پیکر مطهر آیت‌الله مهدوی‌کنی پس از تشییع باشکوه با حضور خیل کثیر مردم عزادار حسینی در جوار حرم حضرت عبدالعظیم الحسنی (ع) و در کنار مضجع مرحوم ملا علی کنی به خاک سپرده شد.

پیکر «آیت‌الله مهدوی‌کنی» در جوار آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع) آرام گرفت

به گزارش فارس، لحظاتی پیش پیکر مطهر آیت‌الله مهدوی‌کنی پس از تشییع باشکوه بر روی دوش ملت مومن و ولایتمدار ایران اسلامی، با حضور خیل کثیری از مردم عزادار و در میان اشک و ماتم مردم در حرم حضرت عبدالعظیم الحسنی (ع) در منزل ابدیش آرام گرفت.

مراسم اقامه نماز و تشییع پیکر مرحوم آیت‌الله محمدرضا مهدوی کنی با تلاوت آیاتی از قرآن کریم و مداحی ذاکر اهل بیت میثم مطیعی با حضور گسترده اقشار مختلف مردم در دانشگاه تهران آغاز شد.

حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی دقایقی پس از آغاز مراسم به منظور اقامه نماز بر پیکر مرحوم حضرت آیت‌الله محمدرضا مهدوی‌کنی رئیس فقید مجلس خبرگان رهبری وارد دانشگاه تهران شدند.

روسای قوای سه‌گانه و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام مقام معظم رهبری را همراهی می‌کردند.

سرلشکر فیروزآبادی، غلامعلی حدادعادل، محمدباقر قالیباف، حجت‌الاسلام سیدمحمود علوی، حجت‌الاسلام سیدحسین خمینی، سردار محمدرضا نقدی، سردار حسین دهقان، حجت‌الاسلام علی‌اکبر ناطق نوری، آیت‌الله احمد جنتی، آیت‌الله علم‌الهدی، آیت‌الله یزدی، محمود احمدی‌نژاد و حجت‌الاسلام رحیمیان ازجمله مقامات لشکری و کشوری حاضر در این مراسم بودند.

از دیگر چهره‌های حاضر در این مراسم می‌توان به آیت‌الله هاشمی شاهرودی، آیت‌الله دری نجف‌آبادی، سردار احمدی مقدم، سردار حجازی، محمدرضا عارف، ولی الله سیف، محمد رویانیان، محسن رضایی، سرلشکر عطاالله صالحی، سرلشکر محمدعلی جعفری، آیت‌الله امامی کاشانی، حمید میرزاده، سردار حسین نجات، عبدالرضا رحمانی فضلی، محمد شریعتمداری، علی اکبر صالحی، حسین فریدون، محمد نهاوندیان و... اشاره کرد.

براساس این گزارش، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب پس از ورود به دانشگاه تهران بر پیکر آیت‌الله محمدرضا مهدوی‌کنی رئیس فقید مجلس خبرگان رهبری نماز اقامه کردند.

پس از اقامه نماز رهبر معظم انقلاب بر پیکر مرحوم آیت‌الله محمدرضا مهدوی کنی، پیکر این عالم مجاهد بر دوش مردم تهران با شعار «یا حسین» و «عزا عزاست امروز، روز عزاست امروز» تشییع شد.

در تهران تشییع‌کنندگان پرچم‌های «یاحسین»، «یازهرا» و تصاویری از آیت‌الله مهدوی کنی را دست داشتند و ضمن عزاداری برای رئیس فقید مجلس خبرگان رهبری، فاتحه قرائت کردند.

اما در شهر ری مردم غیور ایران اسلامی پیکر مطهر این عالم مجاهد پارسا را بر روی دوش خود از میدان شهید رضا قشقایی (شهید خودکفایی هسته‌ای) تا حرم حضرت عبدالعظیم الحسنی (ع) تشییع کردند.

خیل عظیم امت اسلام و مردم ولایتمدار ایران اسلامی که از ساعات ابتدایی صبح امروز در مراسم تشییع و خاکسپاری آیت‌الله مهدوی‌کنی حضور یافته بودند، پیکر این معلم اخلاق و عالم مجاهد و پارسا را تا خانه ابدی‌اش بدرقه کردند.

پیکر آیت‌الله مهدوی‌کنی در بین اشک و ماتم پیروان راستین مکتب اسلام، در حرم حضرت عبدالعظیم الحسنی (ع) در منزل ابدیش آرام گرفت.

گفتنی است، مراسم بزرگداشت یاد و مقام آن عالم ربانی از سوی ستاد نماز جمعه و نهادها و ارگان‌های مختلف شهرستان ری روز جمعه قبل از برگزاری فریضه باشکوه نماز جمعه برگزار می‌شود.

آیت‌الله مهدوی‌کنی رئیس فقید مجلس خبرگان رهبری بعد از تحمل نزدیک به پنج ماه اغما، روز سه‌شنبه 29 مهرماه ندای حق را لبیک گفت و به ملکوت اعلی پیوست.

یار دیرین حضرت امام (ره) و رهبر معظم انقلاب، عصر روز چهار‌شنبه 14 خرداد پس از شرکت در مراسم بیست و پنجمین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی (ره)، در منزل خود دچار حمله قلبی شد و پس از انتقال به بیمارستان به کُما رفت.

*نیم‌نگاهی به عمر با برکت آیت‌الله مهدوی‌کنی

آیت‌الله مهدوی‌کنی در سال 1310 در کن، حومه تهران به دنیا آمد. دبیرکلی جامعه روحانیت مبارز، ریاست مجلس خبرگان رهبری و ریاست حوزه علمیه مروی و دانشگاه امام صادق (ع) از جمله مسئولیت‌های وی بود.

ایشان از پیش از انقلاب اسلامی، استاد درس اخلاق اسلامی و از روحانیون برجسته مخالف حکومت پهلوی بود و پس از انقلاب نیز یکی از پنج روحانی بود که هستهٔ اصلی شورای انقلاب را تشکیل می‌دادند. وی بعد از انقلاب به عنوان وزیر کشور و کفیل نخست‌وزیری پس از ترور شهیدان رجایی و باهنر به انجام خدمت در نظام اسلامی پرداخت.

آیت‌الله مهدوی‌کنی صبح سه‌شنبه 29 مهرماه در بیمارستان قلب شهید رجایی و در سن 83 سالگی ندای حق را لبیک گفت و به ملکوت اعلی پیوست.

آخرین پیام و حرف‌های سیاسی آیت‌الله مهدوی‌کنی / تاکید بر «انقلابی‌گری» تا دستیابی به تمامی آرمان‌ها

پیام آیت‌الله مهدوی‌کنی به‌مناسبت قیام 15 خرداد آخرین پیام و حرف‌های سیاسی به یادگار مانده از رئیس فقید مجلس خبرگان رهبری و این عالم مجاهد و پارسا است.

آیت‌الله مهدوی‌کنی در پیامی به این همایش ملی 15 خرداد را یادآور اهمیت ادامه راه شهدای مظلوم تهران، قم و ورامین دانسته و بر ادامه راه شهدا قیام 15 خرداد تا رسیدن به آرمان‌های انقلاب اسلامی تاکید کرده بود.

در بخشی از این پیام آمده است: نهضت اسلامی مردم ایران به رهبری امام خمینی(ره) در شرایطی آغاز شد که مردم ایران سالیان متمادی طعم تلخ ظلم و ستم را چشیده بودند و امام بزرگوار ما با الهام از تعالیم اسلام و تأسی به سیره نبی مکرم به پاخاست و مکر استکبار جهانی و نوکران سرسپرده‌اش را برملا کرد، از ظلم و ستم شاه گفت، از توطئه آمریکا و انگلیس علیه ملت‌ها گفت، از بیداری ملت‌های اسلامی گفت و نیز از غده سرطانی رژیم صهیونیستی و از مظلومیت فلسطین.

آیت‌الله مهدوی‌کنی در این پیام خاطرنشان کرد: ملت مسلمان و وفادار ایران اسلامی که همواره پیرو علما و مراجع خود بوده و هستند و آنان را ورثه انبیاء می‌دانند به ندای رهبر خود لبیک گفتند و فریاد اعتراض خود را به جنایات رژیم شاهنشاهی در راهپیمایی‌ها و تظاهرات اعلام کردند.

در بخش دیگر این پیام آمده است: در خرداد 42 در تهران و برخی نقاط دیگر کشور چنان قیامی به راه افتاد که رژیم شاه برای سرکوب آن از همه ساز و برگ نظامی خود استفاده کرد و در 12 محرم، هزاران شهید روی آسفالت خیابان‌های تهران، قم و جاده ورامین به خون غلطیدند.

