تحولات لبنان و فلسطین

در سال‌های اخیر شاهد حضور خوانندگان موسوم به لس‌آنجلسی همچون «سعید.پ.ا»، «فریدون.آ» و «حبیب.م» در فضای موسیقی رسمی کشورمان...

رفت وامدهای خوانندگان لس آنجلسی‌ به ایران

در سال‌های اخیر شاهد حضور خوانندگان موسوم به لس‌آنجلسی در فضای موسیقی رسمی کشورمان هستیم. هر چند تعداد این خواننده‌ها بسیار کم است اما حضورشان در این سال‌ها به صورت آهسته و پیوسته بوده به طوری که بیم آن می‌رود که در سال‌های آینده تعدادشان بسیار بیشتر شود. متاسفانه عملکرد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در صدور مجوز به این خواننده‌های مهاجم به فرهنگ اسلامی، سخاوتمندانه بوده است. در اینجا به چند تن از خوانندگان لس آنجلسی که از موهبت وزارت ارشاد استفاده کرده و به جرگه خوانندگان مجاز پیوسته‌اند می پردازیم.

**سعید.پ.ا:

«سعید.پ.ا» خواننده‌ای است که سال‌ها آهنگ‌های غیرمجازش در بازار موسیقی غیر رسمی کشور منتشر می‌شد. وی 4 آلبوم غیر مجاز منتشر کرده است. برخی از آهنگ‌های او عبارتند از تو مثل گلی، دختر گل، دختر ایرونی و…

با این حال معروفترین اثر مبتذل او آهنگ«تو مثل گلی»است. این اثر سال ها درعروسی‌ها به عنوان آهنگ رقص مورد استفاده قرار می‌گرفت. با روی کار آمدن دولت اصلاحات و گسترش موسیقی پاپ مجاز، این خواننده مبتذل از فضای آشفته موسیقی داخل کشور نهایت استفاده را کرد و توانست بدون سر و صدا مجوز فعالیت رسمی خود را از وزارت فرهنگ و ارشاد دریافت کند. او حتی مجوز آهنگ تو مثل گلی ناز و خوشگلی را هم کسب کرد به طوری که این آهنگ را در سال 1382 در آلبوم بهونه، منتشر کرد.

گفتنی است حضور این خواننده در بازار موسیقی رسمی کشور، واکنش خاصی را را از طرف رسانه‌ها در پی نداشت.

** «ف.آ»

«ف.آ» هم از خوانندگان ملقب به لس آنجلسی است. او در سال 2000 میلادی گروه پرواز را در خارج از کشور با حضور کامران و هنگامه راه انداخت و آهنگ ایران ایرانم را همراه با این دو خواننده لس آنجلسی اجرا کرد.

او همچنین در سال1379 آلبوم مبتذل اولین سلام را در آن سوی مرزها منتشر کرد.برخی از ترانه‌های این آلبوم عبارتند از قربونت، گل اندام، دختر بندر .

آهنگ های این آلبوم«ف.آ»در میان آهنگ‌های لس آنجلسی که اکثرا از لحاظ شعر و موسیقی در حد بسیار ضعیفی هستند هم نتوانست مطرح شود.

به طوری که او تصمیم گرفت شانس خود را در بازار آشفته موسیقی پاپ داخل کشور امتحان کند. تلاش او برای دریافت مجوز نتیجه بخش بود. به طوری که او توانست دومین آلبوم خود را با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در داخل کشور منتشر و علاوه بر آن کنسرت‌هایی را در داخل کشور برگزار کند. این خواننده که زمانی در وصف معشوقه‌ای به نام گل اندام می‌خواند حال با حمایت‌های رسانه‌ای از صداوسیما تا نشریات و سایت‌های اینترنتی به یکی از معروف‌ترین خوانندگان مجاز داخل کشور تبدیل شده است.

** «حبیب.م»

«حبیب.م» از خوانندگان مطرح قبل از انقلاب است. او در سال 1356 آلبوم مرد تنهای شب را روانه بازار موسیقی کرد که همین آلبوم زمینه معروف شدن او را فراهم کرد. او با پیروزی انقلاب اسلامی و برچیده شدن بساط کاباره‌ها، به اروپا و امریکا مهاجرت کرد. از سال 1360 به بعد که حبیب به لس آنجلس رفت سه آلبوم به نام‌های آفتاب مهتاب، خورشید خانوم، آخه عزیزم... و همراز را منتشر کرد.

