قدس آنلاین:روزنامه کیهان در یادداشتی از برنامه اصلاح طلبان در وزارت علوم پرده برداشته است

پشت پرده اداره وزارت علوم با "سرپرست" از نگاه کیهان


1- شاید جناب دکتر روحانی، آنچه را در این نوشته آمده است، «تلخ» تلقی کنند و بعید نیست ابرو در هم کشیده و زبان به گلایه بگشایند ولی «تلخی» اگر از «دارو» باشد، نوشیدنش شیرین است و از آن چاره نیست.
شواهد فراوانی در دست است که نشان می‌دهد، برخی از همراهان - بخوانید ناهمراه- رئیس جمهور محترم، وزارت علوم و آموزش عالی را «بی‌ثبات» و دانشگاه‌ها را «آشفته» می‌پسندند و شاید تعجب‌آور باشد، اما واقعیت دارد و رخدادهای یکسال و چند ماه اخیر حاکی از آن است که این جماعت کم‌شمار و سایه‌نشین، افرادی را برای تصدی پست حساس وزارت علوم به رئیس جمهور پیشنهاد می‌کنند تا از سوی ایشان به مجلس معرفی شود، که از رأی عدم اعتماد مجلس به آنها اطمینان کامل داشته باشند و چنانچه توانست با «وعده» و «وعید» نظر موافق نمایندگان را جلب کرده و بر کرسی وزارت علوم تکیه بزند، از اینکه وعده‌ها و تعهدات خود را نادیده گرفته و آنچه را سایه‌نشینان دیکته می‌کنند به اجراء درآورد، امتناعی نداشته باشد. به بیان دیگر، جماعت مورد اشاره برای وزارت علوم، «وزیر» نمی‌خواهند، بلکه به دنبال و «رو»!  هستند، یعنی کسی در کسوت ظاهری «وزیر» و یا به عنوان «سرپرست» که فقط نمای بیرونی و «روکار» وزارت باشد و تصمیم‌سازی‌ها و سیاست‌پردازی‌ها کماکان در اختیار سایه‌نشین‌هایی قرار گیرد که زیر این پوشش جای گرفته‌اند و در عمل «وزیر» واقعی! هستند.
گفتنی است سایه‌نشین‌های مورد اشاره که برخی از آنان به حضور در فتنه آمریکایی اسرائیلی 88 آلوده‌اند، حتی از رئیس جمهور نیز با عنوان یک پوشش ظاهری برای فعالیت‌های پنهان و غیرقانونی خود یاد می‌کنند تا آنجا که با وقاحت و به صراحت اعلام می‌کنند دولت روحانی «رحم اجاره‌ای»! اصلاح‌طلبان است! یعنی تنها رسالتی که برای دولت ایشان قائل هستند این که «نطفه نامشروع» مدعیان اصلاحات را در خود جای داده و بپروراند!... و بدیهی است، این نطفه با توجه به بصیرت مثال زدنی مردم که حماسه عظیم 9 دی فقط یک نمونه از تجلی آن است، قبل از تولد سِقط خواهد شد.
