تعدادی از زلزلهزدگان خراسانجنوبی در تماس با روزنامه با قدردانی از تلاشهای روزنامه قدس خواستار مساعدت دولت در امر ارسال کانکس به این منطقه شدند.
آنان در گفتوگو با خبرنگار ما، نسبت به پرداخت هزینه کانکسها نیز اعلام آمادگی میکنند و میگویند: باید در سرما ماند تا داد زلزلهزدگان سرمازده را شنید.
به گفته آنان، تاب تحمل مشکلات توسط زلزلهزدگان تمام شده و مردم منطقه درصدد مهاجرت به شهرهای نزدیک هستند.
بنابراین پیشنهاد میشود، با توجه به وجود سرما و برف و باران همراه با بادهای تند، حداقل برای واحدهای 100درصد تخریب شده که امکان اسکان در آنها وجود ندارد، وعده ارسال کانکس عملی شود.
همچنین زیرساختهای منطقه از قبیل جاده، آبرسانی و تأسیسات عمومی از قبیل مسجد، مدرسه و... که باید توسط دولت احداث شود، در اولویت قرار گیرد تا ضمن برخورداری مردم از آن، بازسازی نیز تسهیل گردد.
***
آیا لالاییهای مادر برای کودک دلبندش زیر چادرهای یخ زده در سرمای زیر 10درجه دیماه را تصور کردهاید؟
آیا مادری را که 40شب است با دیدن دستهای کوچک یخ زده کودکان دلبندش در خواب تا صبح اشک میریزد را نیز تصور کردهاید؟
شرمندگی پدری که هر شب پسرک نازنینش را که گوشه چادر، کز کرده و زانوهایش را به بغل گرفته و دندانهایش از سوز سرما میلرزد، چطور؟
با این اوصاف باید از مسؤولان پرسید که کودکان معصوم زهان، زردان، ساچ، نخرود، عباسآباد، حسینآباد و... چه گناهی مرتکب شدهاند که در سوز سرمای دی و بهمن بلرزند و کسی به دادشان نمیرسد.
نماینده مردم قاین در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با گزارشگر ما از نامهربانیها گلایه میکند.
گویا زلزلهزدگان خراسانجنوبی، ایرانی نیستند
هروی میگوید: متأسفانه گویا مردم زلزلهزده روستاهای خراسانجنوبی از شمار ایرانیان خارج شدهاند.
وی با انتقاد از رویه فعلی رسیدگی به مردم مصیبت دیده، خواستار بازنگری مسؤولان در رسیدگی به زندگی مردمانی میشود که سوز سرما، تحمل مشکلات را زیر چادر، بسیار سخت کرده است.او آب پاکی روی دستمان میریزد و ناامیدانه میگوید: همه وعدهها و دستورها در رفع مشکلات زلزلهزدگان خراسانجنوبی تا این لحظه فقط روی کاغذ مانده است.وی جایگزینی کانکس به جای چادر را کمترین کمک برمیشمارد و میگوید: این در حالی است که هنوز چیزی به نام کانکس به منطقه ارسال نشده است.
بیاطلاعی از دستور رئیسجمهور
وی از روند اختصاص اعتبار برای بازسازی منطقه اظهار نگرانی میکند و میافزاید: نگرانیها را به معاون رئیسجمهوراعلام کردهام و وعده اختصاص کانکس از سوی رئیسجمهور را گرفتهام، اما مسؤولان دستگاههای ذیربط از دستور رئیسجمهور اظهار بیاطلاعی میکنند.
نماینده مردم قاین در مجلس شورای اسلامی به تشریح آخرین بازدیدش از منطقه زلزلهزده اشاره میکند و میگوید: چرا کسی به داد مردم پاسخ نمیدهد که با سرمای زمستان چگونه سر کنند؟ به گفته وی، سرما اجازه نداده تا ساخت و سازی شروع شود، چه رسد که به پایان برسد.
دریغ از یک ریال اعتبار!
هروی میگوید: هنوز ریالی اعتبار به حساب دستگاههای مسؤول در امر بازسازی بویژه بنیاد مسکن واریز نشده است.
وی با ابراز نگرانی میافزاید: نه تنها از وضعیت موجود زلزلهزدگان نگرانم، بلکه نسبت به روند بازسازی در آینده هراس دارم.وی با بیان اینکه اگر روال وعدهها به همین شکل پیش برود، میگوید: اصلاً احساس خوبی برای بازسازی بهموقع منطقه ندارم.
وی از ارسال نامه مجمع نمایندگان استان خراسانجنوبی به رئیسجمهور خبر میدهد و اظهار میدارد: بهرغم همه تلاشها، روند توجه دولت به مصیبتزدگان جنوب خراسان قابل قبول نیست.
فقط شعار حمایت از مردم را ندهید
نماینده مردم خراسانجنوبی در مجلس شورای اسلامی خواستار بازنگری مسؤولان در توجه به مردم زلزلهزده منطقه میشود و میگوید: در زلزله پانزدهم آذر ماه بیش از دو هزار خانه 30تا 100درصد تخریب شدهاند که رقم کمی نیست.
وی از مسؤولان تقاضا میکند، نشان بدهند که نظام فقط شعار حمایت از مردم را نمیدهد و در برابر مشکلات و معیشت مردم اینقدر خونسرد و بیتفاوت نیستیم.
وی خلفوعده نسبت به ارایه چادرهای دوجداره را نادیده میگیرد و میگوید: وقتی پول سوخت چراغهای والور را از این مردم مصیبتدیده میگیرند نباید خیلی به جزئیات پرداخت.
وی به آمار دو هزار چادر در روستاهای زلزلهزده خراسانجنوبی اشاره میکند و اظهار میدارد: این در حالی است که از همین تعداد چادرنشین، هم پول سوخت طلب میشود.
نماینده مردم قاین در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نباید عملکرد برخی مدیران در سطوح بالا را زیر سؤال برد، میگوید: در نطق پیش از دستور یکی از جلسات مجلس شورای اسلامی اعلام کردم، وقتی رئیسجمهور به مردم ما اظهار تسلیت و همدردی نکرد، نباید خیلی بیش از اینها انتظار داشت.
وی از عملکرد و تلاش مسؤولان استانی، دستگاههای امداد و خیرین قدردانی میکند و اظهار میدارد: وضعیت موجود ما به گونهای نیست که این اقدامها و امدادها بتواند آن را پوشش دهد.
کودکانی که تحمل سرما ندارند
وی مشکل تهیه نان در روستاهای زلزلهزده را نادیده میگیرد و میگوید: مشکل مردم زلزلهزده تهیه نان نیست مشکل ما کودکان خردسالی است که توان تحمل سرما را ندارند.
وی نبود حمام، کمبود سرویسهای بهداشتی و هراس از پسلرزهها را از مسایلی برمیشمارد که مردم با آن دست و پنجه نرم میکنند.
نظر شما