به گزارش قدس انلاین به موجب مصوبه مجلس در تبصره الحاقی، احکام قانون متعهدین خدمت به وزارت آموزش و پرورش مصوب ۱۳۶۹ به استثنای احکام ناظر بر دانش آموزان دانشسراهای تربیت معلم به قوت خود باقی است.وکلای ملت مقرر کردند دانشجویان ورودی سال ۱۳۸۸ مرکز تربیت معلم نیز که طبق مقررات مربوطه مشخص شدهاند، مشمول این حکم می شوند.
اما نکته مهمتر اینکه بهارستاننشینان همچنین وزارت آموزش و پرورش را موظف کردند در راستای اجرای تبصره ۲ ماده ۵۱ قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۳۸۹ و نیز بند "ج" ماده ۲۴ قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب ۱۳۸۶ از تاریخ لازم الاجرا شدن این قانون حداکثر ظرف مدت ۲ سال همه مربیان پیش دبستانی و نیروهای خرید خدمت آموزشی خود را که با آموزش و پرورش همکاری داشتهاند از طریق برگزاری آزمون و با در نظر گرفتن شرایط مندرج در مواد ۲ و ۳ قانون تعیین تکلیف استخدامی حق التدریس و آموزشیاران نهضت سواد آموزی در آموزش و پرورش مصوب ۱۳۸۸ و اصلاحات بعدی آن، مدرک و رشته تحصیلی، جنسیت، نیاز منطقهای و سنوات همکاری با آموزش و پرورش در اولویت استخدام قرار دهد و در مورد مربیان پیش دبستانی مطابق روال قبل اعم از سیاست گذاری، نظارت، صدور مجوز و تدوین محتوا عمل کند. اما علی رغم این مصوبات هنوز وضعیت مربیان پبش دبستانی روشن نیست.
*انتقاد از بلاتکلیفی مربیان پیشدبستانی به بهانه نبود ردیف استخدامی
در همین باره عضو کمیسیون اجتماعی مجلس٬ با انتقاد از ادامه روند بلاتکلیفی مربیان پیشدبستانی و خرید خدمتی به بهانه نبود ردیف استخدامی مشخص٬ گفت: بکارگیری مجدد افراد بازنشسته در آموزش و پرورش به عنوان نیروهای حقالتدریس و بیتوجهی به مربیان پیش دبستانی و خرید خدمتی ظلمی فاحش است.
حمیدرضا مشهدیعباسی با انتقاد از ادامه روند بلاتکلیفی مربیان پیش دبستانی و خرید خدمتی به بهانه نبود ردیف استخدامی مشخص٬ گفت: در حالی که نداشتن ردیف استخدامی برای به کارگیری نیروهای پیش دبستانی و خرید خدمتی دلیل تاخیر دولت در تعیین تکلیف این مربیان است متاسفانه آموزش و پرورش اقدام به بکار گیری نیروهای بازنشسته به عنوان نیروهای حق التدریس کرده است.
نماینده مردم دماوند و فیروزکوه در مجلس شورای اسلامی٬ با بیان اینکه نبود ردیف استخدامی با توجه به شرایط کشور امری منطقی است٬ افزود: گلایه ما از دولت به کارگیری نیروهای فرهنگی بازنشسته در آموزش و پرورش و بیتوجهی به اشتغال نیروهای جوان است.
این نماینده مردم در مجلس نهم٬ با تاکید بر اینکه دولت باید به جای در اختیار گرفتن افراد بازنشسته در آموزش و پرورش به عنوان نیروی حقالتدریس، امکان تدریس نیروهای شرکتی و جوان را فراهم کند٬ تصریح کرد: انتظار مجلس از دولت با توجه به اینکه قانون استخدام مربیان پیش دبستانی و خرید خدمتی دو سال پیش مصوب شده٬ فراهم کردن شرایط اشتغال برای این افراد حتی به صورت حق التدریس است.
وی با یادآوری شرایطی که 35 هزار مربی پیش دبستانی با وعده استخدام به خدمت در آموزش و پرورش مشغول شدند٬ گفت: در زمانی که آموزش و پرورش با انواع و اقسام مشکلات مواجه بود این نیروها با حضور خود به رفع بسیاری از معضلات از جمله کمبود نیرو کمک کردند حال حق آنها نیست که در بلاتکلیفی محض به سر ببرند.
مشهدیعباسی با بیان اینکه داشتن دید اقتصادی به مباحث آموزش و پرورش یعنی زیر سوال بردن بار علمی کشور٬ افزود: جذب نکردن مربیان پیش دبستانی به بهانه نداشتن ردیف استخدامی و به کارگیری مجدد نیروهای بازنشسته برای تدریس در مدارس به شکل حق التدریس معضلی است که باید برای جلوگیری از تزلزل مبانی علمی کشور متوقف شود.