2- باید به این نکته نیز توجه داشت که سایه‌نشین‌های یاد شده، بهره‌گیری از وزیر پوششی را در وزارت آقای دکتر فرجی‌دانا تجربه کرده‌اند ولی استیضاح و عزل ایشان به آنها آموخته است که فعالیت‌های غیرقانونی با هدف تنش‌آفرینی در سایه «وزیر پوششی»! می‌تواند وزیر علوم را برای بازخواست به خانه ملت بکشاند و در نهایت وی را با استیضاح و عزل روبرو کند. از این روی، برای جماعت مورد اشاره، تصدی وزارت علوم از سوی «سرپرست» مطلوب‌تر است، زیرا در دوران تصدی سرپرست می‌توانند اهداف خود را با خاطر آسوده‌تری دنبال کنند. چرا که می‌دانند «سرپرست» برای توضیح درباره عملکرد خود به مجلس احضار نمی‌شود. بلکه اگر نمایندگان مجلس نسبت به عملکرد سرپرست وزارت ابهامات و پرسش‌هایی داشته باشند، باید رئیس جمهور را که مسئولیت اصلی وزارتخانه در دوران حضور سرپرست را برعهده دارد، به مجلس احضار کنند و... سایه‌نشین‌ها مطمئن هستند نمایندگان مجلس به دلیل برخی از ملاحظات که منطقی و مصلحت‌جویانه نیز هست از احضار رئیس جمهور به مجلس خودداری می‌کنند. از این روی با جرأت می‌توان گفت اگر قانون اساسی حداکثر سرپرستی وزارتخانه‌ها را 3ماه تعیین نکرده بود، جماعت یاد شده راه و روشی را برمی‌گزیدند که وزارت علوم برای تمامی دوران باقیمانده از عمر دولت محترم با سرپرست اداره شود! برای پی بردن به صحت و درستی برداشت فوق می‌توانید به گستره و حجم گسترده تغییرات وزارت علوم در دوران سرپرستی آقای توفیقی بعد از رأی عدم اعتماد مجلس به آقای میلی منفرد و تغییرات و تصمیم‌های سؤال‌برانگیز فراوان در دوران سرپرستی آقای نجفی بعد از استیضاح و برکناری آقای فرجی دانا مراجعه کنید و یا تغییرات و تحولات بعضاً سؤال‌برانگیز دانشگاه تهران در دوران سرپرستی آقای نیلی احمدآبادی را مرور کنید!
و اما، بعید نیست و شواهدی نیز حکایت از آن دارد که جریان مورد اشاره باز هم برای تصدی وزارت علوم، افرادی را به آقای روحانی پیشنهاد کنند و نهایتاً به مجلس معرفی شوند که از رأی عدم اعتماد نمایندگان به آنها اطمینان داشته باشند! چرا که به دلایل پیش‌گفته، بی‌ثباتی وزارت علوم مطلوب آنان است و معرفی و عدم رأی اعتماد مجلس با چاشنی تبلیغات رسانه‌ای مشترک بیرونی و داخلی می‌تواند در فضای سیاسی کشور تنش‌آفرین باشد که این نیز مطلوب سایه‌نشینان است  حتی اگر به بهای سوءاستفاده از شخصیت وزرای پیشنهاد شده باشد.
3- و اما، اصلی‌ترین نکته سرنوشت‌سازی که مسئولان محترم، نمایندگان ملت و مخصوصاً جناب آقای دکتر روحانی نباید از آن غافل باشند، این که به نظر می‌رسد بحث‌های دامنه‌دار و پر سر و صدای این روزها درباره انتخاب وزیر برای وزارت علوم، ابعاد انحرافی نیز داشته باشد و به بیان دیگر، این بحث‌های پردامنه می‌تواند در نقش «نارنجک‌های دودزا»! و «بمب‌های صوتی»! تدارک شده و به صحنه آمده باشد تا اذهان مخاطبان به ویژه مسئولان دست‌اندرکار و نمایندگان محترم مجلس را از موضوع اصلی که تغییرات بی‌حساب و کتاب و در برخی از موارد، بازگشت افراد ناصالح به مدیریت‌های حساس وزارت علوم است، منحرف کند. گزینش وزیر صالح و متعهد برای آن است که «خط علم» در کشور کند نشده و از شتاب نیفتد و مسئولان دلسوز و متعهد در مسئولیت‌های تعیین کننده به کار گرفته شوند. بنابراین رسیدگی و بررسی صلاحیت برخی- تأکید می‌شود برخی- از افرادی که در دوران سرپرستی آقای دکتر توفیقی، وزارت آقای دکتر فرجی دانا و سپس سرپرستی آقای دکتر نجفی به مسئولیت گمارده شده‌اند و یا تغییر و تحولاتی که در پاره‌ای ازمقررات صورت پذیرفته، ضروری است و نباید از کنار این ماجرا که با سرنوشت آینده وزارت علوم گره‌خورده است، بی‌تفاوت عبور کرد.
4- برای پی بردن به اهمیت آنچه در بند پیشین این یادداشت آمده است اشاره به موارد و نمونه‌های زیر ضروری و هشدار دهنده است.
