قدس انلاین – سعید کوشافر: این روزها پیشرویهای ارتش و نیروهای مردمی عراق و بیرون راندن شبه نظامیان داعشی از مناطق اشغال شده توسط این گروه افراطی باعث شده تا کشورهایی که برای تجهیز تسلیحاتی و فکری داعشی ها میلیاردها دلار خرج کرده اند با کابوسهای زیادی روبرو شده و هذیان گویی انها به مقابل دوردوربینها هم کشیده شود.

انهایی که از پیروزی ارتش وملت عراق ناراحتند شایعه سازی میکنند/عملیات تکریت یعنی عراق نیازی به حضور نظامی خارجی ندارد/ حملات هوایی هیچ نقشی دریپروزیهای اخیر علیه داعش ندارد
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

 

انهایی که با هدف تسخیر دو کشور سوریه و عراق لشکری از تکفیریها سرتاسر جهان را با میلیاردها دلار پول نفت مسلح کرده و پدران معنوی سرکردگان انها بودند وقتی در سوریه با مشکلات متعدد مواجه شدند و ضمن ناکامی درکنارگذاشتن بشاراسدبا مقاومت جانانه ارتش این کشور و حمایت ومداخله نیروهای حزب الله به دربسته درتسخیر شام خوردند راه خود را به سمت عراق کج کردند .

این درحالی بود که قبل از حرکت به سمت عراق دلارهای انها سراغ سرخوردگان از رژیم صدام و ناراضیان از رژیم فعلی رفته و زمینه را مهیا کرده بود تا داعشی ها با یک حمله به دروازه های بغداد برسند و طی چند روز امارت شام وعراق را دربخشهایی از سوریه و عراق برپا کنند.

اما از همان زمان که داعشی ها به پشت دروازه های بغداد رسیدند و اماکن متبرکه شیعیان درخطر قرار گرفت، فتوای مرجعیت شیعه باعث شد تا هزاران جوان از گوشه گوشه عراق برای مقابله با تکفیریها بسیج شوندو از همان روز ورق درعراق هم برگشت .

امریکاییها که ائتلافی نمایشی تشکیل داده بودند تا داعش را نابود کنند ؛ برای انها هدایای اسمانی میفرستادندو این تنها ارتش عراق و نیروهای مردمی بودند که درمقابلشان مقاومت میکردند تا جاییکه اندک اندک کار براین گروه تنگ وتنگ ترمیشود وحامیان میلیاردی انها نگران ونگرانتر از پولهایی که بر باد میرود.

انها این بار هم بهانه را درجای دیگری جز عملکرد افراطی وبیزاری مردم از تکفیریها جستجو کردند واینبار ایران را که جز پشتیبانی مستشاری نقشی ندارد را به اعزام نیرو متهم کردند که البته این پیرمردهای فرتوت بیش از این نیز به فکرشان نمیرسدو انهایی که سالها بر صندلی های شاهزادگی تکیه زده اند اصلا درک حضور مردمی و وحدت میان نیروهای مردمی و ارتشی راندارند.

***پیام نبرد تکریت

پایگاه کتابات عراق در مطلبی با عنوان نبرد تکریت آورده است: چند هفته قبل فرماندهی نیروهای عراقی مشترک طرح نظامی محکمی را برای آزادسازی تکریت از لوث داعش تدارک دیدند تا این شهر را که 9 ماه قبل به اشغال داعش درآمده است آزاد کنند. این طرح نظامی و عملیات پس از آن صورت گرفت که نیروهای امنیتی با حمایت نیروهای مردمی موفق به تسلط بر مناطق مجاور مرزهای تکریت شده بودند.

تکریت موقعیت استراتژیکی در عرصه تحولات میدانی دارد. این شهر بر کرانه راست رود دجله و 180 کیلومتری شمال بغداد و 330 کیلومتری جنوب موصل واقع شده است و اگر نیروهای عراقی بتوانند بر این شهر مسلط شوند امنیت بغداد تأمین می‌شود و نیروهای امنیتی می‌توانند با فراغ بال به‌سوی موصل که مرکز اساسی داعش و پایتخت آنهاست حرکت کنند.

