قدس آنلاین:کیهان تیتر یک خود را به گزارش خبری در مورد توافق هسته ای پیش رو اختصاص داده و به بررسی ابعاد آن پرداخته است.

کیهان:توافق چیزی بیش از یک کلاه گشاد و بی انتها نیست!

علاوه بر گزارش فوق این روزنامه در سرمقاله ای با عنوان"گزینه اصلی زیر میز است!"نسبت به نیات پلید آمریکا در خصوص توافق هستهای و برنامه 10 ساله اجرای آن هشدار داده است.

در این یادداشت آمده است:

آمریکایی‌ها می‌گویند سه گزینه روی میز مذاکرات است و جمهوری اسلامی باید یکی از آنها را انتخاب کند؛ 1- توافق؛ که با توجه به محتوا و ابعاد فعلی آن، چیزی بیش از یک کلاه گشاد و بی انتها نیست! 2- تشدید تحریم‌ها 3- گزینه نظامی.
نگاهی دقیق به فعل و انفعالات محیطی نشان می دهد آنچه روی میز در جریان است، چیزی جز یک نمایش تردستانه برای پنهان کردن بازی مرموز زیر میز نیست. گزینه‌های روی میز آمریکایی‌ها از دو حال خارج نیستند. گزینه اول فرعی است و دو گزینه دیگر کارت‌های سوخته و بی ارزش. گزینه واقعی و اصلی آمریکا که از قضا زیر میز قرار دارد و صحنه سازی‌های روی میز برای پوشاندن آن است، چیزی نیست جز؛ «Regime Change From Within» یا همان «تغییر رژیم از درون». این موضوع جای تحلیل و بررسی بسیار دارد و در این مجال به برخی از ابعاد و نشانه‌های آن می‌پردازیم.
«رژیم» در ادبیات سیاسی واشنگتن، یک عبارت کنایی است که به «آرایش‌های سیاسی نامطلوب» اطلاق می شود. تعریف مبسوط یک رژیم از منظر واشنگتن «مجموعه‌ای حاکم از قوانین، هنجارها و ارزشهاست که رفتارها را تنظیم و کنترل می‌کند» و این مجموعه در تضاد با منافع و تعاریف آمریکا تعریف می شود.
این گزینه درباره جمهوری اسلامی ایران یک گزینه تازه تلقی نمی شود و اگر بخواهیم دقیق بگوییم، عمری به اندازه عمر جمهوری اسلامی دارد. عبارت «تغییر رژیم از درون» تا سال ۲۰۰۳ تقریبا در ادبیات سیاسی و رسانه‌ای آمریکا دیده نمی شود و نخستین استفاده از آن به سال 2003 باز می‌گردد. زمانی که دولت آمریکا به سردمداری جرج بوش افغانستان را اشغال، به عراق حمله کرده و زمزمه‌هایی مبنی بر تدارک حمله به ایران نیز به گوش می‌رسید. در این زمان اغلب کارشناسان و تحلیلگران آمریکایی به کاخ‌سفید درباره نتایج چنین حماقتی هشدار داده و ایران را لقمه‌ای بزرگتر از دهان آمریکا می‌دانند و گزینه «تغییر رژیم از درون» را به جای گزینه نظامی ارائه می‌کنند. تکرار این مفهوم در 5 سال اخیر رشدی تصاعدی و انفجاری داشته است.
تحقیقات نشان می‌دهد تا سال 2014 میلادی، 82 مورد مطالعه و تحقیق مستقل درباره «تغییر رژیم از درون» در کتاب‌ها، پایان‌نامه‌ها و ژورنال‌های علمی به چشم می‌خورد و نکته جالب آنکه بیش از دو سوم این تحقیقات و تالیفات درباره ایران بوده است! «ایوان ساشا شیهان» از محققان دانشگاه بالتیمور یکی از اصلی‌ترین نظریه پردازان در این زمینه است که سخنرانی، یادداشت و تالیفات مختلفی درباره این موضوع داشته و ارتباط تنگاتنگی با مراکز سیاسی و تصمیم سازی در آمریکا نیز دارد. شیهان در یکی از تحقیقات منتشر شده خود در این زمینه می‌نویسد؛ «برخی شاید معتقد باشند «تغییر رژیم از درون» یک مفهوم صرفاً ذهنی است که برای تشویق مخالفان و اپوزیسیون داخلی کاربرد دارد اما اینگونه نیست.» این همان چیزی است که ما را به آن متهم می‌کنند؛ توهم توطئه!
وی در ادامه به بررسی این مفهوم پرداخته و معتقد است؛ تحریم‌هایی که از ابتدای انقلاب سال 1979 علیه ایران وضع شد، اگر چه با عنوان «مهار» جمهوری اسلامی مطرح می شد اما ماهیتاً کارکردی جز تغییر از درون نداشت.
تحریم های واشنگتن علیه ایران بطور کلی به سه بهانه انجام شده است؛ حمایت از تروریسم، حقوق بشر و فعالیت‌های هسته‌ای. آمریکا مدعی است این تحریم‌ها برای تغییر رفتار ایران در حوزه‌های مورد اشاره وضع شده است اما جان بولتون -سیاستمدار آمریکایی که به واسطه سیاست‌های ضد ایرانی‌اش مشهور است- در مصاحبه ای با فایننشال تایمز در سال 2006 پرده از واقعیت تحریم‌ها برمی‌دارد و می‌گوید؛ «تغییر رژیم «هدف نهایی» از سیاست تحریم‌ها بود. سیاست تحریم، ایران را از داخل تحت فشار قرار داده و به نیروهای دموکراتیک کمک می‌کند.»
در موردی دیگر می‌توان به مقدمه طرح تحریم‌های نفتی -به عنوان یکی از سخت‌ترین تحریم‌های تاریخ- اشاره کرد. در این پیش‌نویس آمده است؛ هدف از تحریم‌ها حرکت ایران به سوی انتخاب دولتی آزاد و دموکراتیک است!
گزینه واقعی آمریکایی‌ها نه یک مفهوم تئوریک که یک دستور عملیاتی در حوزه سیاست خارجی است و شامل گزینه‌های متنوعی می‌شود؛ از فعالیت‌های رسانه‌ای و تبلیغی گرفته تا کمک‌های مخفیانه به اپوزیسیون داخل کشور و فراری‌ها.
کاندولیزا رایس -وزیر خارجه وقت آمریکا- در سال 2006 از کنگره تقاضای 85 میلیون دلار برای کمک به مخالفان جمهوری اسلامی می‌کند و در توضیح این درخواست می‌گوید؛ «این پول صرف حمایت از آرمان‌های مردم ایران برای آزادی و دموکراسی خواهد شد.» کنگره با اختصاص 75 میلیون دلار موافقت می‌کند. در پایان سال مالی 2006 اعلام می‌شود کل این بودجه خرج شده و بطور سر بسته اعلام می‌شود این بودجه صرف کمک به رسانه‌های فارسی‌زبان، گروه‌های طرفدار دموکراسی در ایران و کمک به دانشجویان ایرانی در آمریکا شده است!
اوایل دسامبر 2012 ـ آذر ماه 1391 - در محافل سیاسی و رسانه‌ای غرب این احتمال مطرح شده بود که ممکن است ایران برای اعتمادسازی، غنی‌سازی 20 درصدی اورانیوم را متوقف کند و غرب در قبال آن برخی از تحریم‌ها را لغو کند. در پی این احتمال، دیوید فروم، یکی از نظریه‌پردازان نزدیک به کاخ‌سفید طی مقاله‌ای در سایت CNN نوشت؛ «اگر پرونده هسته‌ای ایران به نقطه پایان برسد، غرب برای حفظ پرستیژ بین‌المللی خود چاره‌ای جز لغو برخی از تحریم‌ها ندارد و حال آن که تحریم‌ها با دو هدف پلکانی تعریف شده‌اند. اول تغییر رفتار سیاسی ایران  - BEHAVIOR - و دوم تغییر ساختار - STRUCTURE - نظام.»
از منظر آمریکایی‌ها این تغییر می‌تواند در سه قالب محقق شود؛ انقلاب، کودتا و اصلاحات و از همین منظر است که طیف‌های متنوعی زیر «چتر» این گزینه قرار گرفته و مورد حمایت واقع می‌شوند؛ از گروهک منافقین که برای تغییر جمهوری اسلامی دست به اسلحه برده و ترور می‌کنند تا برخی اصلاح طلبان داخلی که مدعی کار در چارچوب قانون اساسی فعلی هستند. نمود بارز این گردهمایی زیر یک چتر را می توان در فتنه سال 88 دید که «همه احزاب و گروه‌های ضدانقلاب در داخل و خارج کشور» زیر چتر فتنه جمع شدند.
نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سخنرانی جنجالی و البته نمایشی اخیر خود در کنگره آمریکا به موضوع حساس و قابل تاملی اشاره کرد که اغلب رسانه‌ها توجه چندانی به آن نکردند. نتانیاهو گفت؛ آمریکا به دنبال توافقی 10 ساله با ایران است اما من فکر نمی‌کنم که جمهوری اسلامی بعد از این مدت رژیم بهتری باشد!
این نکته سربسته با توجه به موارد فوق گویای واقعیت‌های بسیاری است. این اعتراف نشان می‌دهد آمریکایی‌ها به این توافق نه به عنوان یک قرارداد مرسوم و دو طرفه، بلکه به عنوان ابزاری در جهت اجرایی کردن گزینه اصلی و البته زیرمیز خود نگاه می‌کنند.

 

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 24
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • 123 IR ۰۸:۰۶ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۶
    122 6
    مطمئن باشيد ملت ايران بيشترين ضربه را از جناح خودي (كيهان)مي خورد . شك نكنيد . كاسب فتنه
  • حسین IR ۰۸:۲۶ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۶
    59 8
    آهای شریعتمداری :خوب گوش کن این صدای اکثریت است ،عزت وعظمت ایران اسلامی ومقتدر سرلوحه تیم مقتدر مذاکره کننده است ،اما امثال شما عزت کشوررادرجوسازی ودشمن تراشی وکوبیدن طبل جنگ و ایجاد تفرقه وهیاهوی سیاسی میدانند.پس میشه بسته.
  • سيد هادي IR ۰۸:۳۲ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۶
    50 5
    همه مسئولين منفعت طلب هستند و هيچ كس در اين نظام به فكر مردم نيست
  • ضد کیهان IR ۰۹:۲۸ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۶
    2 0
    مردم خوب اگاه شده اند که حسین شریعتمداری و افرادی بااین تفکر از تحریمها سود میبرده اند و حالا با برداشتن تحریمها و توافق منافعشان به خطر میافتد و دائم چوب لای چرخ مذاکرات میگذارند که کاری از پیش نرود و کاری به درد و رنج و بد بختی مردم هم ندارند آقای شریعتمداری آیا شما با درباریان زمان طاغوت(خانم...) که دلالان بزرگ مواد مخدر بودند تفاوتی دارید؟ بخدا شما ضد نظام هستید و به انقلاب ضربه میزنید!
  • ح IR ۰۹:۳۳ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۶
    0 2
    كيهان براي هميشه از نظر مردم ترد شده .
  • مجتبی IR ۰۹:۴۱ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۶
    2 0
    جناب بازپرس شما راه حل بهتری دارید بیان کنید آیا نابودی ملت ایران و شیعیان جهان برایت کافی نیست بلایی که تو و امثال تو سر ملت آوردن نه آمریکا و اسرائیل آورد نه صدام و نه چنگیز و اسکندر .
  • امیر IR ۱۰:۱۵ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۶
    2 0
    اقای شریعتمداری شما وامثال شما منفورین ملت ایران هستید از خدا میخواهم که شما هارو که خیلی هم قلیل هستین به راه راست هدایت کند
  • داریوش IR ۱۰:۱۸ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۶
    2 0
    اقای شریعتمداری لطف کن در این شرایط مهم وحساس انقد اشوب بپا نکن ؛ شک ندارم شما جزءی از همین طرفداران صهیونیست ها هستید.
