معاون فنی و نظارت اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: با هدف کاهش آلایندگی هوای مشهد تامین سوخت گاز برای نیروگاههای اطراف این شهر در اولویت قرار گرفته است.

تامین سوخت گاز برای نیروگاههای مشهد در اولویت قرار گرفت
 
چهار نیروگاه تولید برق «فردوسی، توس، مشهد و شریعتی» در محدوده مشهد فعالیت دارند.
 
«علی رحمتی» روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: گرچه این نیروگاهها دوگانه سوز هستند اما عمده سوخت مصرفی آنها مازوت، نفت گاز و گاز است زیرا به دلیل کمبود میزان گاز در فصل زمستان توزیع گاز برای مصرف خانگی در اولویت می باشد.
 
وی گفت: بنابراین شاهد استفاده از سوخت غیر از گاز در این نیروگاهها در فصل زمستان هستیم که همین امر آلودگی هوا در کلانشهر مشهد را موجب می شود.
 
معاون اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی افزود: مصرف گاز طبیعی در مقایسه با دیگر سوختها کمتر منجر به آلودگی هوا می شود.
 
وی گفت: به دلیل کمبود گاز در فصل زمستان به ناچار نیروگاهها از سوخت سنگین استفاده می کنند لذا در کمیته اضطراری آلودگی هوای مشهد تصمیم گرفته شد تا با اولویت «نیروگاه توس» به دلیل وسعت، سوخت گاز آن بطور کامل تامین شود.
 
رحمتی افزود: مجموع سهم گاز خراسان رضوی شش و نیم میلیون مترمکعب است که اخیرا با افزایش یک میلیون مترمکعب به هفت و نیم میلیون مترمکعب افزایش یافته است.
 
معاون فنی و نظارت اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی ادامه داد: این افزایش سهم گاز موجب شد تا تامین سوخت گاز نیروگاههای مشهد به دلیل وسعت و بزرگی و نیز نزدیکی به محدوده شهری در اولویت شرکت نفت و گاز قرار گیرد.
 
وی در ادامه گفت: در مجموع شش هزار و 600 واحد صنعتی در خراسان رضوی فعالیت دارند که 50 درصد آنها در محدوده مشهد مستقر هستند بنابراین فعالیت این تعداد واحد صنعتی در کیفیت هوای مشهد تاثیر بسزایی دارد.
 
مدیرعامل نیروگاه توس نیز در همین زمینه به خبرنگار ایرنا گفت: از دیروز چهارشنبه 26 آذر ماه 100 درصد مصرف سوخت این نیروگاه از سوخت مایع مازوت به گاز تغییر کرده است.
 
«محسن نعمتی» افزود: بطور میانگین روزانه 100 مگاوات برق در نیروگاه توس تولید می شود که بر اساس این میزان، مصرف گاز افزایش می یابد.
 
وی گفت: از مسوولان تقاضا داریم مصرف سوخت گاز در نیروگاه توس بطور دائمی مورد موافقت قرار گیرد.
 
نیروگاه توس که از سال 1366 مورد بهره برداری قرار گرفت با چهار واحد بخاری 150 مگاواتی به عنوان یکی از نیروگاههای ممتاز ایران در 12 کیلومتری شمال غربی مشهد واقع است.
 
این نیروگاه با ظرفیت تولید 600 مگاوات، یک و هشت دهم درصد از نیروی برق کل کشور و 18 درصد برق مورد نیاز استانهای سه گانه خراسان را تامین می کند.
 
کلانشهر مشهد طی روزهای 18 تا 26 آذر ماه جاری به مدت 9 روز پیاپی با افزایش بیش از حد مجاز آلاینده ها در هوای تنفسی شهروندان مواجه بود. افزایش محدوده طرح ترافیک در طول روزهای پایانی ماه صفر در هسته مرکزی شهر نیز از راهکارهای تعدیل این وضعیت بود که در کارگروه اضطراری آلودگی هوای مشهد موارد موافقت قرار گرفت.

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.