در دوران وزارت آقای فرجی دانا و سرپرستی آقایان توفیقی و نجفی بر وزارت علوم و نیز سرپرستی آقای نیلی احمدآبادی در دانشگاه تهران؛
✓ همه معاونان وزارت علوم بدون استثناء تغییر کرده‌اند.
✓ همه مدیران وزارتخانه، باز هم بدون استثناء برکنار و با افراد جدیدی جایگزین شده‌اند.
✓  بسیاری از رؤسای دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور - تقریباً نزدیک به تمامی آنها- برکنار شده و برخی دیگر در آستانه برکناری هستند.
✓  تمامی مدیران کل دانشگاه تهران، یعنی بزرگترین و با اهمیت‌ترین دانشگاه کشور عزل شده‌اند.
✓  در طول حیات دانشگاه تهران از سال 1312 تاکنون سابقه نداشته است که این دانشگاه با سرپرست اداره شود و فقط در وزارت علوم دولت یازدهم این اتفاق افتاده و هنوز هم دانشگاه تهران با سرپرست اداره می‌شود! و... که باید پرسید آیا هیچیک از اینهمه رئیس دانشگاه، معاون‌وزیر، مدیران کل و دهها مسئول قبلی دیگر شایستگی نداشته‌اند؟ بر فرض که شماری از آنان با بینش و منش دولت اعتدال همخوان نبوده‌اند! ولی آیا تمامی دانشگاه‌ها و نظام آموزش عالی کشور از نظر دولت یازدهم نامطلوب تلقی شده‌اند؟! اگر چنین است، چرا رئیس جمهور محترم در تبلیغات انتخاباتی خود، آنهمه از دانشگاه‌ها و اساتید و نخبگان مایه می‌گذاشتند؟!
5- و بالاخره در این باره اگرچه گفتنی‌های فراوان دیگری نیز هست ولی وجیزه پیش روی را به همین اندازه بسنده می‌کنیم و باقی به بعد می‌گذاریم که امید است، نیازی به پرداخت بیشتر نباشد ولی در این زمینه، سخنی دلسوزانه با رئیس جمهور محترم در میان است و آن، این که؛ سایه‌نشینان مورد اشاره، به خوبی می‌دانند، در قد و قواره‌ای نیستند که یکی از اصلی‌ترین مراکز نظام اسلامی را به انحراف کشیده و خط علمی پرشتاب کشور و سرنوشت بیش از 4 میلیون دانشجوی این مرز و بوم را به بازی بگیرند. مأموریت آنها تنش‌آفرینی است و در این راه نه فقط کمترین ارادتی به حضرتعالی ندارند بلکه در افق پیش‌روی آنان برای دور دوم دولت شما نیز جایی تعریف نشده است!

حسین شریعتمداری

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 10
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • پيراسته فر IR ۰۷:۱۶ - ۱۳۹۳/۰۸/۱۰
    5 8
    خدمت برادربزرگوارمان"آقای شریعتمداری عزیز"عرض کنم ،مانباید آن انتظاری که ازیک"همکارکیهانی ویااز بچه حزب اللهی بسیجی داریم،از اساتیددانشاه داشته باشیم،آنجامرکزتحقیق واجتهادعلمی است،البته این بمعنی عدم اطاعت ازولایت نیست،همانطورکه خود"نیلی"اعلام کرددرپی تحقق منویات رهبری هستم. دوماًمیفرماییدکه رئیس جمهور"تعمداً"فردی را به مجلس معرفی میکندکه رأی نیاورد!همانطورکه دوستانتان گفته بودند"این گزینه اصلی وزارت نیست" برادربزرگوارشمااینقدررئیس جمهوررا"لجوج"می پندارید ویا "ساده" که تسلیم غیرآگاهانه مشاورانش قراربگیرد!؟ چراآقایان همه را "مکار"می پندارند وفقط خودشان را صادق! خوب اگراینطوراست شمابه دوستانتان توصیه کنیدکه "رودست بزنند"همین گزینه های "صوری"را اصلی کنند،همانطورکه نمایندگان مجلس اول برای معرفی شده بنی صدرکردند( بنی صدراصلاًاحتمال نمی دادنمایندگان به رجایی بعنوان نخست وزیر رأی اعتمادبدهند)