عملیات نظامی لبیک یا رسول الله نام گرفت و با نظارت فرمانده کل نیروهای مسلح آغاز شد و حیدر العبادی به‌عنوان فرمانده کل نیروهای مسلح از سامراء ساعت صفر را در شب دوم مارس آغاز کرد و نیروی هوایی و توپخانه عراق مواضع داعش را هدف قرار دادند و به‌دنبال آن عملیات نظامی زمینی در ساعت 3 بامداد به‌وقت بغداد از چهار محور شروع شد. محور اول از منطقه الدور در شرق تکریت، محور دوم از منطقه طوز خورماتو در 85 کیلومتری شرق تکریت و محور سوم از شهر سامرا و محور چهارم از پایگاه اسپایکر با مشارکت بیش از 30هزار جنگجو از ارتش و پلیس و نیروهای مردمی بود.

این عملیات با عدم مشارکت نیروهای ائتلاف بین المللی پس از اینکه فرماندهی عراقی با آن مخالفت کردند برگزار شد. علت این مخالفت اقدام برخی هواپیماهای ناشناس در پرتاب کمک به گروه داعش و آزمودن میزان کفایت و آمادگی نیروهای عراقی که پس از تکریت آماده حرکت به موصل می‌شوند تا آن را پاکسازی کنند، است. همچنین هدف ابلاغ این پیام به جامعه جهانی مبنی برای عدم نیاز به دخالت زمینی خارجی است. بیشتر گروه‌های سیاسی عراق مخالف دخالت زمینی‌ای که اهداف و اسرار چندی از جمله تلاش برای دخالت نظامی در سوریه در آن نهفته است، هستند.

رسانه عراقی در ادامه می‌نویسد: با گذشت چند روز از عملیات گسترده، داعش به‌شکل ناگهانی و سریع در برابر ضربات مهلک نظامی که با پیشروی گسترده نیروهای عراقی همراه بود، فرو ریخت. هاله رسانه‌ای که داعش به‌دنبال ایجاد آن بود کذب بود و هدف داعش ایجاد ترس و وحشت میان نیروهای عراقی بود. چند روز بیشتر تا آزادسازی تکریت باقی نمانده است. آزادسازی این شهر معادله جدید ایجاد می‌کند. این نبرد حیاتی برای نیروهای عراقی است و پیروزی در آن نیاز به نیروهای خارجی در عراق را منتفی می‌کند.

***اتحادملی رمز موفقیت ارتش عراق

ارتش عراق با همراهی نیروهای مردمی شیعه و قبایل سنی با طرح ریزی یکی از بزرگ ترین عملیاتهای نظامی علیه داعش  به قلب تروریست های تکفیری حمله کرده است. براساس گزارش های میدانی،ارتش عراق در شهرتکریت به پیشروی های استراتژیکی دست پیدا کرده است.تکریت زادگاه صدام حسین و یکی از شهرهای مهم عراق است.داعش اوایل تابستان گذشته نخست شهر موصل، سپس شهر تکریت را به زیر کنترل خود درآورد.

محمد صالح جوکار ضمن تمجید از حجم عملیات ارتش عراق و موفقیت های کسب شده ، گفت:« پس از ایجاد همدلی بین مردم عراق و تثبیت وضعیت سیاسی بغداد ، ارتش این کشور توانسته با کسب همراهی نیروهای مختلف مردمی برای جنگ با تروریست های تکفیری داعش آمادگی لازم را کسب کند. برهمین اساس عملیات اخیر ارتش آغاز شده و موفقیت های زیادی کسب شده است.»

عضوکمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ضمن تاکید بر استراتژیک بودن استان صلاح‌الدین عراق گفت:« شهرتکریت که عملیات آزادسازی آنها از روز دوشنبه آغاز شده است؛قلب نیروهای وفادار به رژیم صدام حسین بود که در زمان اشغالگری عراق توسط ایالات متحده،نیروهای آمریکایی از حضور در این مناطق خودداری می کردند. نیروهای امریکایی معتقد بودند که تکریت لانه بعثی ها است و نباید آنجا درگیر شد.»

