاد این پرونده در داخل و خارج کشور به رقمی فراتر از 30 هزار میلیارد تومان میرسد.
فرار محمودرضا خاوری از چنگال قانون که با حرف و حدیثهای بسیاری در محافل رسمی و غیر رسمی همراه بود، تجربهای بود تا دستگاه قضایی و امنیتی با آگاهی از اهمیت ماجرا تدابیری را اتخاذ کنند که دنبال بابک زنجانی ینگه دنیا را نگردند.
تجربه پرونده اختلاس سه هزار میلیاردی نشان داد که اهمال ضابطان قضایی در برخورد با متهم اصلی پرونده یعنی محمود خاوری موجب شد که وی قبل از دستگیری به ویلای سه میلیون دلاری خود در کانادا بگریزد و هنوز بعد از دو سال، همچنان هیچگونه پیگردی نتواند وی را به کشور بازگرداند.
این تجربه نشان داد که متهمان دانهدرشت اقتصادی معمولا ارتباطات خاصی با برخی از دستگاههای نظارتی و نهادهای دولتی دارند که قبل از به دام افتادن از مهلکه فرار میکنند اما در مورد بابک زنجانی تیزهوشی مقامات قضایی، موجب شد که از ابتدای روشن شدن ابعاد این پرونده، وی مورد رصد قرار گرفته و اقدامات تامینی در مورد بابک زنجانی به عمل آید.
اگرچه در دولت گذشته برخی اعضای مهم دولت، بابک زنجانی را حمایت میکردند و در مکاتبات رسمی با دستگاه قضایی هیچگونه اتهامی را علیه وی مطرح نکرده بودند اما دستگاه قضایی پس از روشنگری رسانهها درباره پرونده بابک زنجانی از مسیرهایی دیگر به تحقیق درباره وی پرداخت و در اواخر فرودینماه سال جاری، یعنی حدود دو ماه قبل از انتخابات، بابک زنجانی ممنوعالخروج شد.
حتی شنیده شده بر اثر این اقدام، بابک زنجانی که قصد خروج از کشور را داشت در اوایل اردیبهشتماه از هواپیما پایین کشیده شد و به وی اجازه خروج از کشور را ندادند.
بابک زنجانی که به طور معمول چندینمرتبه در ماه به خارج از کشور مسافرت میکرد، چند روز قبل از بازداشت خود، در واکنش به گزارش رسانههای ترکیه مبنی بر اینکه قرار بوده وی با گذرنامه جعلی از ایران خارج و سپس از طریق لبنان به آنتالیا سفر کرده و در هتلی لوکس در آنتالیا که متعلق به وی است با رضا ضراب ملاقات کند، اظهار کرد که بیش از شش ماه است از کشور خارج نشده است.
اکنون به نظر میرسد که باید از مسئولان مربوطه در دستگاه قضایی و ضابط پرونده که به دلیل سلامت بالای آنان، نظام، پروندهای به این اهمیت را که از نظر حجم مالی در تاریخ ایران بیسابقه محسوب میشود را به آنها محول کرده است، قدردانی کرد که با تیزهوشی مانع فرار و خروج بابک زنجانی از گشور چه به صورت عادی و چه به صورت غیرقانونی شدند.»
*** ادامه جلسات اصل90 درباره بدهی 2میلیارد و 60میلیون یورویی بابک زنجانی
* رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس گفت: برای پیگیری واریز بدهی بابک زنجانی به وزارت نفت، جلسات مشترکی با مسئولان بانک مرکزی و وزارت نفت داشتیم و این جلسات در هفته آینده نیز ادامه دارد.
علی پورمختار رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: اعضای کمیسیون اصل 90 مجلس برای پیگیری واریز 2 میلیارد و 60 میلیون یورو بدهی بابک زنجانی به وزارت نفت، به صورت مرتب جلسات مشترکی را با مسئولان بانک مرکزی و وزارت نفت و بابک زنجانی داشتند و این جلسات در هفته آینده نیز ادامه خواهد داشت.
وی ادامه داد: این جلسات با هدف مدیریت این موضوع و برای پیدا کردن راهی برای برگردانندن این پول برگزار میشود و این جلسات هفته بعد هم ادامه خواهد داشت.
رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس همچنین گفت: در این جلسات بحثهای فنی و کاملا کارشناسی مطرح میشود و بحث مربوط به اثر تحریمها، نحوه نقل و انتقال پول و عملیات خاص بانکی که انجام شده مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
پورمختار در پاسخ به سوالی مبنی براینکه آیا بابک زنجانی قصد واریز بدهی خود را دارد و اینکه آیا تحریمها مانع از انتقال پول به حساب وزارت نفت شده است؟ تصریح کرد: بخشی از موضوعی که در این جلسات مطرح و تایید شد، همین موضوع است؛ موضوعی که از سوی بابک زنجانی مطرح شد و مورد تایید وزارت نفت و بانک مرکزی قرار گرفت، این است که پیگیریها صورت گرفته است.
وی در پایان تاکید کرد: بعضا ذهنیت کاملا منفی نسبت به اقدامات وی وجود دارد و این، سبب شده که نسبت به اسناد و مدارکی که ارائه کرده است، اعتماد نشود لذا اعتقادمان این است که باید مدیریت صحیحی صورت بگیرد تا این کار انجام و پول واریز شود.
***جزئیات آخرین تقلب مالی بابک زنجانی
حدود چهل روز قبل بانک کنت متعلق به بابک زنجانی ادعا می کند که بیش از دومیلیارد یورو از بابت بدهی زنجانی به وزارت نفت ، به حساب یک بانک خصوصی ایرانی در تاجیکستان واریز کرده است ، پیرو این اقدام بانک مرکزی تاجیکستان که به نام بانک ملی تاجیکستان مشهور است نامه ای به بانک کنت بابک زنجانی می دهد که بصورت تلویحی واریزی پول را تایید می کند.
برای بررسی این موضوع یکی از معاونین بانک مرکزی به همراه معاون مربوطه بانک خصوصی به تاجیکستان سفر می کند و با معاونین بانک ملی تاجیسکتان دیدار کرده اما آنان از ارائه تاییدیه رسمی واریزی پول توسط بابک زنجانی خودداری می کنند.
به فاصله چند روز مجدداً هیات ایرانی به همراه درخواست رسمی بانک مرکزی ایران برای واریز پول به حساب ایران به تاجیکستان سفر می کند که در این بار با رییس بانک مرکزی تاجیکستان ملاقات می کنند و وی رسما به هیات ایرانی اعلام می کند که پولی در کار نیست و نامه های قبلی بی اعتبار است.
در واقع ، بابک زنجانی و برخی مقامات تاجیک ، در طرحی مشترک ، در صدد بودند با سند سازی هایی ، عملاً وزارت نفت ایران را از این مبلغ محروم سازند!
در این شرایط اصرار برخی نمایندگان برجعلی نبودن واریزی پول توسط بابک زنجانی به شدت شائبه ساز است.
***ادعای بابک زنجانی رد شد
بانک ملی تاجیکستان روز 30دسامبر هرگونه همکاری با تاجر ایرانی که در فهرست تحریمهای آمریکا قرار دارد را رد کرد.
سخنگوی بانک ملی تاجیکستان عبدالغفور کوربونف، در گفتگو با رادیو اروپای آزاد تاکید کرده است که مدارک ارائه شده توسط بابک مرتضی زنجانی به مجلس ایران جعلی بوده است.
هفته گذشته گروهی از نمایندگان مجلس ایران از سندی گفتند که طبق آن، 2میلیارد دلار حاصل از فروش نفت ایران، توسط بانک ملی تاجیکستان واریز شده است.
***تاجیکستان چشم براه نتیجه دادگاه بابک زنجانی
خبر بازداشت بابک زنجانی میلیاردر ایرانی که د ه ها میلیون دلارش در چرخه اقتصاد تاجیکستان در جریان بوده است، این روزها این سوال را در میان اذهان تاجیکان بوجود آورده است،که سرنوشت داراییها و شرکت هایش در این کشور به کجا خواهد انجامید؟
به گزارش ایرنا بابک زنجانی در 10 سال اخیر به یکی از سرمایه گذاران مطرح در تاجیکستان تبدیل شده است بطوری که رسانه های تاجیکی نوشتند که وی بنیانگذار شرکت های گسترده ای در این کشور است.
بر اساس مشاهده خبرنگار ایرنا و همچنین گزارش های برخی رسانه ها برخی طرح های مربوط به بابک زنجانی از سرمایه گذاران مطرح تاجیکستان، در شهر دوشنبه طی دو روز گذشته به حالت رکود در آمده است.
در پایانه مسافربری بین المللی دوشنبه موسوم به ˈآسیا اکسپرسˈ طی دو روز گذشته تحرکی از تاکسی ها یا اتوبوس های معروف این شرکت به چشم نمی خورد.
