انتخابات

مراسم رونمایی از ضریح جدید امام حسین(ع) که توسط هنرمندان ایرانی و با طراحی استاد فرشچیان ساخته شده است، امروز سه‌شنبه مصادف با 22 ربیع الثانی برگزار شد.

ضریح جدید امام حسین(ع)رونمایی شد

به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ مراسم رونمایی از ضریح جدید امام حسین(ع) که توسط هنرمندان ایرانی و با طراحی استاد فرشچیان در کارگاهی در قم ساخته شده است، امروز "سه شنبه" مصادف با 22 ربیع الثانی و با حضور آیت‌الله جنتی عضو خبرگان رهبری، حجت الاسلام والمسلمین قاضی عسکر نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، علی اکبر صالحی وزیر امور خارجه، حجت الاسلام صافی گلپایگانی فرزند آیت الله صافی از مراجع تقلید قم،حجت الاسلام والمسلمین سعیدی نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران، حجت‌الاسلام والمسلمین تقوی عضو شورای سیاست گذاری ائمه جمعه و الیاس نادران نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و همچنین برخی از مقام های عراقی و برخی از کشورهای اسلامی در حرم حضرت سیدالشهداء برگزار شد

در عین حال اعلام شده است که پس از اجرای این مراسم و برپایی نمازهای مغرب و عشاء، ورود به حرم و زیارت آزاد می‌شود و دیدن ضریح جدید نیز امکان‌پذیر خواهد بود.

 بنابر اعلام پایگاه اطلاع‌رسانی حج، ضریح قدیمی حرم امام حسین (ع)، 76 سال قدمت داشت که پس از رایزنی با آیت‌الله سیستانی و همچنین تولیت این حرم، افتخار ساخت ضریح جدید نصیب ایران شد، طراحی ضریح توسط هنرمند چیره‌دست ایرانی، استاد فرشچیان انجام شد و ساخت آن نیز چهار سال طول کشید.
عملیات نصب این ضریح همزمان با ماه ربیع‌الاول آغاز شد و امروز همزمان با سالگرد رونمایی ضریح حرم امام رضا (ع)، این ضریح هم رونمایی می‌شود.

 حرم مطهر امام حسین(ع) در بخش مرکزی شهر کربلا و در موقعیت جغرافیایی 32 درجه و 37 دقیقه شمالی و 44 درجه و 1 دقیقه و 56 ثانیه شرقی قرار دارد ، مساحت حرم تقریبا 13000 متر مربع و محیط آن 500 متر می باشد .

حرم دارای 10 درب است که اولین آنها که جنوبی ترین آنها می باشد باب القبله بوده و بقیه آنها به صورت پادساعتگرد به نام های باب الرجا، باب قاضی الحاجات، باب الشهداء ، باب الکرامه ، باب السلام، باب السدره، باب السلطانی، باب الراس الشریف و باب الزینبیه(س) می باشد که رو به تل زینبیه باز می شود.

در داخل حرم علاوه بر مزار عرفانی امام حسین(ع) ، مزار حضرت علی اکبر(ع) در پایین پای امام حسین(ع) ، حضرت علی اصغر (ع) در آغوش امام (علت 6 گوشه شدن ضریح همین قرار گیری مزار علی اکبر(ع) در زیر پای امام می باشد) ، شهدای کربلا در پایین پای حضرت علی اکبر(ع) ، حبیب بن مظاهر در ضلع جنوبی حرم و مزار ابراهیم مجاب در شمال غربی حرم قرار دارند.

در داخل حرم همچنین قبور عده ای از علما در نزدیکی قبور شهدا و تعدادی از پادشاهان شیعه از جمله برخی پادشاهان قاجار و امیرکبیر، در رواق شمالی قرار دارند.

اولین بنا و نشانه های حرم امام حسین(ع) توسط بنی اسد و سپس مختار ایجاد شد اگرچه بارها آثار حرم امام حسین(ع) توسط بنی امیه و بنی عباس و سایر حکومت های ضدشیعی از بین رفت.

مشخصات ضریح جدید امام حسین(ع)

وزن سازه ضریح مطهر حضرت امام حسین (ع) بالغ بر 12 هزار کیلوگرم است و در آن پنج هزار و 300 کیلوگرم چوب، چهار هزار و 600 کیلوگرم نقره، 118 کیلو و 650 گرم طلا، 700 کیلوگرم مس، 450 کیلوگرم تسمه و پولت های استیل، 700 کیلوگرم چوب تزیینی و 100 کیلوگرم آهن آلات بکار رفته است.

