ما همه راه حلهای مناسب و ضروری برای ارتقای محصول زعفران و جایگاه آن در دنیا را ارایه کردیم تا بتوانیم محصول زعفران را از ورطه نابودی نجات دهیم؛ زیرا این به لحاظ ارزش افزوده با هیچ کالایی قابل قیاس نیست.
اظهارات وی در حالی است که مدتهاست، شورای ملی زعفران به ریاست وی و با حضور صادر کنندگان تشکیل شده و معلوم نیست چرا با وجود اقدامهای گسترده این شورا برای بهبود وضعیت تولید و صادرات زعفران، این افغانستان است که لقب تولید بهترین زعفران جهان را به خود اختصاص میدهد .
این رویداد در حالی اتفاق افتاده که مدتهاست شورای ملی زعفران اجرای طرح ارتقای کیفیت و بهبود زعفران ( شناسه زعفران ) را در دست اجرا دارد.
ظاهراً دوستان شورای ملی زعفران چوب غفلت از همسایگانمان را خورده اند .
آمارها نشان میدهد، سالیانه 280 تن زعفران در جهان تولید میشود و ایران با دارا بودن سهم 230 تنی از این میزان، به این محصول بهعنوان یک کالای استراتژیک در سبد صادرات غیر نفتی خود مینگرد که در این میان زعفران کاران خراسان رضوی سهم عمده ای دارند.
آخرین خبر ها حاکی است، در حال حاضر افغانها توانستند با زیر کشت بردن 650 هکتار زمین زراعی با متوسط میزان برداشت از واحد سطح در هکتار 10 کیلو گرم زعفران، گوی سبقت را از ایرانیها بربایند.
ذکر این نکته هم ضروری است که بخشی از پیازهای موجود در افغانستان، نسل همان پیازهایی است که در گذشته از ایران قاچاق شده بود.
گفتنی است، ثبت نکردن ژنتیکی زعفران و برند ملی زعفران از نگرانیهای جدی در این حوزه است، این مسأله سبب شده تا به دلیل کم کاریها برند افغانستان در بازارهای جهانی حرف اول را بزند!
۸ آذر ۱۳۹۲ - ۲۳:۲۰
کد خبر: 171874
گروه اقتصادی- امیر روحپرور: شافعی نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران بتازگی با اظهار تأسف از اینکه زعفران افغانستان در سال 2013 بهترین زعفران دنیا معرفی شده، گفته است: ...
نظر شما