استاندار آذربایجان‌شرقی با اشاره به پایش واحدهای صنعتی استان طی 82 روز گفت: از 7 هزار و 126 واحد صنعتی که به صورت حضوری در استان بازدید شده تعداد 3 هزار و 412 واحد فعال بوده و 3 هزار و 601 واحد غیرفعال بوده‌اند.

3600 واحد صنعتی غیرفعال در آذربایجان‌شرقی وجود دارد

به گزارش قدس آنلاین از تبریز، اسماعیل جبارزاده در گفت‌وگو با خبرنگاران از تشکیل ستاد حمایت از تولید و صنعتگران در استان خبر داد و اظهار کرد: با پایش واحدهای صنعتی استان هم اکنون از مسائل و مشکلات پیش روی صنعت آذربایجان‌شرقی شناخت کافی داریم.

وی افزود: سازمان صنعت و معدن استان به همین منظور پایش واحدهای صنعتی برای ورود علمی و دقیق در صنعت و معدن را آغاز کرده چرا که داشتن اطلاعات کافی در این زمینه بسیار ضروری بود.

جبارزاده با بیان اینکه باید اطلاعات به روز در مورد وضعیت صنعتی استان فراهم باشد که قبلا چنین امکانی نبود، افزود: بر همین اساس تک‌تک واحدهای صنعتی استان بررسی شده‌اند و اکنون 80 درصد از کل واحدهای دارای پروانه با مراجعه حضوری و ارزیابی آخرین وضعیت موجود پایش شده‌اند.

وی با اشاره به اینکه استان ما یکی از قطب‌های سرمایه‌گذاری در کشور بوده که عمدتا این بحث توسط بخش خصوصی شکل گرفته، تصریح کرد: آذربایجان‌شرقی استانی صنعتی و تجاری است که در کنار آن ظرفیت‌های زیادی در حوزه گردشگری مثل جاده ابریشم و بازار تبریز دارد.

استاندار آذربایجان‌شرقی تاکید کرد: در سال‌های اخیر با توجه به مشکلات موجود در سطح ملی و استانی، بخش خصوصی ما با مشکلات عدیده روبه‌رو بوده که از آن جمله تحریم و مسائل خاص در عرصه‌های بین‌المللی است.

وی با اشاره به پایش واحد های صنعتی استان طی 82 روز گفت: از 7 هزار و 126 واحد صنعتی که به صورت حضوری در استان بازدید شده 3 هزار و 412 واحد فعال بوده و 3 هزار و 601 واحد غیرفعال بوده‌اند.

جبارزاده ادامه داد: از این بین تعداد یک‌هزار و 191 واحد یا به عبارتی 46 درصد از آنها با 25 درصد از ظرفیت‌های خود فعالیت می‌کنند.

به گفته‌ استاندار آذربایجان‌شرقی، همچنین یک‌هزار و پنج واحد با اختصاص 38 درصد به خود با ظرفیتی بین 26 تا 75 درصد در حال فعالیت هستند.

وی با بیان اینکه 414 واحد نیز با ظرفیتی بالای 76 درصد فعال هستند، اظهار کرد: بر این اساس اینکه ادعا می‌کنند تعداد 8 هزار واحد صنعتی فعال در استان ما موجود است، صحت ندارد.

جبارزاده افزود: در بدو ورود به استان مشکلات بخش صنعت و معدن بررسی شد و گروهی متشکل از مشاوران اقتصادی که همه از صنعتگران برجسته استان هستند به همراه تعدادی از افراد دانشگاهی متخصص در حوزه اقتصاد، یک سال است که در حال بررسی این مشکلات هستند.

وی با تاکید بر اینکه آذربایجان‌شرقی امن‌ترین استان برای سرمایه‌گذاری است، گفت: پیش از این سرمایه‌گذارها از برخی نهادها و سازمان‌ها دلگیر بودند که امروز باید بگوییم فضا متفاوت‌تر از گذشته شده و تمام مدیران استانی ما آماده خدمت‌گذاری به سرمایه‌گذاران هستند.

این مقام مسئول تصریح کرد: عقل و منطق حکم می‌کند تا واحدهای فعلی موجود حفظ و نگهداری شوند که این در مرحله نخست وظیفه ما بوده که پس از آن نیز توسعه واحدهای جدید و سرمایه‌گذاری‌های جدید در اولویت کاری قرار دارد.

به گفته‌ی استاندار آذربایجان‌شرقی، فضایی ایجاد کرده‌ایم تا با جلساتی با عنوان شورای گفت‌وگو و حمایت از تولید و صنعت، صنعتگران استان مشکلات خود را در این جلسات مطرح می کنند و واحدها با هر اداره و سازمانی که در مسیر سرمایه‌گذاری مشکل دارند، به تفاهم رسیده و منجر به حل مشکل می‌شود.

وی ادامه داد: امروز آخرین آمار و اطلاعات را در دست داریم و واحدهای صنعتی توسط بنده و معاونانم بازدید می‌شوند.

جبارزاده با اشاره به بهترین موقعیت‌های سرمایه‌گذاری در استان، گفت: بر اساس سند تدبیر و توسعه استان، بخش معدن اولویت سرمایه‌گذاری در آذربایجان‌شرقی است و پس از آن ظرفیت ما در مس و نفلین سینیت که در روزهای اخیر پس از 18سال پروژه آن کلید خورد، از برجسته‌ترین فرصت‌های سرمایه‌گذاری در آذربایجان است.

 

 

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.