بعد از آن او آلبوم‌های صفر، بزن باران، کویر باور، خداوندا و خانه کوچک را منتشر کرد و در دو آلبوم بعدی خود پسرش را هم به عرصه خوانندگی وارد کرد که در آنها جوونی و خودشه بیشتر ریتم تند و امروزی مورد استفاده واقع شده بود. آخرین آلبومش ایران بانو است که در آن همه جور سبکی وجود دارد.

او همچنین در دوران جنگ تحمیلی در آمریکا آهنگ‌هایی چون بزن بارون، من و تو، خسته‌ام و... را علیه نظام اسلامی و مردم غیور آن اجرا کرد. با این حال یکی از معروف‌ترین آهنگ‌های او اثری است به نام شهلا او در این آهنگ فریاد می‌زند شهلای من کجایی شهلا چه بی وفایی!

با گذشت زمان و تغییر ذائقه مخاطبان موسیقی پاپ آهنگ‌های او از رونق افتاد به طوری که هیچ کنسرت گذاری دیگر حاضر به برنامه‌گذاری برای او نشد.

از این رو حبیب تصمیم گرفت به ایران بازگردد. او اینک پس از 25 سال به ایران آمده تا موسیقی کم مخاطبش را در داخل کشور عرضه کند. او از وقتی که به کشور بازگشته شش تک آهنگ اهنگ جدید را منتشر کرده است و حتی برای یکی از آن ها هم ویدیوکلیپ ساخته است. البته تلاش های او برای کسب مجوز هنوز به نتیجه نرسیده است. همچنین حبیب در این چند سال که به کشور بازگشته مصاحبه‌هایی انجام داده است او در یکی از گفتگوهایش گفته: مسجد باید باشد اما مشروب‌خواری هم باشد.

باید مردم آزاد باشند که حرفشان را بزنند. ایران تنها جایگاه آخوندها نیست....مصاحبه‌های حبیب و تبلیغات رسانه‌های حامی او، باعث ایجاد حساسیت‌هایی در بین مسئولین مربوطه شده است.

حمید شاه آبادی، معاون هنری وزارت ارشاد که در سال 1389 با اشاره به بررسی صدور مجوز برای حبیب گفته بود: صرف حضور یک نفر در کشور خارجی، معیاری برای لغو صدور مجوز نیست. در اواخر بهمن امسال در موضعی متفاوت اظهار کرد: هیچ مجوزی برای خواننده‌ای که مدتی است به ایران بازگشته ندادیم و بنایی هم برای صدور چنین مجوزی نداریم. به نظر می‌رسد که اگر حبیب هم مانند سعید و «ف.آ»بی‌سر و صدا و بدون حاشیه برای دریافت مجوز اقدام می‌کرد، می‌توانست مجوز فعالیتش را دریافت و حتی کنسرت هم برگزار کند.

به عقیده نگارنده اگر در روند صدور مجوز به خوانندگان لس آنجلسی تجید نظر نشود ،دیر یا زود حبیب هم مجوزش را دریافت خواهد کرد .و پس از او دیگر خوانندگان لس آنجلسی نیز به ایران باز خواهند گشت.

در هر حال از خوانندگانی مثل سعید و حبیب و... گله‌ای نیست چرا که این خوانندگان فرصت‌ را غنیمت شمرده و از فضای نامناسب موسیقی پاپ داخل کشور سوء استفاده کرده و مجوز دریافت کرده‌اند. گله ما به مسئولانی است که به این خواننده‌ها اجازه فعالیت می‌دهند. ظاهرا یکی از معیار‌ها برای بررسی فعالیت این خواننده‌ها عدم فعالیت سیاسی علیه نظام است، با این حساب اکثر خوانندگان لس آنجلسی می‌توانند درخواست مجوز دهند چرا که بیشتر این خوانندها به علت غرق شدن در مسائل غیر اخلاقی به تنها چیزی که فکر نمی‌کنند سیاست است.

امید است که مسئولان مربوطه در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که واژه مقدس اسلام را یدک می‌کشند بیش از این اجازه جولان خوانندگان ضد فرهنگ اسلامی را در موسیقی پاپ رسمی کشور ندهند و راه را برای ورد این عوامل تهاجم فرهنگی به حوزه موسیقی کشورمان ببندند.
فارس
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.