۳۰ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰:۱۷
کد خبر: 254106

کارشناس مسئول بهداشت محیط شهرستان کرمانشاه استفاده از آب را برای شستن میوه‌ها کافی ندانست و اظهار کرد: برای شستن میوه‌هایی مانند سیب برای از بین بردن ترکیبات نگهدارنده روی آن باید از چند قطره مایع ظرفشویی و اسکاچ نرم استفاده شود.

‌میوه‌ها را با اسکاچ بشویید!

بهمن خدادادیان در گفت‌و گو با (ایسنا)،  با بیان اینکه جهت نگهداری میوه‌ها در طولانی مدت برخی ترکیبات نگهدارنده به پوست آنها زده می‌شود، اظهار کرد: این ترکیبات با یک دز خاص و تحت نظارت جهاد کشاورزی اضافه می‌شود.

وی تصریح کرد: استفاده از این ترکیبات نگهدارنده با دز مشخص بی‌ضرر بوده، اما متاسفانه برخی افراد سودجو و شرکت‌ها هستند که خارج از این چرخه اقدام به استفاده از این ترکیبات می‌کنند و دز آنها را افزایش می‌دهند.

این کارشناس بهداشت با اشاره به کشف مواردی از این تخلف در میدان بار کرمانشاه اظهار کرد: در این بررسی‌ها حتی نمونه‌های سیب زمینی نیز مورد بررسی قرار گرفت که متاسفانه در برخی نمونه‌ها نیتریت سیب‌زمینی بیش از حد مجاز بود.

خدادادیان خاطر‌نشان کرد: متاسفانه در برخی موارد دیگر استفاده از رنگ‌های غیرمجاز نیز در میوه‌ها مشاهده می‌شود.

این کارشناس مسئول بهداشت محیط شهرستان کرمانشاه با اشاره به سرطان‌زایی این ترکیبات نگهدارنده در دز‌های غیر مجاز در طولانی مدت، از مردم خواست تا از مراکز معتبر خرید میوه و سبزیجات خود را انجام دهند.

وی همچنین از خانواده‌ها خواست تا حتما مراحل گندزدایی و سالم‌سازی میوه‌ها و سبزیجات را انجام داده و سپس اقدام به مصرف آنها کنند.

وی با بیان اینکه بسیاری افراد به استفاده از آب برای شستن میوه‌ها اکتفا می‌کنند، اظهار کرد: چنانچه میوه‌هایی مانند سیب با چند قطره مایع ظرفشویی و اسکاج نرم شست و شو داده شود تا حد زیادی ترکیبات نگهدارنده سطح آن که با نام واکس سیب از آن یاد می‌شود، از بین می‌رود.

خدادادیان توصیه کرد: افراد همچنین سیب زمینی را پس از پوست کندن به مدت دو تا سه ساعت در آب قرار دهند تا نیتریت موجود در آن تا حد زیادی از بین برود.

 

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بهمن IR ۱۲:۳۸ - ۱۳۹۳/۰۹/۳۰
    6 1
    من باکارمندان بهداشت وجهادکشاورزی شهرمان آشناهستم متاسفانه نظارت ضعیفه -جدی گرفته نمیشودعلتش هم این است که مسئولان رده بالا(فرمانداری دادگستری اطلاعات انتظامی)با متخلفین برخورد قاطع ندارندلذامردم وکارشناسان هم وقتی میبینند حرفشان خریدار نداره دلسرد میشوند.
  • نرگس IR ۰۰:۴۶ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۱
    0 0
    خاک بر سر نظارت کننده هایی که وجدان کاری ندارند.
  • هادی IR ۰۱:۱۲ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۱
    0 0
    کسی که اطلاعی از میوه و نگهداری اون نداشته باشه همچین حرفی میزنه !! دوست عزیز شما تخصصت بهداشت محیطه نه فیزیولوژی پس از برداشت !!! هیچ چیزی به سیب نمیزنن چون سیب به صورت طبیعی واکس داره ، همون موم طبیعیش هست ، هر چیزی به سیب بزنی زود سیب میگنده نیتریت هم تو غده تجمع پیدا نمیکنه ، نیتریت تو سبزی به خصوص تو دمبرگ سبزی در صورت مصرف بیش از حد کود اوره دیده نمیشه نه تو غده !!! میوه رو هم رنگ نمیکنن ، رنگ سبز رو از بین میبرن تا رنگ نارنجی پرتقال یا نارنجی خودشو نشون بده از رئیس محترم خواهشمندم تا اسم ماده هایی رو که میزنن رو بگه اگه میدونه ! اون فیلم هم که دیدید اگه سیب رو از درخت خودتون بچینید هم باز میتونید لایه موم طبیعی که نگهدارنده طبیعی هست رو ببینید ، با حرف های بی مربوط اذهان عمومی رو تشویش نکنید. با تشکر ، یه کارشناس باغبانی
  • من ِ من IR ۰۲:۳۴ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۱
    0 0
    بروسراصل مطلب.راستي شركت كمپوت سازي كه براش تبليغ مي كني اسمش چيه!