این پایانه توسط بابک زنجانی در فروردین سال جاری با حضور امامعلی رحمان رییس جمهوری تاجیکستان به بهره برداری رسید.
عملیات اجرایی ساختمان بزرگترین فروشگاه مربوط به بابک زنجانی در شهر دوشنبه نیز متوقف شده است.
با این وجود ˈدلیر عبداللهˈ یکی از افرادی که در شرکت های زنجانی مسوولیت دارد، توقف طرح های زنجانی را مربوط به بازداشت وی نمی داند و می گوید به خاطر تعطیلات سال نو و برخی مسائل درون سازمانی این شرکت ها به صورت موقت تعطیل شده است.
در تاجیکستان مقامات دولتی تاجیکستان تاکنون در مورد بازداشت بابک زنجانی اظهار نظر نکرده اند اما به گفته تحلیلگران ، مقامات کشورمنتظر اعلام صدور حکم دادگاه ایران در باره زنجانی هستند تا آن موقع در مورد شرکت ها، طرح ها و سرمایه های زنجانی اظهار نظر کنند و یا تصمیمی بگیرند.
رسانه های تاجیکستان، زنجانی را از سهامداران عمده شرکت بزرگ اقتصادی ˈکانت - گرپ تاجیکستانˈ می دانند که شرکت های بسیاری از جمله ˈکنت تعمناتˈ ،ˈکنت - ترستˈ، ˈ آسیا اکسپرس ایر لاین ˈ و ˈکنت ساختمانˈ را در زیرمجموعه خود دارد.
بانک ملی تاجیکستان دو روز پیش به رسانه های محلی اعلام کرد که هیچ گونه ارتباطی با بابک زنجانی، میلیاردر ایرانی، نداشته است.
عبدالغفار قربان اف، مسوول دفتر مطبوعاتی بانک ملی تاجیکستان در آخرین روز سال 2013 در گفت وگو با خبرنگاران گفت، سندی که برای نشان دادن ارتباط میان میلیاردر ایرانی و بانک مذکور توسط زنجانی به پارلمان ایران ارائه شده، جعلی است.
هفته گذشته از طریق برخی رسانه ها اعلام شد که بابک زنجانی بدهی بیش از دو میلیارد دلاری خود به وزارت نفت ایران را از طریق بانک ملی تاجیکستان پرداخت کرده است.
رسانه های تاجیکستان همچنین به نقل از بابک زنجانی نوشته اند که وی دارای بیش از 70 شرکت ،از جمله شرکت هولدینگ توسعه سورینت قشم، ˈاولین بانک سرمایه گذاری اسلامیˈ(First Islamic Investment Bank) در مالزی، سهامدار شرکت هواپیمایی انور ترکیه، مؤسسه مالی اعتباری در امارات و بانک ارزش تاجیکستان است.
او همچنین شرکت هایی در دبی، ترکیه و تاجیکستان دارد.
***ادعایی جدید درباره گذشته بابک زنجانی
یک سایت خبری مدعی شده که به جزئیات تازهای درباره پرونده بابک زنجانی دست یافته است.
این سایت نوشت: «نام و تصویر بابک زنجانی پاییز سال گذشته برای نخستین بار توسط یک سایت خبری داخل کشور به عنوان یکی از بزرگترین رانتخواران تاریخ ایران معرفی شد اما سوال اینجاست که بابک زنجانی چگونه به این وضعیت رسید؟
بر اساس اطلاعات جمعآوری شده، بابک زنجانی بعد از حوادث سال 1388 و قدرت گرفتن برخی نیروهای خودسر با فردی به نام رعیت در جزیره کیش ارتباط برقرار میکند و از طریق وی با شریف ملکزاده و سپس اسفندیار رحیممشایی مرتبط میشود.
حوزه رانتخواری بابک زنجانی در ابتدا هتلداری و دلالی هواپیما بوده که از سال 1390 و با تشدید تحریمها یکباره ثروت در اختیار وی که حاصل از پولشویی و معاملات با پول بیتالمال بوده است دهها برابر میشود.
وی سپس با ارتباط گرفتن با معاون اقتصادی یکی از مراکز خاص از پوشش امنیتی برای فعالیتهای اقتصادی خود استفاده میکند.
بابک زنجانی که از رعیت و هروی برای ارتباط با محافل خودسر استفاده میکند، مبالغ سنگین به افراد مختلف میپردازد و از این طریق به سیستم نظارتی نفوذ میکند.
