تحولات منطقه

قدس آنلاین-قاانی:ایران بادارا بودن 23 هزارواحد پرورش مرغ گوشتی جزء 10 کشور اول دنیا به لحاظ میزان تولید مرغ گوشتی است اما افزایش قیمت مرغ معمایی است که این رتبه را زیر سوال می برد.

مرغ‌‌‌ها در بازارهمچنان گران می پرند/وعده ارزانی برای اسفند
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس انلاین ،افزایش قیمت مرغ دربازار درماههای اخیر اتفاق تازه ایی نیست چرا که هرازگاه مشتریان این امادگی را برای دریافت وخرید یک جنس وکالا دارند که به ناگاه قیمتش افزایش پیدا کرده باشد اما مرغ گوشتی بنظر ماجرای دیگری هم دارد.و ان عرضه کم درشرایطی که انبارها به گفته مسئولین پر است.

* ۱۵۰ هزار تن مرغ درانبارها

چندی پیش معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به ذخیره حدود ۱۵۰ هزار تن مرغ در انبارهای شرکت پشتیبانی امور دام، گفت: مشکلی در زمینه تولید این کالا وجود ندارد.

حسن رکنی درمورد تغییر قیمت مرغ طی هفته‌های اخیر  با بیان اینکه بهای این کالا نیز مانند برخی از مواد غذایی ممکن است با نوساناتی در مقاطع مختلف همراه باشد، افزود: کمااینکه حدود ۲ تا ۳ ماه قبل نیز قیمت مرغ کاهش یافته بود، قیمت این کالا تابع عرضه و تقاضاست و تغییراتی که در تقاضا ایجاد می‌شود و نوسان چگونگی عرضه، می‌تواند موجب تغییر بهای آن شود.

وی با تاکید بر اینکه کمبودی در این زمینه نیست ومرغ به وفور وجود دارد، اضافه کرد: وقتی عرضه مرغ زیاد است، تولید برای تولیدکننده غیر اقتصادی می‌شود و در این شرایط شرکت پشتیبانی امور دام موظف است کالای مازاد را جمع‌آوری کند که مرغ‌دار زیان نکند، همچنین زمانی‌که بهای مرغ بالا می‌رود، این شرکت موظف است با تزریق آن به بازار قیمت را متعادل کند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به وجود حدود ۱۵۰ هزار تن مرغ ذخیره در انبارهای شرکت پشتیبانی امور دام، گفت: با توجه به ذخیره انبوهی که هست جای نگرانی نیست و این شرکت آمادگی دارد در مراکز استان‌ها مرغ سرد(منجمد) را با نرخ ۵۵۰۰ تومان در اختیار تعاونی‌های توزیع، تعاونی‌های مصرف و کلیه مجموعه‌های نیازمند مرغ قرار دهد بنابراین دغدغه‌ای از جهت تغییر مقطعی قیمت این کالا وجود ندارد.

رکنی افزود: با توجه به شرایط تولید و جوجه‌ریزی ما سیری افزایشی را طی می‌کنیم، به نظر نمی‌رسد تنشی از این جهت در بلند مدت داشته باشیم ضمن اینکه نه مشکلی در جهت تولید مرغ هست و نه در عرضه مرغ سردی که به شکل ذخیره وجود دارد.

*بازار قابل مدیریت است

 همایون دارابی، مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغ‌داران گوشتی کشور در گفتگو با مهر با بیان اینکه میانگین کشوری قیمت مرغ در مراکز خرده‌فروشی به ۷۱۰۰ تومان و در مراکز عمده‌فروشی به ۶۷۰۰ تا ۶۸۰۰ تومان رسیده است، گفت: بخشی از بازار کشور متاثر از جو روانی است، بدون توجه به آثار این مساله، از نظر ما که تولید و ذخایر را در اختیار داریم و به لحاظ مسائل فنی، قیمت‌ باید در همین رنج فعلی باقی بماند، ضمن اینکه ذخایر مرغ‌مان آنقدر زیاد است که اگر قیمت بخواهد از حد مطلوب تجاوز کند، بازار بلافاصله قابل مدیریت است.

*دوئل مرغ‌‌‌ها در بازار بر سر قیمت

از سوی دیگرعضو کمیسیون صنایع و معادن در مجلس با انتقاد از عملکرد ستاد تنظیم بازار در زمینه افزایش قیمت مرغ گفت: برنامه ریزی ها در زمینه بازار اقلام خوراکی باید به نحوی صورت گیرد که عرضه و تقاضا در بازار متعادل باشد.  حسین گروسی ٬ درباره افزایش قیمت مرغ در بازار گفت: یکی از دلایل مهم رشد قیمت مرغ در بازار در روزهای گذشته عدم عرضه کافی مرغ است.وی ادامه داد: برای عدم تکرار گرانی مرغ در بازار باید برنامه ریزی و کارشناسی جامع انجام شود تا هر چند وقت یکبار با این مشکل روبرو نشد.این نماینده مردم در مجلس نهم٬ ادامه داد: باید پذیرفت خانوارها به اقلام خوراکی مانند مرغ نیاز دارند بنابراین باید دولت تلاش کند قیمت اقلام خوارکی با نوسان شدید روبرو نشود.

گروسی تصریح کرد: قیمت مرغ منجمد که معمولا برای تنظیم بازار ارائه می شود نیز در چند روز گذشته همزمان با رشد مرغ زنده، با افزایش روبرو شده است که این صحیح نیست و باید ستاد تنظیم بازار عملکرد بهتری در این زمینه داشته باشد.عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی٬ یادآور شد: برای عرضه کافی مرغ گوشتی باید تولید کنندگان مرغ را حمایت کرد تا وضعیت عرضه و تقاضا در بازار مرغ به تعادل برسد و زمینه کاهش قیمت مرغ فراهم شود.

*عدم تغییرقیمت مرغ

امروز رئیس اتحادیه پرنده و ماهی استان تهران نرخ جدید مرغ و انواع ماهی را اعلام کرد اما تغییری در قیمت مرغ دیده نشد.مهدی یوسف‌خانی اظهارداشت: قیمت مرغ نسبت به هفته قبل هیچ تغییری نداشته، ضمن اینکه قیمت این کالا بیش از این افزایش نمی‌یابد و به ثبات رسیده است. وی با بیان اینکه عرضه این کالا همچنان کم است، گفت: از اوایل اسفندماه شاهد کاهش قیمت مرغ خواهیم بود و در حال حاضر قیمت آن در مراکز عمده فروشی ۷۴۰۰ تومان است. به گفته یوسف‌خانی، قیمت انواع ماهی در مراکز خرده فروشی نیز بدین شرح است: شیرجنوب ۲۶ هزارتومان، کپور ۱۵ هزار تومان، قزل‌آلا ۱۴ هزار تومان، شیرنیزه‌ای ۱۵ هزار تومان، تیلاپیا ۲۲ هزار تومان، آمور ۲۴ هزار تومان، آزاد دزفولی ۷ هزار تومان و حلوای سیاه ۲۱ هزار تومان. وی در مورد افزایش قیمت ماهی شیرجنوب نیز افزود: قیمت ماهی بستگی به میزان صید آن دارد ممکن است یک روز صید کم باشد قیمت بالا رود و روز بعد با افزایش میزان صید و عرضه، بهای ماهی نیز کاهش یابد.

برچسب‌ها

حرم مطهر رضوی

کاظمین

کربلا

مسجدالنبی

مسجدالحرام

حرم حضرت معصومه

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha