رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: تا کنون 42 میلیارد تومان وام به 69 شرکت‌ تخصیص داده شده است که میزان این پرداخت‌ها در رنج متفاوتی از 40 میلیون تومان تا چهار میلیارد تومان قرار دارد.

اعطای 42 میلیارد تومان وام به 69 شرکت دانش‌بنیان در کشور
IMAGE-2.jpgبه گزارش  ایسنا، بهزاد سلطانی در همایش پیمایش نوآوری در ایران که با حضور فعالان حوزه دانش بنیان توسط پژوهشکده سیاستگذاری علم، فناوری و صنعت دانشگاه صنعتی شریف و پشتیبانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و برخی دیگر از نهادها و تشکل‌های علمی و صنفی، پارکها و صندوق‌های مالی در سالن جابربن حیان دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد، بیان کرد: چند دهه‌ای از مطرح شدن بحث نوآوری در دنیا می‌گذرد، نوآوری موتور محرک رشد اقتصادی کشورها است.

سلطانی ادامه داد: نوآوری به هر بخشی از فعالیت‌های یک شرکت می‌تواند تعلق بگیرد و تنها نوآوری فناورانه مد نظر نیست، البته هر تغییری در شرکت‌ها نوآوری نیست، اما هرگونه نوآوری نوعی تغییر است که این تغییری هدفمند و جهت دار در راستای اهداف سازمان است.

وی تفاوت بخش دولتی و خصوصی را در نوآوری دانست و گفت: به دلایل مختلف همچون متکی بودن اقتصاد به درآمد نفتی، دلایل اجتماعی و فرهنگی در بخش‌های دولتی نوآوری وجود ندارد. در صورتی که بخش خصوصی بدون نوآوری دارای بهره‌وری نیست و ارزش افزوده ندارد.

اهمیت بالای نوآوری در فضای اقتصادی ایران

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: حدود 80 درصد اقتصاد و صنعت کشور ما در دست دولت است، در چنین فضایی بیش از 70 درصد بازار شرکت‌های خصوصی، بخش‌های دولتی است. بنابراین بحث نوآوری این بازار در فضای اقتصادی ایران مهم است تا شرکت‌ها این بازار دولتی را در دست گیرند.

سلطانی عنوان کرد: جایزه ملی مدیریت فناوری و پیمایش نوآوری دو حرکت ضروری برای کشور در جهت جدی شدن بحث بخش خصوصی است که صندوق نوآوری و شکوفایی در جهت حمایت معنوی از این دو حرکت می‌کند.

وی درباره فعالیت‌های صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: در حال حاضر شرکت‌های دانش بنیان طرح‌های خود را به صندوق ارسال می‌کنند که این طرح‌ها توسط تیم کارشناسی ما به لحاظ بازار، فنی، مالی و سیستم مدیریتی ارزیابی شده و پس از آن در کمیته اعتباری این طرح مجدد بررسی می‌شود.

سلطانی اظهار کرد: در نهایت پس از انجام ارزیابی‌های دقیق و جمع بندی به شرکت وام تعلق می‌گیرد. در تمام مراحل ارزیابی‌ها دغدغه ما توانمندسازی شرکت‌های دانش‌بنیان است تا شرکت‌ها در موضوع فناوری به نتیجه برسند.

طرح ردشده در صندوق وجود ندارد

وی با اشاره به اینکه در صندوق نوآوری و شکوفایی طرح رد شده وجود ندارد، گفت: از میان طرح‌هایی که به صندوق تا کنون ارسال شده، در صورت منطبق نبودن با شرایط از شرکت‎ها خواسته شده طرحی دیگر را جایگزین کنند.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به اینکه در دور جدید فعالیت صندوق تا امروز بیش از 850 شرکت دانش‌بنیان به عضویت در آمده و یک سوم طرح‌های خود را به صندوق ارسال کرده‌اند، گفت: تا کنون 42 میلیارد تومان وام به 69 شرکت‌ تخصیص داده شده است که میزان این پرداخت‌ها در رنج متفاوتی از 40 میلیون تومان تا چهار میلیارد تومان قرار دارد.

پرداخت تسهیلات خاص تا پنج میلیارد تومان

سلطانی عنوان کرد: همچنین تسهیلات قرض‌الحسنه صندوق، اختصاص وام 300 میلیون تومانی با نرخ چهار درصد به شرکت‌ها است. در حالات خاص نیز تسهیلات تا پنج میلیارد تومان وام به شرکت‌ها تعلق می‌گیرد که مزیت‌های این پرداخت نسبت به بانکها در مدت زمان کوتاه پرداخت، بررسی سریع و پایین بودن نرخ سود آن است. نرخ صندوق پنج تا هفت درصد پایین‌تر از بانک مرکزی است.

وی اظهار کرد: صندوق، حلقه اول یعنی پژوهش، تحقیق و ساخت نمونه آزمایشگاهی و حلقه آخر یعنی تامین مالی از بازار سرمایه و بورس را پوشش نمی‌دهد. ماموریت صندوق با ساخت نمونه صنعتی شروع می‌شود. صاحب تکنولوژی شدن با رقم‌های پایین امکان‌پذیر نیست، باید اقداماتی انجام شود تا بخش خصوصی عمل کننده شود و اعتبارات دولت به این سمت سوق داده شود.

سلطانی بیان کرد: بر اساس تصویب قانون در مجلس باید سه هزار میلیارد تومان سرمایه اولیه صندوق و همچنین بعد از سه سال هر سال نیم درصد بودجه عمومی کشور به این صندوق ریخته شود؛ در صورت محقق شدن، این موضوع انقلابی برای این عرصه محسوب می‌شود.

انتهای پیام

 

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.