گفته میشود وضعیت وی به حدی میرسد که با یک وزیر خاص در وزارتخانه مربوطه دیدار کرده و از حمایتهای وی بهره میبرد.
برخی نمایندگان مجلس نیز پیش از این از تایید بابک زنجانی توسط چهار تن از اعضای دولت احمدینژاد شامل رستم قاسمی، شمسالدین حسینی، حیدر مصلحی و محمود بهمنی خبر داده بودند.»
***بازتاب بینالمللی بازداشت بابک زنجانی
خبر بازداشت بابک زنجانی، دیگر موضوعی است که مورد توجه شمار زیادی از مطبوعات و رسانه های خارجی قرار گرفته است.
«نیویورک تایمز» در مطلبی که در این زمینه منتشر کرده می نویسد ایران اقدام به بازداشت تاجری کرده که آمریکا و اتحادیه اروپا نیز به واسطه نقض تحریم ها به دنبال وی بوده اند. این روزنامه به نقل از منابع خبری داخلی ایران می افزاید اتهام زنجانی، فساد مالی در فعالیت های مرتبط با صادرات نفت ایران بوده است.
*** بابک زنجانی رییس من است
شبکه خبری تلویزیون دولتی ترکیه «تی.آر.تی» اعلام کرد: رضا ضراب به این موضوع که بابک زنجانی رییس او بوده است، اعتراف کرد.
این شبکه خبری با اشاره به ثروت بسیار زیاد ضراب، این سووال را مطرح کرد که «که یک جوان چگونه توانسته است چنین ثروت هنگفتی را جمع آوری کند».
تی.آر.تی می نویسد: این میلیارد ایرانی الاصل تبعه ترکیه که با اتهامات مختلفی در زمینه های اقتصادی رو به رو و در زندان بسر می برد، متهم است که همراه بابک زنجانی در پولشویی نقشی مهم ایفا کرده است.
شبکه خبری تلویزیون دولتی ترکیه می نویسد: ضراب در مدت کوتاهی از طریق نقل و انتقال پول از طریق ترکیه به ثروت کلانی دست یافته است. وی که به عنوان مرد خبرساز سال 2013 ترکیه شناخته شده به همکاری با بابک زنجانی که اکنون در زندان اوین در ایران به سر می برد و همچنین یک زن ایرانی به نام «ک ج» متهم شده است.
به نوشته تی.آر.تی، ضراب به همکاری با بابک زنجانی اعتراف کرده است، گرچه هنوز اظهار نظر رسمی در این باره وجود ندارد، اما گفته می شود این دو نفر حداقل در یک مورد و آن هم اعزام هواپیمای حامل شمش طلا از فرودگاه استانبول به دبی با یکدیگر همکاری داشته اند.
شبکه خبری تلویزیون دولتی ترکیه در خاتمه می نویسد: اکنون این سووال مطرح است که در صورت ثابت شدن اتهامات وی، چه بر سر ثروت افسانه ای ضراب در ترکیه خواهد آمد.
***دفاع فیسبوکی از بابک زنجانی
صفحه شخصی بابک زنجانی در فیس بوک مطلبی در دفاع از وی با عنوان "واقعیت چیست؟" منتشر کرده است.
در این نوشته آمده است: «چند روز از بازداشت بابک زنجانی گذشته است و آنقدر شایعات در همه جا از مجلس گرفته تا سایتهای خبری کوچک و بزرگ، رسمی و غیر رسمی گسترده شده است که دیگر هیچ چیز قابل باور نیست چرا که به اصطلاح آنقدر اطلاعات خاکستری در بوق و کرنا شده است که مسئولین هم به گزارشات خودشان شک دارند و تشخیص سره از ناسره بسیار دشوار است. بهویژه که حسی تاریخی به نام حسادت همه را وادار میکند که اخباری را باور کنند که این حس را تسکین دهد و کسی برای واقعیت ارزشی قائل نیست.
با این وجود، ما بر آنیم که در این آشفتهبازار خبری و سیاسی، مردم و مسئولین را متوجه جریاناتی کنیم که چون امواج بیساحل همه جا در تلاش برای خدشهدار کردن و تخریب هستند و هدفی جز اشاعه دروغ و افترا ندارند.
