به گزارش قدس انلاین به نقل از مازندنومه - رییس سازمان بازرسی کل کشور،چهارشنبه روز دوم حضورش را در مازندران با برگزاری چند برنامه سپری کرد.با مصطفی پور محمدی گفت و گویی اختصاصی انجام دادیم که متن پرسش ها و پاسخ ها در پی می آید:
سازمان بازرسی چه در استان ها و چه در سطح ستادی،ارتباط شفافی با رسانه ها ندارد،چه اشکالی دارد که مردم از موضوع پرونده ها مطلع شوند؟پرونده ای بزرگتر از اختلاس سه هزار میلیاردی و تخلف بیمه که وجود ندارد.
پورمحمدی: اتفاقا خودم عنصر مرتبط با رسانه هستم و نقش رسانه را درک می کنم و معتقدم نظام اداری باید نظام شفافی باشد.
سلامت نظام اداری به شفافیت است و رسانه نقش تعیین کننده در شفافیت دارد. اتفاقا منتقد رسانه ها به ویژه صداو سیما هستم،چراکه در بخش نظارت و بازرسی آنچنان که باید نظارت و بازرسی ندارند.
تصور بر این است که پرونده ها باید اعلام شوند،ولی معنای نظارت و بازرسی به این معنا نیست و آن یک بخش از کار است.
پرونده روال خاص خود را دارد ، داستان نظارت و بازرسی بحث گسترده و اساسی است و همه به ویژه رسانه ها باید در این زمینه مشارکت کنند.
وقتی در وزارت کشور حضور داشتم رسانه ای ترین مدیر کشور بودم و به من جایزه خوش برخوردی با رسانه را دادند.
در حوزه بازرسی و نظارت ما با کم کاری رسانه ها روبه رو هستیم. رسانه انتظار دارد فقط در بحث پرونده ها و سوژه ها حضور یابد. فکر می کنم فقط با سوژه اتهام و متهم نمی توان نظارت و بازرسی را پوشش داد و آن هم موانع قانونی دارد و باید به دادگاه برود و اجازه بدهد.
برنامه ای برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم دارید؟
پورمحمدی:الان وقت این صحبت نیست.
برخی کاندیداهای احتمالی فعالیت خود را آغاز کردهاند.
پورمحمدی:من این قضیه را نفی نکرده ام، اگر تکلیف باشد و عده ای تقاضا کنند و من شرایط را مناسب ببینم که می توانم ادای تکلیف کنم، حضور پیدا می کنم، گفتم ابا نمی کنم از هر مسئولیتی، در طول زندگی ام هم از هیچ مسئولیتی ابا نکردم اما به نظرم اکنون زود است،به ویژه ما که مسئولیت داریم و باید به امور برسیم.
چندی قبل در رابطه با اصلاح قانون انتخابات صحبت کردید، فکر می کنید تا قبل از انتخابات بعدی می توانیم به این مساله دست یابیم؟
پورمحمدی: بعید است، باید گام های اصلی را در مجمع تشخیص برداریم، مجمع باید سیاست های کلی را به رهبری پیشنهاد بدهند و اگر رهبری تایید فرمودند سپس در مجلس مطرح شود.
مجلس کاری را در همان فضای مصوبات مجمع تشخیص انجام می دهد شاید یکی دو بند را بتوانند کمک کنند، باید ببینیم می توانند یا نه ؛ اما باید یه کار عمیق و اساسی شود.
رهبری در نشست اخیر با کارگزاران نظام،از دولت حمایت کردند،هر چند گلایه هایی هم در خصوص گرانی های اخیر داشتند. با توجه به حمایت رهبری از دولت، اکنون نظرتان درباره نامه ای که به اتفاق چند تن از وزاری سابق به ایشان نوشتید،چیست؟
پورمحمدی: رهبری همیشه از همه دولت ها حمایت کردند و ما این را بهترین تدبیر و تصمیم در سطح رهبری می دانیم.
ایشان از تلاش های دولت حمایت کردند،تذکرات جدی هم دادند که بیش از یکی دو مورد بود. طبیعی است که مردم دغدغه و مشکلاتی دارند و رهبری هم لطف کردند و دغدغه های مردم را منتقل کردند و نظارت می کنند.
اما ما هم یک عده از وزرا که وظیفه مان بوده و الان هم هست، هرچه به ذهن مان می رسد خدمت رهبری تقدیم می کنیم.
طبعا" ما به عنوان مقامات عالی اداری کشور، مصالح کشور را می فهمیم ، قوانین را درک می کنیم سعی می کنیم در راستای حمایت از نظام رهبری دولت و کمک به دولت، خودمان کارگزار ارشد هستیم و هر کاری می کنیم در راستای کمک به دولت است.
یک سری جوسازی ها و فتنه گری هایی بود و بعضی ها فریب خورده و در زمین فتنه گران و دشمنان بازی کردند.
از حسین شریعتمداری تشکر می کنم که صادقانه و با جسارت ، اشتباهی را که مرتکب شده بود پذیرفت و عذرخواهی کرد؛ ما هم تقدیر می کنیم اگر فردی صحبتی کرد که خلاف واقع بوده صادقانه و با شجاعت نظر خود را بگوید و عذر هم بخواهد و امیدواریم آنهایی هم که اشتباه کردند به وظیفه خود عمل کنند.
وقتی در دولت بودید کمتر انتقاد می کردید، از وقتی به بازرسی آمده اید انتقادات شما از دولت بیشتر شده است.
پورمحمدی:آنجا عضو خانواده دولت بودم و انتقادات را پنهانی و در جلسات می گفتم اما اکنون بازرس دولت هستم، از دولت انتقاد نمی کنم بلکه تذکر می دهم و وظیفه قانونی ام را انجام می دهم.
نظر شما