قدس انلاین_مصطفی لعل شاطری: حجّ و عمره، دو بازار از بازارهاى آخرتند. واردشوندۀ به آنها، از ميهمان‌هاى خداوند متعال است. اگر خداوند او را زنده و باقى نگه دارد، باقى‌اش نگه مى‌دارد، در حالى كه عارى از گناه گشته و اگر هم او را بميراند، داخل بهشتش مى‌سازد.

عملی که ثواب آزاد ساختن 70 هزار بنده را دارد!

یکی از اعمال سفارش شده در قرآن و کلام ائمه اطهار (علیه السلام) بجا آوردن حج می باشد. براى پى‌بردن به عظمت خيرات و عطيّاتى كه از طرف حضرت بارى‌ تعالى به حجّاج و زوّار  بيت، اعطا مى‌شود، لازم است به رواياتى كه در باب فضل حجّ و عمره و ثواب آنها رسيده است، مراجعه شود،که تنها اشاره به  گوشه ای از آن خالی از لطف نباشد.

 

به محض نيّت حج، باب رحمت مفتوح مى‌شود

از امام باقر )عليه السلام( روایت شده است که ایشان فرمودند: شخصى كه عازم حج است و به انجام كارهاى مقدّماتى پرداخته است (در طول مدّت فراهم كردن مقدمات سفر) ، در هر قدمى كه بر مى‌دارد و كارى از كارهاى مربوط به حج را انجام مى‌دهد، خداوند، ده حسنه برايش مى‌نويسد و ده سيّئه از او مى‌آمرزد و ده درجه (از درجات اخروى) براى او بالا مى‌برد، تا آن ساعتى كه از امور مقدّماتى فارغ گردد و از خانه خارج شود و قدم در راه گذارد و به بهره‌هاى عالى‌تر برسد.

 

حجّاج از نظر بهره برابر نيستند

همچنین روایت شده است: حاجيان كه باز مى‌گردند سه دسته‌اند: دسته‌اى از آتش آزاد مى‌شوند، دسته‌اى از گناهان خود خارج مى‌گردند مانند، روزى كه از مادر تولّد يافته‌اند، و دستۀ سوّم با مصونيّت مال و عيال بر مى‌گردند و اين كم‌ترين بهره‌اى است كه عايد شخص حاجّ مى‌شود.

 

حج، بازار آخرت است

آمده است: حجّ و عمره، دو بازار از بازارهاى آخرتند. واردشوندۀ به آنها، از ميهمان‌هاى خداوند متعال است. اگر خداوند او را زنده و باقى نگه دارد، باقى‌اش نگه مى‌دارد، در حالى كه عارى از گناه گشته و اگر هم او را بميراند، داخل بهشتش مى‌سازد.

 

حُجّاج، ميهمانان خدا هستند

نیز نقل شده استحاجى و معتمر (عمره بجاآورنده) ميهمان خدا هستند. اگر سؤال كنند (درخواستى نمايند) ، عطاشان فرمايد و اگر دعا كنند و او را بخوانند، اجابتشان كند و اگر از كسى شفاعت كنند، شفاعتشان را بپذيرد و اگر هم سكوت كنند و چيزى نخواهند، (ميزبان كريم) خود، ابتدا، بذل عنايت مى‌فرمايد و در ازاى هر درهم، هزار هزار درهم عوض مى‌دهد

 

نگاه به كعبه هم رحمت‌انگيز است

از امام حسین (عليه السلام) نقل شده است: هر كه به كعبه نگاه كند (مادام كه چشمش به كعبه است)، مرتّب حسنه‌اى برايش نوشته مى‌شود و سيّئه‌اى از او محو مى‌شود تا (لحظه‌اى) كه چشمش را از كعبه برگرداند، و در روايت ديگرى آمده است:  هر كه نظر به كعبه كند، حسنه‌اى برايش نوشته مى‌شود و ده‌گناه ازاو محومى‌گردد.

پيرامون كعبه، باران رحمت و مغفرت مى‌بارد

از امام صادق (عليه السلام) است كه فرمودند:  پيوسته خداوند متعال در اطراف كعبه 120 رحمت نازل مى‌فرمايد. 60 رحمت از آن براى طواف‌كنندگان است و 40 رحمت براى نمازگزاران و 20 رحمت براى نظركنندگان به كعبه.

 

چه مبارك عملى است، طواف خانۀ حق

مردى بر امام كاظم (عليه السلام) وارد شد. امام از او سؤال فرمودند: به عزم حج آمده‌اى؟ عرض كرد: بله.

فرمودند: آيا مى‌دانى براى آدم حج کننده چه فضيلتى است؟

 پاسخ داد: خير، حضرت فرمودند: كسى كه به حج بيايد و بر گرد و  بيت را طواف كند و دو ركعت نماز بجاآورد، خدا مى‌نويسد براى او 70 هزار حسنه و محو مى‌كند از او 70 هزار سيّئه و بالا مى‌برد براى او 70 هزار درجه و مى‌پذيرد شفاعت او را دربارۀ 70 هزار خانواده و قضا مى‌كند براى او 70 هزار حاجت و مى‌نويسد براى او ثواب آزاد ساختن 70 هزار بنده كه قيمت هر بنده‌اى 10 هزار درهم باشد.

البته بايد متوجّه بود كه ترتّب اين همه فضيلت و ثواب بر حج، مشروط به شرايطى است كه باید فرد حج گزار به تمامی آن ها عمل کرده و پایبند باشد.

 

منابع:

1-کلینی. كافى، ج4: 220، 254

2- ضیاء آبادی. حج برنامه تکامل: 43-46.

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • Monire IR ۲۰:۰۷ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۴
    2 0
    اَللّهُمَّ ارْزُقْنى الْحَجَّ الَّذى افْتَرَضْتَهُ عَلى مَنِ اسْتِطاعَ اِلَيْهِ سَبيلاً. خدايا حجّى كه واجب كردى بر هركه بتواند به سوى آن راه يابد،نصيب من فرما...