تحولات منطقه

۲۰ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۸:۰۶
کد خبر: ۳۷۶۳۷

داود زمانی‌آذر، هنرمند تبریزی اظهار داشت: تمام قرآن را بر روی ۹۷۷ تکه سنگ یک سانتی‌متری با سوزن گلدوزی در یک‌هزار و ۵۵۰ شب، یعنی چهار سال و سه ماه شب زنده‌داری حکاکی کرده‌ام.<BR>

نخستین قرآن سنگی جهان در تبریز
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس انلاین به نقل از فارس: نمایشگاه نقاشی و حکاکی آیات قرآن بر سنگ اثر «داوود زمانی‌آذر» در خانه هنر تبریز گشایش یافت.

در نمایشگاه یاد شده حکاکی و تحریر کل قرآن کریم با سوزن گلدوزی بر روی سنگ‌های یک سانتی‌متری به نمایش گذاشته شده است.

آثار نقاشی به نمایش گذاشته شده در این نمایشگاه نیز با رنگ و روغن بوده و بر روی سطح حبوبات مانند لوبیا و عدس و سنگ‌های ریز و صاف کنار رودخانه‌ها طراحی شده است.

این آثار شامل نقاشی از چهره نوابغ، مشاهیر و شخصیت‌های اثرگذار سیاسی، علمی و هنری است که به وسیله قلم‌مویی بسیار ریز طراحی شده‌اند.

داود زمانی‌آذر، هنرمند تبریزی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در تبریز اظهار داشت: تمام قرآن را بر روی 977 تکه سنگ یک سانتی‌متری با سوزن گلدوزی در یک‌هزار و 550 شب، یعنی چهار سال و سه ماه شب زنده‌داری حکاکی کرده‌ام.

وی که از سن 16 سالگی خطاطی و نقاشی را همزمان آغاز کرده و تا سال 1380 نقاشی رنگ روغن روی بوم انجام داده، تاکید کرد: به دلیل همه‌گیر شدن این رشته در حرفه نقاشی تنوع ایجاد کرده و به این نتیجه رسیدم که هنر می‌تواند یک بار دیگر خود را در سخت‌ترین شرایط نشان دهد.

زمانی‌آذر که محضر هیچ استادی را درک نکرده و به گفته خود از سال 80 ریزنقاشی‌ها را آغاز کرد، افزود: نخستین اثرم تابلوی معروف «از آدم تا خاتم» نام داشت و در آن از ورود حضرت امام خمینی (ره) به ایران تا شهدای انقلاب اسلامی و برخی از مشاهیر ایران زمین به تصویر کشیده است.

وی تصریح کرد: در 12 بهمن سال 1384 آغاز به کتابت و حکاکی قرآن بر روی سنگریزه‌های یک سانتی‌متری ‌موجود در مصب رودخانه‌ها با استفاده از سوزن‌ کردم و کار کتابت به مدت یک‌هزار و 550 شب که معادل چهار سال و سه ماه بود به طول انجامید، این کار را هر شب از ساعت 21 شب تا اذان صبح بدون وقفه کار کرده‌ام.

زمانی‌آذر بیان ‌کرد: برای کتابت قرآن بر روی سنگریزه‌ها 977 عدد سنگریزه به کار رفته است و کل قرآن را از سوره فاتحة‌الکتاب و بقره در ابتدای بای بسم‌الله و سوره ناس را درست در انتهای میم رحیم قرار داده‌ام.

زمانی‌آذر با اشاره به انگیزه کتابت قرآن روی سنگریزه‌های کوچک اظهار داشت: این آرزوی دیرینه‌ای بود که در سر داشتم چرا که اثر جاودانه مثل قرآن کریم در جهان بی‌نظیر است و وحی خداوند بر پیامبر خود چیز کمی نیست، از آنجا که انس و علاقه محکمی با قرآن داشتم خواستم هنرم را با قرآن عجین کنم.

وی ادامه داد: از این رو به کتابت قرآن روی سنگریزه‌ها آن هم با قلم سوزن کردم و در کنار این عشق، علاقه و صبوری که خداوند متعال در من ایجاد کرد، توانستم این اثر فاخر را از خود به یادگار بگذارم.

نمایشگاه یاد شده با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان برگزار شده و تا 25 اسفندماه جاری از ساعت 11 صبح تا 18. 30 در خانه هنر تبریز برپاست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha