قدس آنلاین یزد – نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس شورای اسلامی گفت: زنده بودن شهر بستگی به آدم های آن دارد و اگر انسان در بافت تاریخی و یا روستاها نباشد آن منطقه مرده است و شهر مرده نیز کم کم از بین می رود و لذا باید بخشی از هزینه های زندگی در این مناطق پرداخت شود.

زنده بودن شهر بستگی به آدم های آن دارد

به گزارش قدس آنلاین ازیزد ، محمدصالح جوکار در جمع مردم محله تاریخی پنبه کاران (کوی محمدی) یزد، اظهار داشت : این محله از محلات قدیمی یزد است و باید برای آن برنامه ریزی شود و به گونه ای اقدام شود که انسان ها توان ماندن در این بافت را داشته باشند.

وی فزود: هزینه زندگی در بافت تاریخی بسیار بالاتر از مناطق جدید الاحداث است و باید زمینه ای فراهم شود تا روستاها و بافت تاریخی از جمعیت خالی نشود و اگر هزینه ای هم در این زمینه باید صورت گیرد برنامه ریزی بیشتر مسئولان را می طلبد تا مردم در این مناطق بمانند.

نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس شورای اسلامی گفت: بافت تاریخی افتخار است و باید برای آن سرمایه گذاری شود و اگر برای این بافت هزینه نشود ، گردشگران خارجی به جای آنکه مبلغ این بافت باشند، مشکلات را دیده و از آن عکس گرفته و بیشتر این مشکلات مطرح خواهد شد.

جوکار افزود: تامین نیازهای اولیه همچون احداث درمانگاه، راههای دسترسی، پارکینگ و.. از ابتدایی ترین امکانات مورد نیاز بافت تاریخی است و میراث فرهنگی نیز نباید  قوانین را آن قدر سخت کند که مردم دست به تخلف بزنند وباید در بافت تاریخی  با مردم تعامل داشته باشیم.

رییس مجمع نمایندگان استان یزد تصریح کرد : باتوجه به اینکه بافت تاریخی استان یکی از بافت های بی نظیر جهانی است لذا باید حمایت های بیشتری هم از این بافت صورت گیرد و لذا تقاضا دارم مسئولان میراث فرهنگی یزد طرحی را جهت تخصیص اعتبارات ویژه به بافت تاریخی یزد تهیه کنند و بنده نیز از طریق مرکز پیگیری های لازم را خواهم داشت.

 

نماینده مردم یزد و اشکذر ادامه داد: در بافت تاریخی یزد زمین های زیادی که وقف هم بوده بلااستفاده رها شده و باید برای آن چاره اندیشی شود ، هر چند کارهای بسیار خوبی صورت گرفته ولی هنوز کافی نیست.

جوکار افزود: از افتخارات جمهوری اسلامی این است که مردم و مسئولان همراه یکدیگر هستند و اگر بین مردم و مسئولان جدایی افتد آن موقع مشکلات فرهنگی و امنیتی نیز به وجود خواهد آمد و از ابتدای انقلاب تاکنون همراهی مردم با نظام اسلامی وجود داشته و باعث شده جمهوری اسلامی در سراسر جهان عزت مند و با اقتدار باشد.

رییس مجمع نمایندگان استان یزد ضمن اشاره به اینکه  کاهش قیمت نفت توطئه ای خبیثانه با مشارکت برخی از کشورهاست، گفت: اقتصاد کشور باید از تک پایه بودن خارج شود و یکی از راه های آن دریافت مالیات است اما نباید همه فشار آن بر پشت مردم گذاشته شود.

وی ادامه داد: از جمله معادن باید حقوق مردم را بدهند اما متاسفانه از مالیات فرار می کنند و دستگاه امور مالیاتی به جای آنکه کاسب محله را تحت فشار بگذارد باید یقه این افراد را بگیرد و ما حق نداریم از افرادی که معادن را استخراج کرده و حقوق ملت را نمی دهند حمایت کنیم و تاسف بارتر اینکه درآمد آن را نیز در استانی دیگر هزینه کنند.

جوکار افزود: باید جلوی افرادی که از معادن برداشت کرده ، مالیات نمی دهند و منافع آن را در جای دیگر و در خارج استان هزینه می کنند گرفت و اگر حقوق مردم را ندهند نباید از آنها حمایت کنیم و باید جلوگیری شوند.

نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن گلایه از عدم حضور اعضای شورای شهر در این نشست علی رغم دعوت قبلی، گفت: در حال حاضر بیش از 70 درصد ساخت و سازها در یزد بدون پروانه ساختمان است و باید شرایط به گونه ای تسهیل شود تا مردم رغبت طی مراحل قانونی را داشته باشند.

فرماندار یزد نیز در این نشست گفت: افتخار ما این است که از جنس مردم هستیم و هر گونه خدمت رسانی به مردم را از وظایف مهم خود دانسته و در این راه کوتاهی نخواهیم کرد.

محمود شاکری شمسی اظهار داشت : بافت جمعیتی یزد تغییر کرده و لذا مردم نیز باید با دید جدید به یزد نگاه کنند و اینکه مثلا در گذشته کلید خودرو شبانه روز بر روی آن بود اکنون این اقدامات میسر نیست و لذا بخش بیشتری از سرقت های منازل و خودرو به دلیل سهل انگاری مردم است اما به مسئولان مربوطه نیز در این زمینه تذکر خواهیم داد.

وی افزود: در مورد منازل تخریب شده و حضور افراد ولگرد در این منازل و بافت تاریخی نیز پیگیری لازم صورت خواهد گرفت تا دغدغه مردم رفع شود.

شهردار ناحیه دو یزد نیز در این نشست گفت: 730 هکتار از شهر یزد در قسمت بافت تاریخی قرار گرفته و فقط 20 درصد آن دولتی است و بیش از 80 درصد متولی مردمی دارد و اگر مردم کمک نکنند انجام اقدامات لازم بسیار مشکل خواهد بود.

محمد علی رحمت آبادی افزود: شهر یک موجود زنده است لذا طرح جامع شهری برای پویایی شهر تدوین شده و هرگونه ساخت و ساز براساس این طرح صورت می گیرد.

وی اظهار داشت: شهرداری تشکیلات عمومی است لذا از همه درخواست داریم به ملک خودشان توجه داشته باشند و ما نیز کمال همکاری را در این زمینه خواهیم داشت.

شهردار ناحیه تاریخی یزد نیز دراین نشست گفت: همه روزه جمع آوری زباله در ناحیه تاریخی انجام می شود و مشکل رفع آبهای سطحی نیز با حفر چاه های جذبی رفع شده و در مکان های مورد نیاز نیز اگر به  شهرداری اعلام شود اقدام خواهد شد.

سید محمود کشفی پور اظهار داشت: در رابطه با رفع خطر عمومی نیز اگر به شهرداری اعلام شود اقدام خواهیم کرد و باتوجه به اهمیتی که بافت تاریخی دارد لذا برای بازسازی املاک در بافت تاریخی که طبق ضوابط میراث فرهنگی باشد هیچ گونه عوارضی دریافت نمی شود.

مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان یزد نیز در این نشست گفت: اینجانب مشکلات بافت تاریخی را به عینه درک کرده ام و لذا همواره سعی کرده ایم تا آنجایی که وظیفه حاکمیتی ما خدشه دار نشود کمال همکاری را با ساکنان بافت تاریخی داشته باشیم.

محمدمهدی شرافت افزود: طی نشستی که روز گذشته  با حضور معاون عمرانی استاندار برگزار شد، اعضای شورای شهر افزایش سه برابری بودجه مربوط به بافت قدیم در سال آینده  را مصوب کردند که کمک شایانی به این بافت خواهد نمود.

وی ادامه داد: کتابخانه مرکزی یزد که سالیان متمادی به حال خود رها شده  بود به شهرداری تحویل شد تا نسبت به تکمیل و راه اندازی آن اقدام شود و برای تامین پارکینگ بر اساس ضوابط بافت قدیم نیز اقداماتی انجام شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان یزد گفت: بافت تاریخی یزد دارای ارزش زیادی است لذا درخواست اختصاص بودجه بیشتری را توسط مسئولان داریم و خوشبختانه استان یزد در زمینه خانه های مشارکتی نیز رتبه اول کشور را دارد و تاکنون 200 خانه مشارکتی بازسازی شده و به خانه های ثبتی تاریخی تا سقف 20 میلیون تومان به صورت بلاعوض کمک می شود و طرح اقامتی بوم گردی و استفاده از خانه های مسکونی مردم در بافت قدیم تدوین شده و طی ماه آینده برنامه ریزی خواهد شد تا منازل کد دار شده و گردشگران در این اقامتگاههای مردمی ساکن شوند.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان یزد نیز در این نشست گفت: در رابطه با گلایه مردم از زمینی که در محله پنبه کاران موقوفه بوده و راه دسترسی ندارد پیگیری لازم را انجام خواهیم داد و در صورت مراجعه مردم و متولیان موقوفه به اداره اوقاف هر گونه همکاری را جهت کسب مجوزهای قانونی و پروانه شهرداری انجام خواهیم داد.

حجت الاسلام غلامرضا عادل اظهار داشت: در زمینه ساخت مساجد نیز در صورتی که خیران به اداره اوقاف مراجعه داشته باشند می توانیم از طریق تخفیف مالیاتی و یا پرداخت وام قرض الحسنه و بدون بهره و دیگر اقدامات لازم مساعدت داشته باشیم.

رییس مرکز بهداشت یزد نیز در این نشست گفت: در شهر یزد بیش از 600 هزار نفر جمعیت وجود دارد و 20 مرکز درمانی به مردم خدمت رسانی می کند و مراکزی وجود دارد که 60 تا 80 هزار نفر را پوشش می دهد.

محمد صادق ابوالحسنی افزود: در محله پنبه کاران شش هزار نفر بیشتر ساکن نیستند و لذا پایگاه بهداشتی باید ایجاد شود و امکانات لازم برای مرکز نداریم ضمن اینکه درمانگاهی که در این محله توسط خیری ساخته شده بیش از سی سال از ساخت آن می گذرد و هرگونه بازسازی آن نیاز به اعتبار جدید دارد که در حال حاضر امکان پذیر نیست.

سرپرست هیات محمدی پنبه کاران یزد نیز در این نشست گفت: هنگامی که مسئولان قصد انتقال آب به یزد را داشتند وزیر وقت گفته بود این عمل صرفه اقتصادی ندارد و لذا مرحوم آیت الله خاتمی در آن زمان گفته بودند پس جنگ هم صرفه اقتصادی ندارد و چرا می جنگید.

محمدجواد فارغ یزدی افزود: اکنون نیز مسئولان باید با استفاده از تبصره های قانونی مشکل مردم را حل کنند و متاسفانه زندگی در این بافت در برخی قسمت ها بیشتر شبیه مردگی است تا زندگی و آیا مسئولان شهر حاضرند حتی یک ساعت در چنین مکانی زندگی کنند.

وی گفت: در انتهای بن بست سه متری جنب حسینیه پنبه کاران روبه روی آب انبار مجوز برجی مسکونی داده شده که باعث ناراحتی مردم گردیده و در زمینه نیمه تعطیل بودن درمانگاه ،خانه های متروک و حضور ولگردها در این منازل و کمبود پارکینگ و راه دسترسی و عدم مناسب بودن آسفالت نیز از دیگر درخواست های مردمی است.

در پایان این نشست شادانفر و فارغ یزدی از طرف مردم به عنوان نماینده انتخاب شدند تا پیگیری مصوبات این نشست و به سر انجام رساندن قولهای داده شده  را داشته باشند .

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.