وی در ادامه گفت:« بقایای حزب بعث با تروریست های تکفیری متحد شده و هم اکنون سمت های مهمی در میان داعش دارند و اهمیت این اتحاد را در سخنان دختر صدام حسین نیز به خوبی می توان مشاهده کرد. داعش پس از رقه و موصل،تکریت را به عنوان سومین شهر مهم خود طلقی می کند.»

جوکار گفت:«پیروزی و فتح تکریت سرآغاز شکست های داعش در عراق و سوریه خواهد بود که با آزادسازی موصل تکمیل می شود.»

نماینده مردم یزد و اشکذر با مشکوک خواندن جریان رسانه‌ای غرب در رابطه با کمک های ایران به ارتش عراق گفت:«جمهوری اسلامی که خود یکی از قربانیان تروریسم است ، در هرجای دنیا که کشوری نیاز به کمک برای مبارزه با تروریسم باشد تهران در کمال صداقت کمک خواهد کرد و این موضوع محدود به عراق یا سوریه نیست.»

وی در ادامه گفت:«این که ایرانی ها در جنگ با داعش کمک کرده‌اند،درست است ولی ایران به هیچ عنوان نیروی نظامی مستقیم در عراق ندارد. تعدادی نظامی ایران که جریان درگیری های اخیر حضور دارند صرفا نقش مستشار و مشاوره نظامی دارند. ایران به دلیل توان نظامی بالا و توانایی کنترل تهدیدات تروریستی به نیروهای نظامی عراق مشاوره می‌دهد.»

جوکار با نکوهش رویکرد غربی ها در مقابل دولت سوریه و عراق گفت:« دردسرامروز مردم خاورمیانه ریشه در استاندارد دوگانه غربی‌ها دارد. اروپایی ها و آمریکایی ها تا زمانی که گروهی تروریستی منافع آنها را تامین می کند از آنها با عنوان تروریست های خوب حمایت می کنند و این موضوع در مورد تروریست های داعش نیز به وقوع پیوسته است.»

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت:« از نگاه جمهوری اسلامی ایران ،تروریسم در همه جای دنیا محکوم است و ما خود را ملزم به مقابله با تروریسم می دانیم.البته نگاه ایرانی ها یک تفاوت فاحش دیگر نیز دارد ،تهران به هیچ عنوان قصد مداخله در امور دیگر کشورها و تمامیت ارضی کشورهای دیگرندارد درحالی که غرب از تروریسم به عنوان بهانه ای برای نقض تمامیت ارضی کشورها استفاده می کند.»

***ایران نیروی نظامی درعراق ندارد

دراین حال رئیس ستادکل نیروهای مسلح تاکید کرد: ایران در عراق منافعی را دنبال نمی‌کند ما امنیت و عزت عراق را امنیت و عزت خود می‌دانیم و عراق حاشیه امن ایران است.

سردار سرلشکر سید حسن فیروزآبادی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه تهدید و خطری متوجه ایران نیست،‌گفت: امروز ایران از نظر قدرت نظامی سیاسی و نفوذ سیاسی  وژئوپلتیکی جایگاه برجسته‌ای در منطقه دارد و جهان روی ایران با این ملت مسلمان و پشتوانه امام خمینی و آیت‌الله خامنه‌ای حساب باز کرده است.

رئیس ستادکل نیروهای مسلح گفت: ما بقیه کشورهای همسایه را دوست داریم و از آنها حمایت می‌کنیم و تهدیدی هم متوجه آنها نیست. زمانی هم که تهدیدی متوجه عراق بود با تمام وجود از آنها حمایت کردیم تا از خطر رهایی یابند.

وی در خصوص اظهارات اخیر وزیر خارجه عربستان گفت: آنچه که در باره عربستان امروز مطرح می‌شود قابل تحلیل است، در عربستان تحولی اتفاق افتاده و دولت جدیدی روی کار آمده که دولت قبلی را تسویه کرده و کنار گذاشته است.

وی افزود: بین ایران وعربستان مسئله‌ای وجود ندارد و ما مشکلی نداریم و آن آقا که تازه هم وزیر خارجه شده خواسته حرفی بزند.

رئیس ستادکل نیروهای مسلح تاکید کرد: ایران در عراق منافعی را دنبال نمی‌کند ما امنیت و عزت عراق را امنیت و عزت خود می‌دانیم. عراق حاشیه امن ایران است.