ضریح مطهر و جدید امام حسین (ع) ششمین ضریح بارگاه نورانی امام سوم شیعیان به مدت چهار سال در شهر قم ساخته شده و جایگزین ضریح فعلی که 75 سال پیش به دست شیعیان هند ساخته شده ، می شود.

 ایده اولیه ساخت ضریح جدید حرم مطهر حضرت امام حسین(ع)در سال 84 از سوی مرحوم دانش که رابط ستاد بازسازی عتبات عالیات با تولیت حرم مطهر حضرت سیدالشهدا (ع) بود، شکل گرفت.

در ابتدای کار شاید گرفتن ماموریت ساخت ضریح جدید امام حسین(ع) از سوی تولیت حرم مطهر امام کاری آسان وانمود می شد اما در این بین مشکلی به نام گروه شش امامی های هندی(بهره ها)وجود داشت که سرسختانه تلاش می کردند، ساخت ضریح جدید امام حسین(ع)را برعهده بگیرند.

به همین علت هیات امنای 12 نفره ساخت ضریح جدید امام حسین(ع)شامل افرادی همچون حجت الاسلام نظری منفرد، حجت الاسلام تکیه ای و آقایان محمود پارچه باف، خلج و دانش شکل گرفت و در نهایت بعد از یکسال رایزنی یعنی در سال 86 عملیات ساخت ضریح جدید حرم مطهر حضرت سیدالشهدا (ع) به ستاد بازسازی عتبات عالیات واگذار شد.

آغاز عملیات اجرایی پروژه از سال 1387

پس از واگذاری ماموریت ساخت ضریح جدید حرم مطهر امام حسین(ع) به ستاد بازسازی عتبات عالیات، این ستاد فراخوانی عمومی مبنی بر انتخاب طرح های برتر برای ساخت ضریح منتشر کرد.

پس از بررسی طرح های مختلف هنرمندان ایرانی، طرح استاد محمود فرشچیان با حمایت مقام معظم رهبری انتخاب و با اعمال تغییراتی جزیی طرح کنونی نهایی شد.

کار ساخت ضریح جدید حرم مطهر امام حسین(ع) از 14 خرداد 87 در کارگاه مسجد معصومیه در شهر قم آغاز و عملیات جاگذاری قطعات قلمزنی شده ضریح مطهر در آبان ماه 1390 انجام شد.

مرحله آبکاری و میناکاری ضریح مطهر و کتیبه های خطوط ضریح به قطر 20 میکرون در فروردین ماه امسال به پایان رسید.

سوره های کریمه قرآن شامل انسان، فجر و کوثر، احادیث، اسماء جلاله و اسماء مبارک معصومین(ع)، سلام های زیارت ناحیه مقدسه و اشعار سیدرضی با خطاطی استاد سید محمد حسینی موحد و قلمزنی استاد مصطفی خدادادزاده بر
ضریح نقش بسته اند.

سقف داخلی ضریح کار استاد حسین ظفری‌زاده بوده و مهندسی ضریح برعهده گروه مهندس توکلی، خوش‌نژاد و همکارانشان بوده است.

تعدادی از آیات شامل: آیه وَ مَنْ قُتِلَ مَظْلُومًا فَقَدْ جَعَلْنَا لِوَلِیِّهِ سُلْطَانًا فَلَا یُسْرِفْ فِی الْقَتْلِ إِنَّهُ کَانَ مَنْصُورًا (الاسرا/33)و آیه شریفه إِنَّمَا یُرِیدُ اللَّهُ لِیُذْهِبَ عَنْکُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَیْتِ وَیُطَهِّرَکُمْ تَطْهِیرًا . (الأحزاب/33) نیز روی ضریح نقش بسته است.

تمام هزینه های ساخت ضریح به استثنا چوب که اهدایی حرم حضرت معصومه(س)بوده، از محل نذورات و مبالغ اهدایی مردم تامین شده است و بالغ بر 14 میلیارد تومان برآورد می شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • توسي IR ۱۷:۰۶ - ۱۳۹۱/۱۲/۱۵
    2 0
    سلام بر سيدشهيدان و ياران باوفايش