  • امان IR ۰۸:۲۸ - ۱۳۹۳/۰۸/۱۰
    6 20
    چرا در دوران احمدی نزاد شماهها ساکت بودید در مقابل آن همه ویرانی و اختلاسهای در کشور .حالا یک دفعه به خود آمدید . مگر جناب آقای دکتر روحانی از تریبون مجلس اعلام نفرمودن(کسانی فکر میکنن وزیر بیشنهادی علوم به ظاهر برای رای اعتماد معرفی شده) بس چرا نمایندگان تیزهوش به او رای اعتماد ندادند که جلوی سایر اهداف گرفته شود شماهها که دم از عقل و ذکاوت میزنین چرا در دوران سیاه احمدی نزاد از ترس بست و مقام خود ساکت بودید ای اهل کوفه
  • سعید IR ۰۹:۰۲ - ۱۳۹۳/۰۸/۱۰
    5 16
    آقای مقاله نویس اگر پول این مملکت درست خرج می شدوبه شما نمدادند تا این روزنامه ببخشید( تریبون فتنه )مجبور بشود ازطریق جلب مخاتب مردمی درآمد داشته باشد راه درست را انخاب می نمودید فعلا بزور دراختیارمخاتب قرار میگیرد کاش شما هم به این واقعیت پی می بردید
  • گمنام IR ۱۰:۰۹ - ۱۳۹۳/۰۸/۱۰
    10 5
    برادر عزیز جناب اقای شریعتمداری کو گوش شنوا فقط حرف حرف و حرف و دیگرهیچ
  • جاوید IR ۱۰:۱۰ - ۱۳۹۳/۰۸/۱۰
    14 7
    احسنت بسیار دقیق بیان کردید.چیزی که کاملا مشخصه این دولت میخواد مردم(طرفداران جوان و کم تجربه دولت) رو مقابل مجلس قرار بده. ولی خوب نکته مهم اینه که ماه همیشه پشت ابر نمیمونه .روحانی اگه همینگونه ادامه بده فکر کنم اولین رئیس جمهوری باشه که فقط چهار سال دوام آورد.سخنرانی قزوین واقعا باعث تأسف بود هر چند که اهدافی پشت پرده بود و اون رأی نیاوردن نیلی بود .
  • رضا IR ۱۰:۲۸ - ۱۳۹۳/۰۸/۱۰
    8 5
    اسم نماینده ملت را نیار که حالم بهم میخورد بگو رانت راخوران مجلس
  • مریم IR ۱۰:۳۶ - ۱۳۹۳/۰۸/۱۰
    6 1
    مگر مامسلمان نیستیم چرابه جان هم افتاده ایم برای چه؟ مگرخداراقبول نداریم اینگونه باهم میجنگیم متاسفانه برای قدرت وزور تاچه اندازه حاضریم به دروغ متوسل شویم چرا؟ مردم همه چیزرامیفهمند نیاز به توضیح نیست خداازهمه بالاتراست به اوتوکل میکنیم
  • یه نفر IR ۱۱:۱۵ - ۱۳۹۳/۰۸/۱۰
    0 0
    خدا به داد ما دانشجویان برسد که جناب آقای ... ان را به بازی و شوخی گرفتند.
  • javad IR ۱۱:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۸/۱۰
    1 1
    باسلام جناب آقای شریعتمداری خیانتی که حامی شما به این ایران کرد را حتی مغولها هم نکردند چه بماند به این حرفها شما که خود را دایه مهربانتر از مادر نسبت به این نظام می دانید چرا اذعان نمی کنید این دولت مثل دولت رفیقت دیگر از تو حمایت مالی نمیکند ولی انشاالله در روز محشر پاسخگویی تمامی این خیانت کاری های خود خواهید بود.
  • هموطن IR ۱۱:۵۹ - ۱۳۹۳/۰۸/۱۰
    2 1
    در بیانات آقای شریعتمداری استدلال و احترام جای خود را با بغض و دشمنی و تهمت عوض کرده. ما اینگونه اشاعه نفاق بین مردم مسلمان کشورمان را نمیپسندیم.