پیشنهاد سردبیر

قدس آنلاین یزد - معاون وزیر ارشاد نبود افرادی برخوردار از ظرفیت بالای مدیریت اقتصادی، مدیریت بازرگانی و بازاریابی در حوزه نشررایکی از مشکلات این حوزه دانست وگفت : این در حالی است که حوزه فرهنگ برای توسعه پایدار به این ظرفیت نیازمند است.

دولت درواگذاری امور فرهنگی به بخش خصوصی قدم به قدم پیش خواهد رفت

به گزارش قدس آنلاین از یزد ، سید عباس صالحی امروز در جمع ناشران استان با اشاره به پاره‎‎ای مشکلات حوزه نشر کتاب در کشوراظهار داشت : یکی از این مشکلات نوع سهم بندی بخش دولتی و بخش خصوصی در این حوزه است به نحوی که به دلایلی در طول سه دهه گذشته بخش دولتی با گردهم آمدن مجموعه‎‎ای از سرمایه‎‎ها، اعتبار و منابع انسانی در این بخش، مقتدرتر از بخش خصوصی شده و اصلاح این موضوع در کوتاه مدت ممکن نیست.

وی افزود: البته نگاه دولت جدید ایجاد موازنه بین این دو بخش است و اقداماتی را با انجام گفت‌‌وگوهایی با بخش دولتی در دستور کار دارد ولی این امر زمان‎‎بر است چرا که واگذاری به بخش خصوصی در حوزه‌‌های اقتصادی نیز به مرور زمان صورت گرفته است و  دولت در بخش فرهنگی نیز قدم به قدم پیش خواهد رفت.

 

صالحی یکی دیگر از مشکلات بخش نشر کتاب در کشور را شلوغ بودن این حوزه ذکر کرد و گفت: متاسفانه قریب 15 هزار ناشر با طیف‎‎های متغیر عملکردی در کشور داریم که حتی کسانی که به هر نحوی تنها مجوز نشر را دارند نیز از ادعای ناشر بودن را دارند.

وی ضعف تشکل‎‎های صنفی در حوزه نشر را دیگر معظل این حوزه برشمرد و تصریح کرد: برخلاف حوزه‎‎های مختلف دیگر از جمله بازار و صنعت که شاهد حضور تشکل‎‎های قوی هستیم در این حوزه تشکل‎‎های صنفی حوزه نشر از سطح متوسط نیز ضعیف‎‎تر هستند.

 

وی با تاکید بر اصلاح رویکردهای گذشته در حوزه نشر، یکی از اقدامات صورت گرفته در حوزه نشر دراین راستا را شفاف سازی کمیته خرید کتاب و همچنین لیست اسامی کتاب‎‎های خریداری شده از ناشران برای رصد و نظارت عمومی در این حوزه ذکر کرد.

وی همچنین از تلاش برای راه‎‎اندازی بخش تازه‎‎های کتاب در مراکز استانها و در وهله بعد در شهرستان‎‎های کشور خبر داد و تصریح کرد : البته مکان‏‏یابی مناسب برای ایجاد نمایشگاه‎‎های دائمی تازه‎‎های کتاب کمی زمان‎‎بر خواهد بود ولی اصل ایجاد این مراکز به تصویب رسیده است.

صالحی  یکی دیگر از اقدامات در حوزه نشر را الکترونیکی شدن ارسال مدارک حوزه نشر در سراسر کشور ذکر کرد و افزود: با قول مدیر کل مرکز دیجیتال وزارت ارشاد این امکان تا چند ماه آینده فراهم خواهد شد و امیدواریم با این اقدام امکان رصد مدارک ارسال شده و اقدامات صورت گرفته در مورد آنها نیز مهیا شود.

 

وی از اقدامات وزارت ارشاد در حوزه خصوصی سازی، اولین گام را واگذاری بخشی از کمیته‎‎های نمایشگاه بین المللی کتاب به تشکل‎‎های نشر را به عنوان اولین گام در این راستا برشمرد و گفت: البته از مجموع 28 نمایشگاه کتاب برگزار شده در سال جاری نیز، شش نمایشگاه توسط تشکل‎‎های صنفی نشر استان‎‎ها برگزار شد.

وی تعامل با بخش خصوصی را از رویکردهای جدی وزارت ارشاد ذکر و ابراز امیدواری کرد که با این اقدام نهادهای صنفی نشر مقتدتر شوند.

معاون فرهنگی وزیر ارشاد در پایان نیز از تلاش برای رفع مشکل کشوری توزیع کتاب با بررسی مدل‎‎های مختلف توزیع خبر داد و گفت: لازم است که استان‏‏ها در کنار این مدل‎‎های کلان کشوری، روش‎‎های بومی توزیع کتاب را نیز مورد توجه برای استان خود مدنطر داشته باشند.

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.