دکتر جواد هروی پس از آخرین بازدید خود از روستاهای زلزلهزده زیرکوه قاین (زهان) با بیان این مطلب به خبرنگار ما افزود: با توجه به حضور اعضای کمیته مدیریت بحران، فرمانداری، نیروهای امدادی، هلال احمر، بهداشت و خدمات از نخستین لحظات پس از زلزله در منطقه و توزیع مایحتاج اولیه و ضروری زلزلهزدگان مثل 1500 تخته چادر، مواد سوختی و استقرار کانکسهای حمام و سرویس بهداشتی و بهسازی راههای دسترسی این روستاها که بزودی نیز آسفالت خواهد شد، روند امدادرسانی مطلوب بوده است. به گفته وی، قطعی برق و تلفن در منطقه برطرف شده و شبکه آبرسانی هم که در برخی مناطق قطع بوده مجدداً وصل شده است. او گفت: این در حالی است که بایستی بین پیشگیری، کمک رسانی و بهسازی و بازسازی فاصله قائل شد.
غافلگیری مردم و مسؤولان در فصل سرما
نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی ادامه داد: با توجه به اقلیم سرد منطقه، آغاز فصل سرما موجب شده است که بسیاری از مدیران و مسؤولان غافلگیر شده و در انجام مأموریتهایشان ناتوان شوند و مردم منطقه هم که دغدغه زمستان را دارند در سرگردانی به سر میبرند. وی با اشاره به تخریب بیش از 2 هزار واحد مسکونی در 45 روستای منطقه زهان، خاطرنشان کرد: پنج روستا به طور کامل تخریب شده و 45 روستا نیز آسیبهای مختلف دیده و 2112 واحد مسکونی از 30 تا 100 درصد تخریب شده که 140 واحد آن به طور 100 درصد، بیش از 500 واحد 60 درصد و مابقی کمتر از 50 درصد آسیب دیده است. به گفته هروی، واحدهای آموزشی و مدارس، با وجود مقاومسازی انجام شده در گذشته، دارای شکاف و ترکهای جدی روی دیوارها و سقف هستند و امکان ادامه کار و تحصیل در این فضاها وجود ندارد و تنها مراکز بهداشتی و درمانی نسبتاً سالم تر است و بیشتر مساجد و حسینیهها نیز دچار خسارت قابل توجه شدهاند که برخی قابل بهسازی نیست و باید نوسازی شود.
با بازسازی مخالفم
نماینده مردم قاینات و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: همچنانکه در جلسه علنی هفته گذشته مجلس تأکید کردم، با بازسازی منطقه مخالف هستم بلکه اعتقاد به نوسازی دارم چرا که بسیاری از واحدهای بازسازی و مقاوم سازی شده بعد از زلزلههای گذشته، در حادثه اخیر تخریب شده و یا به طور کلی آسیبدیدهاند. وی در همین حال تأکید کرد: هم اکنون سرمای هوا روی مردم فشار زیادی را تحمیل کرده است و «اسکان» نیاز اصلی خانوادههای زلزله زده است که اکثراً عیالوار بوده و دارای فرزندان خردسال میباشند.
او گفت: وضعیت خوبی در منطقه مشاهده نمیشود، برنامه منسجم و منظمی برای اسکان وجود ندارد و برخی دستگاههای اجرایی و اداری فکر میکنند با امداد اول کار تمام است در حالی که تازه کار شروع شده است و مشکلات به ویژه در فصل سرما تازه خود را دارد نشان میدهد. هروی گفت: هر چند رئیس جمهور با مردم زلزلهزده زهان ابراز همدردی نکرد اما این نباید باعث شود که دستگاههای اجرایی تحت امر وی نسبت به رفع مشکلات مردم منطقه بیتفاوت باشند. نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس خاطرنشان کرد: بنیاد مسکن با خانههای پیش ساخته و اسکلت پیچ و مهرهای آمادگی خود را برای ساخت واحدهای مسکونی اعلام کرده اما فراهم کردن زمینه اسکان دو هزار خانوار حداقل دو تا سه ماه زمان لازم دارد که با توجه به سرمای منطقه، باید برای گذر از این مقطع تدبیری مؤثر اتخاذ کرد.
وی در ادامه با تأکید بر ضرورت پرداخت سریع تسهیلات به مردم زلزله زده حتی در مورد واحدهایی که قبلاً از تسهیلات بازسازی برخوردار شدهاند، گفت: با توجه به وضعیت نگران کننده اسکان موقت، مسؤولان باید به شکل جدی وارد گود شوند و احساس کنند زلزله زدهها جزیی از خانواده آنها هستند.
دریافت پول برای کانکس مردود است
او گفت: ما کشور فقیری نیستیم. در حالی که منطقه نیاز به کانکس برای اسکان موقت دارد و ظاهراً در استان خراسان جنوبی به اندازه کافی موجود نیست و باید از استانهای دیگر وارد شود، میگویند که مردم باید برای تحویل کانکس پول بپردازند و این در حالی است که آنها تمام دارایی و مایملک خود را در زلزله از دست دادهاند و پولی ندارند که بپردازند. این نماینده مجلس تأکید کرد: نباید در این شرایط از زلزلهزدگان انتظار مشارکت مالی داشته باشیم که این انتظار خبط و گناهی نابخشودنی است و این که مسؤولان در ارایه خدمات به این مردم محروم تنگ نظری دارند، قابل تأمل است در حالی که دلسوزی همین مسؤولان را در بخشهای دیگر شاهد بودهایم و نباید در کمک به آسیبدیدگان زلزله ضعیف عمل کنند
نظر شما