وی با بیان اینکه قانون مصوب شده در مجلس بر تعیین تکلیف مربیان پیش دبستانی تا 17 مهرماه سال جاری با در نظر گرفتن ضوابط استخدامی کشور تاکید دارد٬ تصریح کرد: در این قانون اشاره به تعیین تکلیف این نیروها با درنظر گرفتن شرایط آموزش و پرورش شده که حال اگر امکان استخدام برای آنها وجود ندارد باید به عنوان نیروی حقالتدریس به کار گرفته شوند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی٬ با بیان اینکه استفاده از نیروهای بازنشسته با توجه به تحلیل رفتن انرژی و توان آنها بازدهی خوبی برای آموزش و پرورش ندارد٬ گفت: دولت باید هر چه سریعتر از ادامه روند بلاتکلیفی وضعیت مربیان پیش دبستانی برای جلوگیری از اجحاف در حق آنان و همچنین ادامه به کارگیری نیروهای بازنشسته جلوگیری کند.
*مهلت معین به آموزش و پرورش برای تعیین تکلیف مربیان پیشدبستانی
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس از مهلت تعیین شده برای وزارت آموزش و پرورش برای برگزاری آزمون استخدامی مربیان پیشدبستانی خبر داد و گفت: بر این اساس این وزارتخانه باید تا تاریخ 17 مهر 93 یعنی پایان مهلت زمان دوساله خود، این آزمون را برگزار کند درغیر این صورت مجلس از ابزارهایی مانند ماده 236 آییننامه داخلی مجلس استفاده خواهد کرد.
محمدمهدی زاهدی با یادآوری رای نیاوردن کلیات طرح دوفوریتی تعیین تکلیف مربیان پیشدبستانی در صحن علنی مجلس، افزود: در گذشته تبصرهای وجود داشت مبنی بر اینکه ظرف مدت 2 سال وزارت آموزش و پرورش موظف است نسبت به برگزاری آزمون و تعیین اولویتهایی از قبیل نیاز منطقه، جنسیت، مدرک تحصیلی و سابقه کار افراد، آزمون استخدامی برای مربیان پیش دبستانی برگزار و نیروهای موردنیاز خود را تامین کند که متاسفانه این اقدام صورت نگرفت.
نماینده مردم کرمان وراور در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: به علت تسامحی که در اجرای این قانون به وجود آمده بود و اینکه تا زمان اتمام این قانون زمان زیادی باقی نمانده بود لذا نمایندگان در طرح یادشده بر این امر تاکید داشتند تا زمانی که آموزش و پرورش این آزمون را برگزار کند این وزارتخانه مربیان پیش دبستانی را به عنوان نیروهای حقالتدریس استخدام کند.
وی ادامه داد: حال با توجه به رای نیاوردن کلیات طرح مذکور در صحن مجلس، به ریاست جمهور و وزیر آموزش و پرورش تذکری دادم.
این نماینده مردم در مجلس نهم، تصریح کرد: در این تذکر آمده است با توجه به اتمام مهلت قانونی برای برگزاری آزمون از سوی آموزش و پرورش، این وزارتخانه باید تا تاریخ 17 مهر 93 یعنی پایان مهلت زمان دوساله خود، این آزمون را برگزار کند درغیر این صورت مجلس از ابزارهایی مانند ماده 236 آییننامه داخلی مجلس استفاده خواهد کرد؛ بر این اساس استفاده از این ماده واحده به صلاح و مصلحت کشور نیست لذا امید است دولت محترم نسبت به اجرای قانون همت گمارد.
*تعیین تکلیف تاقبل ازمهر
وزیر آموزش و پرورش درباره تکلیف قانونی، تعیین تکلیف مربیان پیش دبستانی و همچنین نحوه بکارگیری نیروها در آموزش و پرورش، گفت: سیاست ما تامین نیرو از طریق دانشگاه فرهنگیان است، چرا که معلمی کاری نیست که به هر کسی بتوان سپرد و باید دورههای خاصی از جمله روانشناسی رشد، روانشناسی کودک و نوجوان، روش تدریس و ... را بگذرانند.
علی اصغر فانی با تاکید براینکه تلاش ما بر این است که استخدام آزاد به آن معنا نداشته باشیم و تنها راه جذب نیرو و معلم برای آموزش و پرورش دانشگاه فرهنگیان است، در عین حال ابراز امیدواری کرد: بخشی از مشکلات نیروی انسانی که علت آن توزیع نامناسب است با یک برنامه جدید و توزیع مجدد حل میشود.
وزیر آموزش و پرورش درباره آخرین برنامه وزارتخانه برای تعیین تکلیف مربیان پیش دبستانی گفت: مجلس شورای اسلامی تا مهر 93 به آموزش و پرورش مهلت تعیین تکلیف این نیروها را داده است و در حال حاضر تیم کارشناسی در حال بررسی دستورالعمل بکارگیری این نیروهاست و تا قبل از مهر 93 این نیروها تعیین تکلیف میشوند و هر زمان دستورالعمل آماده شود، اطلاعرسانی میکنیم.
فانی در خصوص حدود 750 چالش احصاء شده در آموزش و پرورش طی سه ماه گذشته نیز به ایسنا گفت: سالها پیش در مقطع کارشناسی درسی با عنوان مسایل آموزش و پرورش ایران را تدریس میکردم و در آن زمان با کمک دانشجویان بیش از 1000 مساله را استخراج کردیم. لذا با مسایل آموزش و پرورش آشنا هستم و در دوره جدید نیز همزمان با سایر اقدامات از جمله برنامهریزی برای بازگشایی مدارس، مسایل آموزش و پرورش را از نگاه مدیران فعلی جمعآوری و شناسایی کردیم که به حدود 750 چالش در آموزش و پرورش رسیدیم.
نظر شما