  • بختياري IR ۱۰:۲۱ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۶
    2 0
    كيهان كارش حاشيه ست. ديدن با دستيابي به توافق بازارشون از بين ميره به تب وتاب افتادن. كيهان لطفا ديگه دخالت نكنيد
  • محسن IR ۱۰:۳۴ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۶
    2 0
    این بابا شده کاسه داغتر از آش رهبر عزیزمان تیم مذاکره کننده را حمایت میکند ولی این آقا خودش را از همه بالاتر میداند و باز دم از نا امیدی میزند.
  • سهیل IR ۱۰:۴۸ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۶
    1 0
    خجالت بکش شریتمداری تحریم وبدبختی مردم برای تو شده نان دانی کوفتت بشه الهی راستی یک مرجع دراین مملکت وجود نداره این رو خفه کنه
  • امین IR ۱۰:۴۸ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۶
    2 0
    جناب دکتر ظریف! وزیر محترم امور خارجه چه خردمندانه با استفاده از سالها تجربه در عرصه ديپلماسى امروز چنان شكافى بين دو متحد ديرين يعنى ايالات متحده و رژيم صهيونيستى ايجاد كردى كه از جنون سياسى نتانياهو و پاسخ اوباما مى توان به عمق اين شكاف پى برد. شمابه تندروها آموختى صحنه ديپلماسى عرصه شعار نيست، بلكه نيازمند شعوراست.سپاس جناب وزير كه با خرد،لبخند ومتانت جامه برازنده به تن دستگاه ديپلماسى پوشاندى، قدر بودنت را مى دانيم.
  • علی IR ۱۰:۵۳ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۶
    0 2
    درودبرکیهان
  • امیر IR ۱۱:۰۷ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۶
    0 0
    مرگ بر فتنه گر
  • عاموس IR ۱۱:۲۳ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۶
    2 0
    کاش شریعتمداری یکبار خودش رو درمعرض رای مردم میگذاشت ببینه چقدرهمفکروطرفدار داره
  • حامد IR ۱۱:۲۶ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۶
    2 0
    کیهان یعنی غلو در همه چیز
  • بیست میلیو ن رای IR ۱۲:۲۵ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۶
    2 0
    ظریف قهرمان شما ماه هستید تند روها وافراطیون عنقریباً دق خواهند کرد شاعر می گوید ( حسود را چگنم کو زخود برنج درست )
  • بهنام IR ۱۳:۳۲ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۶
    1 0
    تو را خـــــدا بس کن
  • امیر IR ۱۳:۳۳ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۶
    2 0
    کیهان میخواد بگه منم هستم اگه بر عکس بشه بازم میگه نتو نستند
  • ایران عزیز IR ۱۳:۴۵ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۶
    2 0
    این روزنامه باسردبیرش اصلابه هیچ یک ازفرمایشات رهبری گوش نمیکنه وخودشو جلوتراز همه میدونه این اقا در اصل داره به دشمن گرا میده این یعنی انحراف یعنی افراطیگری یعنی خیانت
  • ایرانی IR ۱۳:۴۸ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۶
    1 0
    چطوری شما یه نفره نظر دادی ولی میگی این نظر اکثریته. دوست عزیز شما به اصول اولیه دموکراسی و ازادی بیان معتقدی . او نظرش رو گفته شماهم نظرت رو بدون بی احترامی و جمع بستن بگو .
  • حمید IR ۱۴:۳۲ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۶
    2 0
    فقط میتوانم بگویم آقای شریعتمداری اگرازخدا نمی ترسی لااقل به فکرآبروی خودت باش وبیش ازاین باآبروی خودت بازی نکن .
  • مسعود IR ۲۰:۵۷ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۶
    0 0
    خواهش میکنم این مطالب را کسی بنویسه که حد اقل الف ب سیاست خارجی رو بدونه.متاسفم برای خودمون.
  • مسعود IR ۲۱:۰۰ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۶
    0 0
    با نظر سنجی من اقای شریعتمداری منفور ترین مسئول ایرانیست.