۲۹ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۸
کد خبر: 235938

قدس آنلاين- مريم سادات كاظمي: سرطان بيماري است كه پيش بيني مي شود شمار مبتلايان به آن طي چند سال آينده، دو برابر شود. در زمينه پيشگيري از سرطان، تغذيه تاثير بسيار مهمي دارد و به همين دليل، متخصصان توصيه مي كنند برنامه غذايي صحيحي از دوران كودكي و جواني رعايت شود.

توصيه هاي طلايي براي در امان ماندن از سرطان

مهم ترين واقعيت هاي پيشگيرانه از ابتلا به سرطان

ميوه ها وسبزيجات

به گزارش سرويس بهداشت و سلامت قدس آنلاين؛ مصرف ميوه ها و سبزيجات بايد حداقل 7% دريافت انرژي كلي روزانه را تامين كند كه معادل 400 تا 800 گرم ميوه و سبزي متنوع در روز مي شود. براي تامين اين نياز بايد حداقل 5 ميوه و سبزي، صرف نظر از حالت آن؛ خام، پخته، تازه، كنسرو يا منجمد طي روز مصرف شود.

چاقي و اضافه وزن

خطر ابتلا به سرطان در صورتي كه نمايه توده بدني (IMC) بين 5/18 تا 25 باشد كمتر خواهد بود. متخصصان توصيه مي كنند افراد نبايد دو دوران بزرگسالي، بيشتر از 5 كيلوگرم افزايش وزن داشته باشند. به طور منظم بايد وزن را كنترل كرد و در صورت افزايش وزن سريع و زياد بايد توجه بيشتري به تغذيه داشت و در كنار آن ورزش را نيز در برنامه روزانه گنجاند.

ورزش

توصيه مي شود هميشه برنامه زندگي پرتحركي داشته باشيد. به عنوان مثال،‌اگر ورزش حرفه اي را در حد ضعيف يا متوسط انجام مي دهيد،‌ حداقل روزانه نيم ساعت و در صورت امكان يك ساعت پياده روي سريع يا فعاليتي مشابه را در برنامه روزانه خود داشته باشيد. همچنين بهتر است حداقل يك ساعت در هفته را به ورزشي جدي تر بپردازيد.

استعمال دخانيات

دخانيات عامل خطر بسيار مهمي در زمينه ابتلا به سرطان به خصوص سرطان ريه است. البته ترك اين عادت نادرست براي سلامت عمومي بدن توصيه مي شود تا ديگر عوامل زمينه ساز سرطان كاهش يابد.

فرضيه هايي مفيد براي دوري از سرطان

گوشت ها

  • مصرف گوشت ها بايد در كنار برنامه غذايي متعادل و متنوع و سرشار از ميوه ها و سبزيجات باشد.
  • بهتر است گوشت هاي كم چرب انتخاب شود.
  • يك وعده غذاي گوشتي در روز كافي است.
  • روش هاي پخت در دماي بسيار بالا مانند سرخ كردن يا كباب كردن را محدود كرده و يا حداقل قسمت هاي سياه شده را مصرف نكنيد.

نمك

  • مصرف بيش از 8 گرم نمك در روز در طبخ غذا، خوراكي هاي شور و... توصيه نمي شود.
  • در مصرف مهم ترين خوراكي هاي شور مانند پنيرهاي چرب، افزودني ها و بعضي از آب معدني هاي سرشار از سديم بايد دقت كرد.

دريافت چربي

  • كاهش مصرف چربي ها، تاثير مثبتي در پيشگيري از خطر چاقي و بيماري هاي قلبي دارد.
  • از اسيدهاي چرب ترانس ( روغن هاي هيدورژنه طي فرايند صنعتي) بايد اجتناب شود.
  • خوراكي هاي حاوي چربي هاي پنهان از جمله شيريني جات، كرم ها، لبنيات پرچرب، گوشت هاي چرب، سس ها و... را كنار بگذاريد.
  • در حد ممكن روغن هاي گياهي به خصوص انواع حاوي اسيدهاي چرب غير اشباع مانند روغن زيتون و كلزا را جايگزين چربي هاي حيواني نماييد.

فيبرهاي غذايي

  • در برنامه روزانه بايد از غلات كامل، نان سبوس دار،‌ سبزيجات، حبوبات يا برنج قهوه اي و ميوه ها ( ارجح تر از آبميوه ها) استفاده كرد.
  • بهتر است از محصولاتي با دانه هاي كامل و سرشار از فيبرها استفاده كرد.

قهوه

  • با اينكه هنوز اطلاعات در مورد تاثير قهوه در بروز سرطان به طور دقيق ثابت نشده است اما در مصرف قهوه افراط  و بيشتر از 5 فنجان در روز مصرف نكنيد.

تصورات اشتباه در مورد سرطان

  • بسيار شنيده مي شود كه مايكروويو زمينه ساز بروز سرطان است در حالي كه هيچ يك از اطلاعات موجود اين مسئله را ثابت نمي كند.
  • استفاده از آفت كش ها در ميوه ها و سبزيجات مانعي براي عدم مصرف نيست چرا كه مي توان با شستشوي كامل تا حد بالايي از اين ضررها دور ماند. خواص بي نظير اين خوراكي هاي طبيعي مي تواند مقدار كم آفت كش ها را تحت الشعاع قرار دهد.

منبع:www.Esante.fr

 

 

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.