دوازده نماینده محترم مجلس از میان دویست و نود نفر نماینده ظاهرا متوجه فسادی در اقتصاد ایران شدهاند که تا دیروز از چشم همه پنهان بود و به ناگاه توسط این نمایندگان بر ملا شد. پرسش اینجاست که وقتی این نمایندگان با ارائه مدارک و شواهدی که داشتهاند نتوانستهاند دویست و هفتاد و هشت نفر نماینده همکار و در دسترس دیگر را قانع نمایند که چنین فسادی وجود دارد، چگونه میخواهند هفتاد میلیون نفر را قانع کنند؟ آیا این فساد فقط از نظر این اقلیت مجلس فساد است و دیگر نمایندگان چنین نظری نداشتهاند؟ یا از آن بیخبرند؟
آیا این آقایان میدانند که ایران تحریم است؟ میدانند که تحریم معنیاش چیست و آیا تا کنون شده است که به یک بانک خارجی مراجعه نمایند تا با دیدن پاسپورت ایرانی ایشان را بدون هیچ عذرخواهی از بانک بیرون کنند؟ آیا اصلا ایشان مراحل فروش نفت را میدانند؟ آیا از عملیات بانکی برای انتقال پول از یک کشور به یک کشور دیگر آگاه هستند؟ آیا میدانند که یک بشکه نفت خام چند لیتر است و ظرفیت یک نفتکش چند میلیون بشکه است؟ آیا میدانند که بانک اچ اس بی سی مدتها با حذف نام ایران در آدرس سویفتها میلیاردها دلار را برای ایران جا به جا میکرد و کمسیون میلیون دلاری میگرفت؟ آیا میدانند که این بانک سر آخر یک میلیارد و دویست میلیون دلار به خاطر این کارش جریمه شد و این جریمه هنوز برایش میصرفید؟
آیا میدانند که برخی بانکها در زمان جنگ با اخذ رشوه و کمیسیون، ال سیهای ایران را بدون درج نام کانفرم میکردند؟ آیا میدانند که مردم ایران 35 سال است درگیر این بازیها هستند و هر روز یک جایش کج است؟
اگر میدانند که باید بگویم پس شما دنبال چه هستید؟ اگر نمیدانند، پس اجازه دهید هم به ایشان و هم به مردم ایران توضیح دهیم که بابک زنجانی چه کرده و کیست.
ایران چون قلعهای در جنگهای قدیمی مورد محاصره دشمنانی قرار گرفته است که بیرون از قلعه راه آب و غذا را به روی مردم داخل قلعه بستهاند و با از پا درآوردن مردم به این سرزمین حمله خواهند کرد. بستن درهای اقتصاد به روی بانکهای ایرانی دقیقا چون بستن آب رودخانه به روی یک قلعه است و تحریم فروش نفت و خرید تجهیزات و قطعات هواپیما ... مثل بستن راه غذا به این قلعه است.
ما در شرایطی نیستیم که دولت را مواخذه نماییم که چرا چنین سرنوشتی را انتخاب کرده است چرا که پاسخ هر چه باشد چیزی عوض نمیشود و ما محاصرهایم و نفاق ما در داخل باز به نفع دشمن تمام میشود. دشمنانی که بیرون از این قلعه منتظر مرگ ما هستند برایشان فرقی نمیکند که مسئول این شرایط کیست. آنها آمدهاند که سرزمین مادری ما را غارت کنند، کما اینکه در عراق و افغانستان کردند و آب هم از آب تکان نخورد.
سالهاست که کسی از این قلعه برای کمک بیرون نرفته بود. سالها بود کسی از خود نپرسیده بود که چرا باید به اچ اس بی سی کمسیونهای کلان بدهیم؟ سالها بود کسی از خود نپرسیده بود که چگونه میشود هواپیماهای جدید را در آسمان ایران به پرواز در آورد؟ سالها بود کسی نپرسیده بود که چگونه میشود راه آب و غذا را باز کرد؟ چگونه میشود بهتر زندگی کرد؟
آیا آن نمایندگان محترم مجلس پاسخ این پرسشها را میدانند؟ بابک زنجانی همه را میداند و عمل کرده است. بابک زنجانی یکی از ایرانیانی است که برای بهتر زندگی کردن خودش و مردمش و فرار از این بنبست تلاش کرده است. او میداند یک بشکه نفت چند لیتر است و میداند که چگونه میشود پول نفتی را که چینیها به جای آن اسباببازی میدهند و هندیها برنج آلوده و دیگران آن را بلاک میکنند، دور از چشم رویترز وارد ایران کرد و میداند که دیگر لازم نیست به اچ اس بی سی باج بدهد.
بابک زنجانی رانت نداشته است بلکه با عرض معذرت از همه در میان میلیونها نفر آدم چشم به راه و نالان و خسته و ناامید، عرضه و شهامت داشته است.
ثروت و سرمایه زنجانی نتیجه رانت نیست بلکه محصول شرایط خاصی است که همین نمایندگان شاکی خودشان فراهم کردهاند. شاید هر کسی از عهده کارهایی که زنجانی انجام داده است برآید، به همین سرمایه میرسید. لازم به ذکر است که زنجانی هر آنچه اندوخته است وارد ایران کرده و سرمایهاش درگردش و در ریسک است، نه پسانداز در بانکهای سوییس.
او با این سرمایهای که اندوخته است چنان کارآفرینی کرده که امروز از کنار آن هزاران خانواده بهتر از دیروز زندگی میکنند کما اینکه دولت در سالهای اخیر با میلیاردها دلار درآمد نفتی حتی یک شغل هم ایجاد نکرده است و به جز بیکاری کارگران کارخانهها خبر دیگری شنیده نشده است.
باری، حال همه انگشت اتهام به سوی زنجانی نشانه رفتهاند که ایشان پولشویی میکند. باید به عرض برسانم که کسانی که کلا با جمهوری اسلامی موافق نیستند و از بالا به پایین فحش میدهند باید اصولا سکوت کنند چرا که این به نفع ایشان است که آب و غذا وارد این قلعه کهن نشود و ایشان ظاهرا منتظر هستند که این سرزمین نابود شود (نمیدانم چه سودی برای اینها دارد). اما کسانی که کمی درک سیاسی و عرق ملی دارند باید بدانند که اولا پولشویی از دیدگاه دشمنان معنی دارد، نه در دیدگاه ما ایرانیها. این اتهامی است که تحریمکنندگان به کسانی میزنند که به ایران کمک میکنند. اگر ما از داخل نیز همین اتهام را به کسانی که به ما کمک میکنند بزنیم باید بگویم یا اصولا از مرحله خیلی پرتیم و یا نیت سوئی داریم که فقط آب را گلآلود کنیم.
تنها موضوعی که قابل بحث است چگونگی پرداخت تعهد آقای زنجانی است به دولت که ایشان بسیار منطقی سخن میگویند: "اگر کسی توانست هزار دلار از خارج به حساب بانک مرکزی واریز کند، من دو میلیارد دلار مابقی را واریز میکنم".
کسانی که مدام در بوق و کرنا میکنند یا نمیدانند که سالهاست سویفت بانک مرکزی قطع است و این بانک و شرکت نفت تحریم هستند و هیچکس نمیتواند پولی به حساب این بانک و یا شرکت نفت واریز نماید و یا میدانند اما از ناآگاهی دیگران در رسانهها سوءاستفاده کرده و به دنبال تسویهحسابهای شخصی هستند.
زنجانی مقصر شرایط تحریم نیست بلکه خودش نیز ریسک کرده و برای دور زدن تحریمها، خودش و شرکتهای خارجی و سرمایه خارجیاش در لیست سیاه تحریمها قرار گرفته است که باعث شده اجازه ورود به اروپا نداشه باشد و اگر به چنگ آمریکاییها بیفتد از بازداشتگاه گوانتانامو سر در خواهد آورد چرا که جرمش از دیدگاه قوانین آمریکا انتقال پول نفت به کشوری است که به زعم آمریکاییها در حال ساخت تسلیحات کشتار جمعی است.
حال آیا نمایندگان محترم مجلس حاضرند جای ایشان باشند؟ کدام تاجری چنین ریسکی میکند که رابطهاش با دنیا قطع شود، حسابهایش مسدود شود و املاکش در همه جای دنیا مصادره؟ قیمت این ریسک چند است؟ البته بدتر از همه اینکه در داخل کشورش او را دزد و جرثومه فساد بنامند! آیا این باعث تاسف نیست؟
کسانی که هنوز دوست دارند زنجانی را جرثومه فساد بنامند باید منتتظر باشند که روزی این تلقی از اقتصاد و فرار دادن چنین تاجران و سرمایهدارانی از ایران آیندهای از این سرزمین میسازد که در اتیوپی برای دادن امید به مردم تصاویر زندگی در ایران را نشان خواهند داد! انتخاب با شماست ...»
نظر شما