رئیس مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: اگرچه پس از آن واقعه دردناک، امام عزیز ما را دستگیر و زندانی و سپس تبعید کردند اما این‌ها همه موجب شد تا مردم بیدارتر شوند و شعله انقلاب برافروخته‌تر شود و عاشوراها و اربعین‌ها تکرار شد تا قیامی که همچون نهالی خجسته در 12 محرم 1342 در خاک پاک این سرزمین رنج‌دیده و ستم کشیده کاشته شد سرانجام در 22 بهمن 1357 به بار نشست.

در بخش دیگری از این پیام آمده است: البته عاشورای حسینی و محرم در طول سال‌های انقلاب و نیز در دفاع مقدس و حتی در فتنه سال 88 به تفسیر مقام معظم رهبری دامت برکاته به کمک این نهضت آمد و اکنون به حول و قوه الهی بیش از 35 سال است که شجره طیبه انقلاب اسلامی به اذن پروردگار متعال روز به روز بالنده‌تر و پرثمرتر شده است.

آیت‌الله مهدوی‌کنی در این پیام تاکید کرده است بازخوانی و مرور اندیشه‌ها و سیره و روش امام، چه در دوران مبارزه و چه پس از پیروزی انقلاب اسلامی باید تذکری برای همه ما برای پاسداشت آرمان‌ها و پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی باشد.

در پایان این پیام تصریح شد: نیمه خرداد هر سال که هم یادآور آغاز نهضت و هم سالگرد عروج آن مرد الهی است فرصت مناسبی برای این مقصود برای ما و شما فراهم می‌آورد که امیدواریم بخشی از آن در همایش ملی 15 خرداد محقق شود.

آیت‌الله مهدوی‌کنی سیاستمدار صادق و یک انقلابی صریح 

رهبر معظم انقلاب اسلامی در پی در گذشت این عالم ربانی پیامی صادر کردند که فحوای آن گویای جایگاه و شان بالای این یار دیرین انقلاب دارد.

متن این پیام بدین شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

با تأسف و تأثر اطلاع یافتیم که عالم مجاهد و پارسا حضرت آیت‌الله آقای حاج شیخ محمدرضا مهدوی کنیرضوان‌الله‌علیه دار فانی را وداع گفته و دوستان و ارادتمندان خود را داغدار کرده است. این عالم بزرگوار از جمله‌ی نخستین مبارزان راه دشوار انقلاب و از چهره‌های اثرگذار و یاران صمیمی نظام جمهوری اسلامی و از وفاداران غیور و صادق امام بزرگوار بود و در همه‌ی عرصه‌های مهم کشور در دوران انقلاب شجاعانه و با صراحت تمام نقش‌‌آفرینی کرد. از عضویت در شورای انقلاب و سپس تشکیل کمیته‌های انقلاب در آغاز تأسیس نظام اسلامی تا تصدی وزارت کشور و سپس قبول نخست وزیری در یکی از سخت‌ترین دوران‌های جمهوری اسلامی، و تا ورود در عرصه‌ی تولید علم و تربیت جوانان صالح و تأسیس دانشگاه امام صادق(علیه‌السلام) و تا امامت جمعه تهران و سرانجام ریاست مجلس خبرگان، همه جا و همه وقت در موضع یک عالم دینی و یک سیاستمدار صادق و یک انقلابی صریح ظاهر شد و هرگز ملاحظات شخصی و انگیزه‌های جناحی و قبیله‌ئی را به حیطه‌ی فعالیت‌های گسترده و اثرگذار خود راه نداد. این انسان بزرگ و پرهیزگار، همه‌ی وزن وزین خود را در همه‌ی حوادث این دهها سال در کفه‌ی حق و حقیقت نهاد و در دفاع از راه و سیره‌ی انقلاب و نظام، کوتاهی نورزید. رحمت و رضوان الهی بر روان پاک او باد.

اینجانب به خاندان گرامی و برادر عالیقدر ایشان، و به مردم ایران و روحانیت عظیم الشأن و همه‌ی ارادتمندان و شاگردان و دست‌پروردگان آن مرحوم صمیمانه تسلیت می‌گویم و علو درجات وی را از خداوند متعال مسألت می‌نمایم.

                                                                                                                                             سید علی خامنه‌ای-93/7/29

    

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.