فیروزآبادی ادامه داد: ما می دانیم و طبیعی است که اگر افرادی در عراق فتنه کنند ما هم کمک می‌کنیم که فتنه جمع‌آوری شود. آدم‌هایی که به منطقه آمده‌اند و فریب استکبار را خورده‌اند شاید ذاتا آدم بدی نبوده‌اند و الان فریب خورده و وارد فتنه شده اند و در صورتی که اشتباه خود را بپذیرند می‌توانند به جهان اسلام برگردند.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در بخش دیگری در پاسخ به این سوال که آیا در صورت نیاز به عراق ایران به این کشور نیروی نظامی می‌فرستد یا نه آن را رد کرد و گفت: سرباز هر کشور برای دفاع از سرزمین و منافعش باید توسط همان کشور تامین شود لذا اعزام نیروی مسلح به کشور دیگر به بهانه دفاع یا ایجاد صلح چیز مقبولی نیست و اعتراض ما به آمریکایی‌ها هم همین است که چرا به عراق و افغانستان سرباز آورده‌اید و یا انگلیس در جزایر مالوینانس چه می‌خواهد؟

وی افزود: هنر ما این است که رو‌ش‌های خودمان برای خوب بسیج کردن نیروهای یک ملت را به ملت‌ها بیاموزیم و این اقدام ضداستکباری ما در منطقه است.

فیروزآ‌بادی خاطرنشان کرد: متجاوزین به عراق که حامیانشان ابر‌قدرت‌ها بوده‌اند و هنوز هم به آنها کمک می‌کنند ولی به ما التماس می‌کنند که شما قبول کنید ما به آنها کمک نمی‌کنیم حدود ۳۰ هزار نفر از سراسر اروپا، استرالیا و غیره بوده‌اند که توسط همین ابرقدرت‌ها جمع‌آوری و تحریک شده‌اند و دلار‌ به آنها داده شد و مغز آنها را شست وشو داده‌اند تا به اسم اسلام به جان مسلمانان سوریه و عراق بیفتند.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح گفت: داعشی‌ها به عراق تجاوز کرده‌اند و خط آنها تا نزدیکی بغداد آمد. از طرفی با توجه به طرح‌های نظامی و نقشه‌های منطقه تکریت بر سر راه موصل بود لذا اول باید تکریت از دست اشغالگران گرفته شود تا موصل آزاد شود.

فیروزآ‌بادی در خصوص نقش سردار سلیمانی در این خصوص گفت: سردار سلیمانی یک مستشار، فرمانده خوب جنگ ما و کسی است که جنگیدن، بسیج کردن و هدایت در مناطق پیچیده در برابر نیروهای تروریستی را به خوبی بلد است البته عراقی‌ها نیروهای ورزیده‌ای دارند اما از هم پاشیدگی نظامات عراق توسط آمریکایی‌ها باعث شد ایرانی‌ها حضور مستشاری برای انسجام‌بخشی داشته باشند.

همچنین فرمانده نیروی زمینی ارتش با بیان اینکه عراق عمق راهبردی ایران محسوب می‌شود، گفت: با فتوای مرجعیت شیعه و سنی عراق، داعش به غرب این کشور عقب رانده شده و به زودی از این کشور بیرون ریخته می‌شود.

امیر سرتیپ احمدرضا پوردستان در خصوص درخواست برخی کشورهای منطقه از نیروهای ائتلاف برای فرستادن نیروهای زمینی به کشور عراق، اظهار داشت: امروز ارتش عراق، یک ارتش قوی است که هم نیروی زمینی و هم نیروی هوایی آن توان بالایی دارند و با فتوای مرجعیت شیعه و سنی عراق و به راه افتادن نیروهای مردمی نیز، داعشی که تا حوالی مرزهای غربی ما و تا نزدیکی سومار آمده بودند، امروز به استان الانبار در مرزهای غربی عراق عقب نشسته‌اند و دیری نخواهد پایید که از این کشور بیرون ریخته می‌شوند.

وی افزود: عراق عمق استراتژیک ما محسوب می‌شود و امنیت آن، امنیت ماست؛ به همین دلیل وظیفه خودمان می‌دانیم که اگر لازم باشد آموزش‌های مستشاری و نظامی را به ارتش عراق ارائه دهیم.

