به گزارش خبرنگار «انتظامی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سردار سعید منتظرالمهدی از دستگیری دو تن در ماجرای استقبال از رییسجمهور در فرودگاه مهرآباد تهران خبر داد و گفت: در این ماجرا باید هر فردی کفش نداشت، دستگیر میشد اما یکی دو تن دستگیر شدند که البته دستگیریها از سوی پلیس نبود.
وی درباره وضعیت اجرای قانون حجاب و عفاف در کشور و وظیفه پلیس در این حوزه نیز به ایسنا گفت: از حدود 26 دستگاه مسئول در این حوزه، یکی از دستگاهها پلیس است که متاسفانه سایر دستگاهها در این حوزه کوتاهی کردهاند.
منتظرالمهدی با اشاره به وظیفه سلبی پلیس، خاطرنشان کرد: با این وجود ما در این زمینه به شکل فرهنگی وارد شدهایم و اگر همه دستگاهها پای کار بیایند، قطعا شرایط بهتر خواهد شد. کوتاهی برخی از دستگاهها در این حوزه سبب سرریز وظایف و افزایش مسئولیتهای ناجا میشود.
پلیس در بحث برخورد با بدحجابی افراط نکرده است
معاون اجتماعی ناجا همچنین درباره درخواست رییسجمهور از پلیس برای عدم افراط و تفریط در بحث برخورد با بدحجابی، خاطرنشان کرد: هیچ کس نباید افراط کند و ما هم میخواهیم که در این حوزه افراط نشود، البته پلیس در این زمینه افراط نکرده است.
آیا ماموریت پلیس در حوزه عفاف و حجاب کمتر میشود؟
منتظرالمهدی همچنین درباره دستور رییسجمهور به وزارت کشور برای پیگیری قوانین حوزه عفاف و حجاب، خاطرنشان کرد: در این زمینه حوزههای مختلفی تشکیل شده و جامعهشناسان، روانشناسان و ... به بررسی این موضوع پرداختهاند که در صورت بازنگری در این قانون همانطور که خود ما نیز درخواست دادهایم، بناست ماموریت پلیس کمتر است. البته در حال حاضر پلیس برابر قانونی که وجود دارد، به وظایف محوله خود میپردازد.
ناجا قصد داشتن تلویزیون ندارد
معاون اجتماعی ناجا همچنین در بخش دیگری از سخنانش درباره اظهارات چندی پیش جانشینش که از ایجاد تلویزیون برای نیروی انتظامی خبر داده بود، گفت: ناجا قصد داشتن تلویزیون ندارد و صحبتهای وی اشتباه منتقل شده است.
وی درباره اظهارات سرهنگ زاهدیان مبنی بر ایجاد تغییر در وضع عفاف و حجاب طی پنج سال گذشته نیز خاطرنشان کرد: در این زمینه باید پیمایشی کلی انجام شود و در آوردگاههایی این مسئله بررسی شود. چرا که ممکن است در بخشهایی وضعیت حجاب بدتر شده باشد و در جای دیگر این موضوع بهبود یافته باشد.
واکنش ناجا به اظهارات روحانی در نیویورک
منتظرالمهدی همچنین در واکنش به سخنان مطرح شده از سوی رییسجمهور مبنی بر استفاده از ماهواره که در انجمن آسیا و اندیشکده شورای روابط خارجی نیویورک مطرح شده بود، گفت: قانون استفاده از ماهواره تاکنون تغییری نکرده البته ممکن است برخوردها متفاوت یا تعدیل شده باشد. اما به طور کلی ناجا موظف به اجرای برنامهای است که به آن ابلاغ شده است.
به گفته معاون اجتماعی ناجا، پلیس به دنبال این است که مسائل فرهنگی و اجتماعی را از طریق اجتماعی حل کند و علاوه بر آن مسائل انتظامی را نیز تا حد ممکن به شکل اجتماعی برطرف کند.
وی همچنین درباره وضع حجاب و عفاف نیز خاطرنشان کرد: حجاب امری اجتماعی است و از نگاه دینی و مذهبی حجاب به این معناست که افراد دارای حریمی هستند که باید حفظ شود و وظیفه پلیس نیز این است که برای حمایت از حقوق مردان و زنان ایرانی، این حریم را حفظ کند.
منتظرالمهدی افزود: ما به دنبال این هستیم که در بحث حجاب از روشهای اغنایی، مجابسازی و ... استفاده کنیم و تنها در مقابل افرادی که به بدحجابی اصرار دارند، اقدامات سلبی انجام دهیم.
به گفته معاون اجتماعی ناجا، اگر نهادهای مرتبط حداقل نیمی از وظیفه خود را در این زمینه انجام میدادند، امروز پلیس مجبور نبود که دست به کار سلبی بزند. با این وجود ما همچنان تلاشمان بر این است که مشکلاتمان را با تلاش اجتماعی حل کنیم.
مردان و زنان ما بالفطره دینمدارند
منتظرالمهدی با بیان اینکه بر این باورم که مردان و زمان ما بالفطره دینمدارند، تصریحکرد: پدیده بیحجابی باید آسیبشناسی شود که من از نظر روانی احساس میکنم این امر به خاطر خلاء روانی و کاهش اعتماد به نفس رخ میدهد که پلیس تلاش میکند با اقدامات فرهنگی در این زمینه وارد شود.
ناجا با تخلف ماموران در گشت ارشاد برخورد میکند
وی همچنین درباره برخوردها و تخلفهایی که ممکن است از سوی ماموران در اجرای طرح امنیت اخلاقی سربزند نیز گفت: قطعا در این حوزه اگر ماموری اقدام سلیقهای انجام دهد، با وی برخورد میشود.
«گشت نسبت» نداریم
معاون اجتماعی ناجا همچنین درباره «گشت نسبت» که از سوی یکی از خبرنگاران مطرح شده بود، گفت: چنین چیزی وجود ندارد اما ممکن است مامور ما به رفتار افراد مشکوک شده باشد که در این صورت اقدام به سئوال کرده و درخواست کارت شناسایی میکند.
نظر شما