عضو مجمع تشخصی مصلحت نظام گفت: تمام آزاداندیشان در برابر مردم غزه سر تعظیم فرود آورده‌اند.

تمام آزاداندیشان در برابر مردم غزه سر تعظیم فرود آوردند

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم،‌ محمدحسین صفارهرندی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در همایش عبرت از غزه با اشاره به جنگ میان اسرائیل و نیروی مقاومت گفت: ظاهر جنگ این بود که مردمی با مقاومت و پایداری، برنامه‌ریزی و تدارک دیدن از قبل در برابر اسرائیل ایستادند اما تمام آزاداندیشان در برابر مردم غزه سر تعظیم فرود آوردند.

وی با تاکید بر ددمنشی رژیم صهیونیستی اظهار داشت: آدمکش نامیدن و کودک‌کش نامیدن این رژیم شایسته‌ترین چیزی است که می‌توان به این رژیم نسبت داد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به حملات رژیم صهیونیستی به مجروحین و غیرنظامیان تصریح کرد: معلوم است که این رژیم به هیچ آداب جنگی پایبند نیست.

صفارهرندی در خصوص مواضع متحدین اسرائیل گفت: کسانی که پیش از این از اسرائیل حمایت می‌کردند، این بار موضع دیگری در برابر اسرائیل اتخاذ کردند. در کشور ما هم که حمایت از مردم فلسطین سابقه دارد این بار به نوعی دیگر مردم نسبت به جنایات رژیم صهیونیستی واکنش نشان دادند.

وی افزود: تحولات جنگ اخیر نشان داد که اتفاقات بزرگی در جهان رخ داده و هنوز هم ادامه دارد و حتی در حال تعامل است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام به شرایط ژئوپلتیکی غزه اشاره کرد و اظهار داشت: چگونه مردم منطقه به این کوچکی که با تقسیم‌های متعددی مواجه‌اند توانستند دوام بیاورند؟ این همان تحولی است که درجهان رخ داده است. اسرائیل در جنگ 6 روزه با اعراب هزاران کیلومتر را اشغال کرد، حکام عرب می‌گفتند که ما تمام اسرائیلی‌ها را به دریا می‌ریزیم. اما در جنگ 6 روزه شکست خوردند و در برابر اسرائیل تسلیم شدند.

صفارهرندی خاطرنشان کرد: در آن زمان اسرائیل شروع و به مطالبه‌گری کرد و قدرت‌های جهان هم از رژیم صهیونیستی حمایت کردند. در آن زمان اتحاد جماهیر شوروی از دولت مصر به رهبری جمال‌عبدالناصر و دولت وقت سوریه حمایت می‌کرد، اما از این حمایت‌ها کاری ساخته نبود و آنها از همان ابتدا تمام تاسیسات زیربنایی خود را از دست دادند.

وی افزود: در تمام جنگ‌های حدود 8 دهه اخیر حضور یک قدرت جهانی در پشت پرده جنگ و حمایت یک قدرت دیگر از طرف مقابل دیده می‌شود؛ یعنی عمدتا جنگ‌ها نیابتی بود.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره روابط ایران و عراق و شرایط منطقه‌ای این دو کشور تصریح کرد: تا پیش از انقلاب اسلامی، ایران و عراق قدرت‌های برتر منطقه بودند که عراق مورد حمایت ابرقدرت شرق بود و ایران از سوی آمریکا مورد حمایت واقع می‌شد. هیچ اتفاقی به حساب این دو کشور نوشته نمی‌شد و درگیری‌های احتمالی را به عنوان درگیری شرق و غرب توصیف می‌کردند.

صفارهرندی با تاکید بر اینکه بعد از انقلاب اسلامی به این معادله خدشه وارد شد، اضافه کرد: این در زمانی بود که جنگ به ما تحمیل شد. تحلیل عده‌ای بر این بود که شوروی این جنگ را به راه انداخته است اما چندی بعد به این نتیجه رسیدند که صدام‌حسین فقط عزیز دردانه روس‌ها نیست، بلکه غربی‌ها با شدت بیشتری از او حمایت می‌کنند. البته این مسئله در ابتدا چندان آشکار نبود اما وقتی سروکله آواکس‌های آمریکایی پیدا شد همه فهمیدند که ماجرا چیز دیگری است.

وی با اشاره به سیل کمک‌های غرب به عراق خاطرنشان کرد: امکانات روزآمد غربی همچون هواپیماهای سوپر اتاندارد و میراژهای پیشرفته فرانسوی در اختیار عراق قرار گرفت و همه متوجه شدند که رقابت میان دو ابرقدرت شکل جدیدی پیدا کرده و همه قدرتهای جهانی همراه با عراق متفق شده بودند که ایران را سر جای خود بنشانند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر اینکه در این برهه معادلات پیشین خدشه‌دار شد، اظهار داشت: دیگر هیچ تحلیل‌گری نمی‌توانست بگوید که عراق به نیابت از شوروی با ایران می‌جنگد چرا که آمریکا بشدت با ایران درگیر شده بود و جدال دو طرف بر سر لانه جاسوسی به اوج خود رسیده بود. آنها با متحدین غربی‌شان ما را تحریم نفتی کرده بودند و حتی مدت‌ها از ما نفت نمی‌خریدند. این مسئله سبب شده بود که درآمدهای ما بشدت سقوط کند.

صفارهرندی افزود: شهید رجایی در زمان نخست‌وزیری خود می‌گفت: زمانی بر ما گذشت که خزانه نفتی ما از 200 میلیون دلار بیشتر برخوردار نبود. در حالی که ما بر ده‌ها میلیارد دلار درآمدهای نفتی تکیه کرده بودیم. ما باید این روح بلند را ستایش کنیم که در آن تنگناهای اقتصادی ایستاد و این دولتمرد واقعی هیچگاه خم به ابرو نیاورد و همچنان از موضع استواری صحبت می‌کرد. او هیچگاه دل مردم را خالی نکرد و زمانی لب به سخن گشود که خطر از سر ما گذاشته بود و غربی‌ها از هول بی‌نفتی جلوی شرکت نفت ایران صف کشیده بودند تا نفت ما را به قیمت بالایی بخرند.

وی با اشاره به مقاومت و شهامت مردم ویتنام در جنگ علیه آمریکا گفت: تفاوت آنها با شرایط ما در این بود که شوروی و چین از لحاظ تجهیز و تسلیح ویتنامی‌ها چیزی کم نگذاشتند. اگرچه جنگ ویتنام حماسه آزادیخواهانی بود که در برابر متجاوزان قد علم کرده بودند، اما آن جنگ یک جنگ نیابتی بود و ویتنام از حیثیت چین و شوروی در برابر آمریکا دفاع می‌کرد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: در جنگ ما با عراق همگان انگیزه‌ای داشتند که ما را سرکوب کنند. مهمترین علت شکل‌گیری این اتحاد نامیمون میان بلوک‌های قدرت این بود که انقلاب اسلامی مدل جدیدی برای اداره زندگی بشر ارائه داده بود. تا پیش از آن عادت زندگی بشر، زندگی زیر سایه حکومت‌های سکولاری بود که میان دین و دنیا فاصله انداخته بود.

 

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.