***حملات هوایی نقشی نداشته است

دراین حال این عضو کمیسیون امنیت‌ملی و سیاست‌خارجی مجلس، با بیان اینکه تاکنون اقدامات ائتلاف آمریکایی ضد داعش درعراق بی اثر بوده است، گفت: به طور حتم تنها عامل شکست‌های اخیر گروه‌های تروریستی به‌ویژه داعش در عراق، اقدامات و تلاش‌های نیروهای مردمی و ارتش عراق در عرصه زمینی بوده است.

محمدصالح جوکار در واکنش به اظهارات روز گذشته رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا درباره نقش حملات هوایی آمریکا علیه داعش، گفت: قطعا این اظهارات در راستای اقناع جامعه آمریکا صورت می‌گیرد، زیرا همه می‌دانند که حملات هوایی ائتلاف ضد داعش به‌ویژه آمریکا هیچ تأثیری در تغییر معادلات عراق نداشته است.

نماینده مردم یزد و صدوق در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: تاکنون از 40 کشور عضو ائتلاف ضد داعش تنها هشت کشور به این مسئله ورود کرده و حتی همان کشورها اقدام به تعداد محدودی حملات هوایی دست زده اند، از طرف دیگر بر اساس مشاهدات صورت گرفته ارتش آمریکا در چند ماه اخیر به جای انجام حملات هوایی علیه تروریست‌ها، اقدام به توزیع کمک‌‌های هوایی به داعشی ها می‌کند.

وی با اعلام اینکه تاکنون اقدامات ائتلاف آمریکایی ضد داعش درعراق بی اثر بوده است، تصریح کرد: به طور حتم تنها عامل شکست‌های اخیر گروه‌های تروریستی به‌ویژه داعش در عراق، اقدامات و تلاش‌های نیروهای مردمی و ارتش عراق در عرصه زمینی بوده است.

جوکار ادامه داد: در شرایط کنونی آمریکا تنها به‌دنبال مدیریت داعش در منطقه است و هیچ عزمی برای نابودی کامل این گروه تروریستی ندارد، اما خوشبختانه ارتش عراق با یافتن جایگاه خود به دستاوردهای بزرگی در حوزه میدانی دست یافته است.

وی افزود: قطعا آزادی منطقه تکریب و توابع آن بسیار نزدیک است و ارتش و نیروهای مردمی عراق پس از آن به سمت بازپسگیری موصل و استان نینوا می روند.

*** آمريکاييها در پيروزيهاي ملت عراق نقشي نداشته اند  

دراین راستا همچنین فرمانده سازمان بدر عراق که فرماندهی نیروهای بسیج مردمی را نیز عهده دار است ؛ تاکید کرد: طی دو روز اخیر مناطق زیادی در استان صلاح الدین به دست نیروهای ارتش عراق و داوطلبان مردمی آزاد شده و این پیروزی ها بدون هیچگونه کمکی از جانب آمریکا محقق شده است .

هادی العامری در گفتگویی ویژه با این شبکه تصریح کرد آمریکایی ها از این دستاوردها و پیشرویهای میدانی که بدون حمایت آنها محقق شده است؛ سخت ناراحت هستند.

العامری گفت: ما جنگنده های آمریکایی را حتی در یک عملیات نیز شرکت ندادیم؛ از اینرو آنها از این اقدام ما عصبانی هستند زیرا مشاهده می کنند که بدون هیچ حمایتی ازجانب ائتلاف بین المللی این پیشروی های میدانی تحقق یافته است و نیروهای ارتش عراق و بسیج مردمی و نیروهای پلیس استانهای دیاله و صلاح الدین توانستند به تنهایی و بدون هیچ نیازی به کمکهای آمریکا این حماسه ها را خلق کنند.

وی افزود : ‌برای نخستین بار است که در این عملیات ، ساکنان این منطقه با ما مشارکت داشته اند از اینرو دروغین بودن اظهارات برخی فتنه انگیزان مبنی بر اینکه در کشور عراق فرقه گرایی و جنگهای مذهبی در جریان است کاملا مشخص می شود زیرا ملت عراق یکپارچه و متحد است .



 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha