تحولات لبنان و فلسطین

طبق قانون اساسی ترکیه، رئیس‌جمهور نباید به هیچ حزبی وابسته باشد، در حالی که حزب حاکم ترکیه، «عدالت و توسعه»، کماکان سیاست‌های خود را بر مبنای «رجب طیب اردوغان» به پیش می‌برد.

بروز اختلافات میان اردوغان و داوداوغلو/ اظهارات رییس جمهور مصر درباره رابطه با ایران/ مشتری جدید پیام صادقیان/عذرخواهی جان کری از نتانیاهو

فارس: همراه با نخست‌وزیری داود اوغلو، رجب طیب اردوغان نیز به ریاست‌جمهوری ترکیه رسید و در این زمان یک چیز تغییر کرده است و آن هم اینکه، پست ریاست‌جمهوری دیگر چون سابق نیست و اردوغان به عنوان رهبر معنوی حزب عدالت و توسعه، بیش از داود اوغلو به عنوان رئیس حزب، نفوذ دارد و این مسأله موجب بروز اختلافاتی بین رجب طیب اردوغان و داود اوغلو خواهد شد.

روزنامه «زمان» ترکیه با انتشار این مطلب، می‌نویسد که «رابطه بین داود اوغلو و اردوغان باعث افتادن سیاست خارجی ترکیه به ورطه سیاست‌های چندگانه شده است و این موضوع حتی در راهبرد کلی کشور تأثیر گذاشته و برخی از سکولارها، دولت را به دور افتادن از سکولاریسم متهم می‌کنند و از سوی دیگر اسلامگراها دولتی که آتاتورک بنا کرده است را نمی‌پذیرند».

روزنامه «زمان» افزود: هنگامی که اردوغان به ریاست‌جمهوری رسید و داود اوغلو را جانشین خود در پست نخست وزیری کرد، کمیته مرکزی حزب عدالت و توسعه طی بیانیه ای اعلام کرد که حزب بدون رهبر نمانده است و کماکان از راهنمایی‌ها و رهبری اردوغان استفاده خواهد کرد.

بنا بر نوشته روزنامه «زمان» این موضوع بر خلاف قانون اساسی ترکیه است (که در آن تصریح شده رئیس‌جمهور نباید به هیچ حزبی وابسته باشد).

از آن‌جایی که قدرت اجرایی باید دست نخست‌وزیر باشد، اما در حال حاضر این رئیس‌جمهور اردوغان است که در همه زمینه‌ها تصمیم می‌گیرد و این مسأله بر سیاست خارجی ترکیه نیز تأثیر می‌گذارد و سؤالاتی ایجاد می‌کند مبنی بر اینکه اردوغان تا چه حد می‌تواند بر خلاف قانون اساسی عمل کند و داود اوغلو در این میان چه کاره است؟.

اظهارات رییس جمهور مصر درباره رابطه با ایران

تسنیم: رئیس جمهور مصر تاکید کرد که امنیت خلیج فارس خط قرمز است و چیزی جدای از امنیت ملی مصر نیست.

«عبد الفتاح السیسی» در مصاحبه با خبرگزاری کویت(کونا) گفت که امنیت خلیج فارس خط قرمز است و جدای از امنیت ملی مصر نیست و به عنوان مثال هر آسیبی به شهروندان کویتی و سعودی برسد، برادران مصری نیز آزرده شده و برای کمک به آنها و دفع خطر قیام خواهند کرد.

وی بر اهمیت اتحاد بین کشورهای عربی در این مرحله سرنوشت ساز و تلاش برای بازسازی کشورهای عربی خسارت دیده و جلوگیری از تضعیف دیگر کشورهای عربی تاکید کرد.

السیسی درباره آینده روابط کشورهای عربی با ایران گفت که اگر ایران خواهان توسعه روابط است باید حسن نیت خود را نشان دهد.

وی افزود که توسعه روابط باید دوجانبه باشد و برای تحقق این امر مجموعه عواملی لازم است که توان رشد، استمرار و شکوفایی روابط را ممکن می سازد و از جمله این عوامل نیز وجود اراده سیاسی است.

السیسی بدون اشاره به اقدامات عربستان برای گسترش تکفیری و دامن زدن به جنگ طائفه ای در بین کشورهای منطقه این سوال را مطرح کرده است که آیا هیچ یک از کشور عربی خاک ایران را اشغال کرده و از اختلافات مذهبی به عنوان ابزاری برای دخالت در امور کشورهای دیگر استفاده کرده است.

وی تصریح  کرد که با وجود سرگرم شدن به اوضاع داخلی و مبارزه با تروریسم در داخل کشور اما از مسائل منطقه ای دور نمانده اند و برای دور کردن منطقه از تنش های بیشتر تلاش می کنند.

رئیس جمهور مصر در ادامه تصریح کرد که طرف های خارجی از انقلاب های عربی سوء استفاده کرده و از گروه های تروریستی و افراطی در لیبی و سوریه حمایت مالی بعمل آوردند.

وی تاکید کرد که تشدید خطر گروه های تکفیری در سوریه و عراق و تلاش های آنها برای گسترش نفوذ باعث خواهد شد که دیدگاه کشورهای عربی برای حل و فصل بحران سوریه به یکدیگر نزدیک شود.

السیسی درباره اوضاع لیبی نیز تصریح کرد که عملیات ناتو در لیبی ناقص بود و این کشور را بدون ارتش و پلیس ملی رها کرد و همین امر در کنار دیگر عوامل مانند درگیری های قبیله ای و دخالت های خارجی و اقدام برخی طرف ها به بحرانی کردن درگیری ها از طریق کمک های مالی و تسلیحاتی به گروه های لیبی باعث بوجود آمدن اوضاع کنونی این کشور شده است.

رئیس جمهور مصر همچنین گفت که این کشور با وجود شرایط اقتصادی در حال بهبود و بازیابی جایگاه منطقه ای و بین المللی خود است.

وی درباره تظاهرات های اخوان المسلمین در دوره اخیر نیز اظهار داشت: دولت مصر با کمک ملت این کشور سیاست «نفس طولانی»[سیاست صبر و بردباری] را در پیش گرفته است.

وی بار دیگر تاکید کرد که برخی طرف های خارجی از عملیات های تروریستی در سینا حمایت می کنند و تعقیب عناصر تروریستی در سینا و دستگیری آنها همچنان ادامه دارد.

السیسی درباره پروژه حفر کانال جدید سوئز نیز تصریح کرد که حفر کانال جدید طی یکسال به پایان می رسد و با پایان یافتن این پروژه، درآمدهای سالانه این کانال به میزان 4.7 میلیارد دلار افزایش خواهد یافت.

 

مشتری جدید پیام صادقیان

تسنیم: سرمربی راه‌آهن از ابراز علاقه خود برای جذب پیام صادقیان خبر داد.

حمید استیلی سرمربی راه‌آهن در خصوص پیشنهاد تیم راه‌آ‌‌هن برای جذب پیام صادقیان اظهار داشت: از جذب بازیکنی مثل پیام‌ صادقیان به شدت استقبال می‌کنیم چرا که معتقدم این بازیکی توانایی‌های بسیار بالایی دارد و به کار تیم ما می‌‌آید.

وی ادامه داد: درخواست ما از پرسپولیسی‌ها این است که چنانچه قصد حفظ صادقیان را ندارند او را به طور قرضی به ما بدهند. ما به هیچ عنوان قصد تضعیف پرسپولیس را نداریم و به آنها اعلام کرده‌ایم اگر مایل به حفظ صادقیان نیستند او را با یک یا دو بازیکن ما معاوضه کنند.

سرمربی تیم فوتبال راه‌آهن در این مورد که سیاسی اعلام کرده استیلی دنبال مدافع است نه مهاجم و نیازی به صادقیان ندارد، تصریح کرد: در اینکه ما دنبال دفاع خوب هستیم حق با سیاسی است اما اگر مهاجمی مثل صادقیان قصد جدایی از پرسپولیس را داشته باشد چه تیمی از راه‌آهن بهتر که او را به طور قرضی به خدمت بگیرد.‌در واقع تیم ما خانه دوم پرسپولیسی‌ها است و خوشحال می‌شویم صادقیان به راه‌آهن بیاید.

عذرخواهی جان کری از نتانیاهو
 

مهر: وزیر خارجه آمریکا در جریان یک تماس تلفنی به دلیل اظهارات اخیر مقامات آمریکایی علیه نتانیاهو از وی عذرخواهی کرد.

به گزارش سی ان ان، "جان کری" وزیر خارجه آمریکا در جریان یک گفتگوی تلفنی با "بنیامین نتانیاهو" از اظهارات مقامات آمریکایی علیه نتانیاهو که در رسانه های آمریکایی در سطح گسترده ای منتشر شده بود عذرخواهی کرد.

یکی از مقامات، نتانیاهو را یک فرد بزدل توصیف کرده بود و یک مقام آمریکایی دیگر نیز گفته بود که نتانیاهو تنها به آینده سیاسی خود می اندیشد.

وزیر خارجه آمریکا همچنین با اشاره به افزایش تنشها در مسجد الاقصی بر لزوم کنترل وضعیت موجود در مسجدالاقصی تاکید کرد.

وی همچنین درخصوص انجام اقدامات تحریک آمیز در قدس اشغالی هشدار داد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ایرانزاد IR ۱۳:۴۱ - ۱۳۹۳/۰۸/۱۱
    0 4
    اردوغان و السیسی ابزارهای کاربردی استراتژیکی نفتخواران بین المللی هستند. البته السیسی با اردوغان این فرق را دارد که تحت نظام سلسله مراتبی تربیت شده ولی اردوغان همۀ اوجگیری های خود را مربوط بخود میداند و نمیداند که سیاست های مهار دوگانه اجازه جاه طلبی های بیش از اندازه به او داده نخواهد شد. به هر روی فواره چون بلند شود، سرنگون خواهد شد