معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با بیان اینکه بررسی واگذاری شرکت‌های توزیع برق در کمیسیون اقتصادی دولت انجام می‌شود، گفت: برق ایران ارزان‌ترین برق در میان کشورهای همجوار است به طوری که برق ایران هر کیلو وات ساعت ۲ سنت و برق این کشورها ۱۰ سنت به فروش می‌رسد.

برق ایران ارزان‌ترین برق منطقه است/ بررسی واگذاری شرکت‌های توزیع برق به دولت محول شد

  به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، هوشنگ فلاحتیان در جمع خبرنگاران در خصوص وضعیت واگذاری شرکت‌های توزیع برق، گفت: وزارت نیرو مصر است وضعیت شرکت‌های توزیع برق را تعیین تکلیف کند بنابراین واگذاری این شرکت‌ها طی چند جلسه در هیأت واگذاری و سازمان خصوصی‌سازی مورد بررسی قرار گرفت.

وی افزود: واگذاری شرکت‌های توزیع در شرایطی که قیمت فروش برق با قیمت تکلیفی برق و مابه‌التفاوت آن پرداخت نمی‌شود، شرکت‌های توزیع برق دچار مشکل می‌کنند.

وی افزود: با واگذاری شرکت‌های توزیع برق به بخش غیردولتی دارایی‌های شرکت‌های توزیع برق که کمتر از 10 هزار میلیارد تومان است با حساب دفتری، به 50 هزار میلیارد تومان قیمت‌گذاری شده و افزایش می‌یابد پس با تجدیدنظر در قیمت‌گذاری شرکت‌های توزیع برق، نهایتاً موجب افزایش هزینه‌های شرکت‌های توزیع برق می‌شود.

فلاحتیان تاکید کرد: پس اگر مابه‌التفاوت قیمت تکلیفی برق و شرکت‌های توزیع پرداخت نشود آنها دچار مشکل اساسی می‌شوند پس این موضوع در هیأت واگذاری و سازمان خصوصی‌سازی مطرح شده تا تصمیم نهایی را در کمیسیون اقتصادی دولت گرفته شود.

فلاحتیان در خصوص این سوال که گفته می‌شود که تولید برق در کشور بسیار بالاست بنابراین اگر برق وارد کشور شود مناسب‌تر است، گفت: این مسائلی که عنوان می‌شود دقیق نبوده و کارشناسی نیست، ایران در حال حاضر ارزان‌ترین برق منطقه را به مشترکان ارائه می‌دهد بنابراین قیمت فروش برق ایران ارزان‌ترین نسبت به برق کشورهای همسایه است.

فلاحتیان ادامه داد: تبدیل انرژی در نیروگاه‌های ایران کمتر از نیروگاه‌های سایر کشورهاست بنابراین متوسط فروش برق کشورهای پیرامونی به ازای هر کیلووات ساعت 10 سنت دلار است در حالیکه این عدد در نیروگاه‌های کشور کمتر از 2 سنت دلار صورت می‌گیرد.به گفته وی، فرآیند تولید برق در کشور به طور متوسط 80 تومان است.

*تأمین سوخت نیروگاههای کشور در زمستان امسال بیشتر از پارسال

فلاحتیان در خصوص تأمین سوخت نیروگاههای کشور در زمستان هر سال گفت: در نیمه نخست امسال گازرسانی به نیروگاهها نسبت به مدت مشابه سالهای قبل افزایش داشت و مسئولان وزارت نفت قول دادند تا زمستان نیز نسبت به زمستان سال گذشته گاز بیشتری به نیروگاهها عرضه شود که منتظر اجرای قول وزارت نفت هستیم.

وی افزود: نیروگاههای نکا، اصفهان، شهید منتظری، شازند و چند نیروگاه دیگر با اعمال محدودیت در مصرف مازوت روبه رو شده اند که این محدودیت ها از سوی مراجع قضایی یا ادارات کل محیط زیست اعمال شده و طبیعتا در نبود امکان مصرف مازوت، باید یا گازوئیل مصرف شود یا گاز، که وقتی گاز به اندازه کافی تأمین نشود مصرف گازوئیل افزایش می یابد.

 به گفته وی، این مسئله موجب شده مصرف گازوئیل نیروگاهها افزایش یابد که این مسأله هزینه های زیاد ملی به دنبال دارد.

*تا شروع تابستان سال 94 ، 1200 مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی به بهره برداری می رسد

فلاحتیان با اشاره به لزوم افزایش 5 هزار مگاواتی ظرفیت تولید برق در هر سال خاطر نشان کرد: در سال ۹۲ موفق شدیم 3800 مگاوات ظرفیت تولید نیروگاهی کشور را افزایش دهیم و تا شروع تابستان سال 94 ، 1200 مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی به بهره برداری می رسد.

وی افزود: تابستان سال 93 شرایط سخت تری در تأمین برق خواهیم داشت که باید با کمک مردم در بخش های مختلف به ویژه کشاورزی و صنعتی، تابستان را بگذرانیم.

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.