تحولات منطقه

گروه اقتصادی / فرزانه غلامی - رئیس کل سازمان امور مالیاتی از رشد 30 درصدی درآمدهای مالیاتی در سال گذشته خبر داد.<BR>

 6 هزار بدهکار مالیاتی ممنوع الخروج شدند
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش خبرنگار ما، علی عسگری که در نشستی خبری و در پاسخ به پرسش خبرنگار ما سخن می‌گفت، افزود: به رغم اینکه سال گذشته سال سختی برای کشور بود، اما در زمینه درآمدهای مالیاتی سال موفقی داشتیم، به گونه ای که میزان درآمدها از این محل به 141 هزار و 300 میلیارد تومان رسید که این رقم بیانگر تحقق 91 درصدی اهداف مالیاتی است.وی همچنین درآمد مالیاتی مربوط به فروردین ماه امسال را 2 هزار و 340 میلیارد تومان اعلام کرد و اظهار داشت: این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته 6 درصد رشد داشته است.
عسگری سال جاری را سالی پرکار برای نظام مالیاتی کشور توصیف و اضافه کرد: از یک سو باید با احتساب عوارض شهرداری 70 هزار میلیارد تومان درآمد داشته باشیم و از سویی دیگر سهم بزرگی از طرح جامع مالیاتی باید اجرایی و محقق شود.
عسگری در خصوص اصلاح قانون مالیاتی نیز گفت: بخش اعظم بندها و مواد قانون اسفندماه سال گذشته به تصویب مجلس رسید و موارد معدودی که برای بررسی به کمیسیون اقتصادی دولت ارجاع داده شده نیز در این کمیسیون به مرحله نهایی رسیده و به زودی به مجلس فرستاده می‌شود.
عسگری افزود: امسال پنج گروه جدید مشمول قانون مالیات بر ارزش افزوده را اعلام می‌کنیم که هنوز این گروه‌ها نهایی نشده، اما گروه هایی که نهایی خواهند شد، مکمل گروه هایی است که در گذشته مشمول شده اند.
وی در پاسخ به برخی انتقادها در اجرای این قانون گفت: ما فقط از مشمولان، مالیات بر ارزش افزوده دریافت می‌کنیم و آنهایی که می‌گویند ما مشمول نیستیم، اما مالیات می‌دهیم، ثبت نام نکرده و به تکالیف قانونی عمل نکرده اند. برخی از مشمولان در اظهار مالیاتی انحراف داشته اند و با اینکه بنا را بر صحت اظهارات می‌گذاریم، اما اگر در
 بررسی ها متوجه شویم مالیات پرداختی بیشتر از میزانی بوده که از مردم گرفته اند، برای آنها برگ مطالبه صادر می‌کنیم.
وی همچنین افزایش دو درصدی مالیات بر ارزش افزوده را مطابق قانون بودجه دانست و گفت: برنامه پنجم توسعه اجازه یک درصد افزایش را می‌دهد، اما امسال قانونگذار با عنوان مالیات سلامت یک درصد بیشتر اضافه کرده که این میزان به وزارت بهداشت پرداخت می‌شود.
عسگری در مورد تفاهم و توافق با اصناف اظهار داشت: ما سال گذشته با این گروه به تفاهم نرسیدیم، اگر چه در رویکرد کلان به دنبال عمل به قانون و پرداخت مالیات از سوی مؤدیان هستیم. به گفته وی از مجموع 2 میلیون و 400 هزار مؤدی در این حوزه فقط 404 هزار مودی اظهار نامه داده اند و از دو میلیون مؤدی که خارج از چارچوب خوداظهاری اظهارنامه داده اند، یک میلیون مؤدی اظهارنامه سفید داده اند.
وی خاطرنشان کرد: این گونه رفتارها نظام مالیاتی را به رسیدگی وامی دارد.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی در بخشی دیگر از سخنانش و در پاسخ به خبرنگاری به معافیت مالیاتی 
سرمایه گذاران خارجی مطابق قانون مالیاتهای مستقیم اشاره کرد و گفت: مطابق قانون اگر پیمانکار خارجی ماشین آلات به ایران بیاورد، مشمول پرداخت مالیات نیست، اما در بخش خدمات باید مالیات بپردازد و در مجموع تفاوتی میان سرمایه گذار داخلی و خارجی از نظر معافیت مالیاتی وجود ندارد.
عسگری در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه آیا در مرحله دوم هدفمندی 
یارانه ها نظام مالیاتی قصد دارد به حسابهای مردم سرکشی کند، اظهار داشت: نظام مالیاتی به حساب شخصی وارد نمی شود.
وی ادامه داد: هنوز از ما چنین درخواستی نشده، اما دولت از هر مسیری که صلاح بداند اطلاعات را راستی آزمایی و از ظرفیت بانکهای اطلاعاتی کشور از جمله نظام مالیاتی استفاده خواهد کرد.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی همچنین از استخراج فهرست ورزشکاران بدهکار به نظام مالیاتی کشور خبر داد و افزود: این اسامی را به فدراسیونها و باشگاه ها اعلام کرده ایم و حتی اگر باشگاه در قرارداد نسبت به پرداخت مالیات متعهد شده باشد، از نظر ما ورزشکار مؤدی است و باید بدهی را بپردازد.
وی افزود: حدود 200 مربی و ورزشکار بدهی مالیاتی دارند که 40 نفر آنان برای تعیین تکلیف اقدام کرده اند و بقیه تا چند ماه آینده تعیین تکلیف خواهند کرد. به گفته وی، تمام این بدهکاران که بعضا ممنوع الخروج هستند، فوتبالیست نیستند.
عسگری تعداد ممنوع الخروج های مالیاتی کشور را 6 هزار نفر اعلام کرد و ادامه داد: با استفاده از اختیارات خودم، سقف ممنوع الخروجی را افزایش دادم و امروز این سقف برای برخی واحدها 10 میلیون، برخی 100 میلیون و واحدهایی که پروانه بهره برداری دارند تا 500 میلیون تومان است که اگر بدهی واحدها از این ارقام بیشتر باشد در فهرست ممنوع الخروج ها قرار می‌گیرند.
وی میزان مطالبات معوق مالیاتی را حدود 10 هزار میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: سالانه 300 میلیارد تومان از محل پرداخت بدهی ممنوع الخروج ها درآمد کسب می‌کنیم.

حرم مطهر رضوی

کاظمین

کربلا

مسجدالنبی

مسجدالحرام

حرم حضرت معصومه

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha