رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی از اجرایی‌شدن سند مطالعات ICT این استان خبر داد.

سند مطالعات ICT خراسان رضوی اجرایی می‌شود
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، حسن علم‌الهدایی در نشست خبری ‌خود با اصحاب رسانه که به مناسبت ارائه گزارش عملکرد یک ساله این نهاد برگزار شده بود، با بیان اینکه هر ملتی که تلاش و فکر را با هم درآمیزد حتی اگر ظرفیت ارضی و فکری‌اش از کشور ما هم کمتر باشد به طور قطع می‌تواند طعم رشد پژوهشی و فکری را بچشد، اظهار داشت: خوشبختانه کشور ما بدین لحاظ طعم این رشد را چشیده است، به طور قطع آنچه که مهم بوده این است که رهبر معظم انقلاب در بیانیه مربوط به علم و فناوری خود نیز عنوان کردند.

وی افزود: بنده گمان می‌کنم که جهاد ما می‌تواند با تکیه بر یافته‌های علمی و سوق دادن آن به سمت تولید دانش و در نهایت خلق رفاه و ثروت اجتماعی محقق شود.

علم الهدایی خاطرنشان کرد: امروز این چرخه یعنی پیشروی دانش به سمت ایده و تجاری سازی و خلق ثروت برای ما یک گلوگاه علمی و اقتصادی و حتی سیاسی بسیار مهم است و به طور قطع تجلی جهاد اقتصادی در این گلوگاه نمود پیدا می‌کند.

رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی تصریح کرد: از 10 سال اخیر همواره بحث توسعه پارک‌های علم و فناوری مطرح بوده ‌و دوره‌های پیش رشد فناوری را نیز در همین راه به وجود آورده‌ایم، امروز 180 مرکز رشد فناوری و 30 پارک علم و فناوری در کشور در حال فعالیت هستند که پارک خراسان رضوی به لحاظ رتبه بندی در رده دو یا سه کشور قرار گرفته است.

وی افزود: بعد از مرحله رشد و فناوری شرکت‌های توسعه یافته برای ما اهمیت پیدا می‌کند.

وی گفت: قانون شرکت‌های دانش بنیان به طور جدی از سال 93 اجرایی شده است و در همین راستا باید عنوان کرد که در استان خراسان رضوی و به دلیل اهتمام جدی استاندار ‌و مدیران استانی و همچنین پیگیری‌های پارک علم و فناوری عنایت خوبی به مسئله فناوری در استانمان وجود دارد، چراکه استان خراسان رضوی امروز توانسته ‌کریدور علم و فناوری خود را مصوب کند و ما نیز در توسعه این راه عزم خود را به طور جدی جزم کرده‌ایم.

رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی اظهار داشت: تاکنون در استان خراسان رضوی تاسیس و راه‌اندازی 80 شرکت به عنوان شرکت‌های دانش بنیان قطعی شده ‌ولی بر طبق برنامه پنجم توسعه که در آن باید تعداد این شرکت‌ها به 20 هزار شرکت دانش بنیان برسد کمی حرکت را برای ما دشوار می‌سازد ولی بر همین اساس و در راستای توسعه شرکت‌های دانش بنیان فعال سازی دبیرخانه شرکت‌های دانش بنیان را در سال 93 به مرحله اجرایی سازی رساندیم که خوشبختانه تا کنون مفید فایده بوده است.

وی افزود: برای نخستین بار در کشور و استان با همکاری شهرداری مشهد مقدس و بر طبق تبصره 18 که در لایحه بودجه شهرداری مشهد آماده است، نیم درصد از اعتبارات شهرداری مشهد به تشکیل شرکت‌های دانش بنیان جدید اختصاص پیدا می‌کند.

علم‌الهدایی با اشاره به بخشی از دستاوردهای این سازمان نیز عنوان کرد: ارزیابی 100 اختراع با مالکیت فکری پارک علم و فناوری خراسان رضوی، رتبه آوری شرکت صدراماهان که جز 10 شرکت برتر دانش بنیان در کشور است، برتر شدن غرفه پارک علم و فناوری خراسان رضوی در کشور، بخشی از دستاوردها و تلاش های ما در سال 93 است.

وی بیان کرد: یکی از برنامه‌های جدی پارک علم و فناوری در سال 94 هدایت موسسات تولیدی و صنعتی به سمت دانش بنیان شدن است.

رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی در رابطه با کریدور علم و فناوری خراسان رضوی نیز بیان کرد: این بحث چندین سال است که در استان ما مطرح است و به طور قطع یکی از ابزارهای مهم توسعه و اشتغال این است که ما اتفاقات دانش بنیان را در هر سطحی که هست باز هم گسترش دهیم، خوشبختانه مراحل قانونی این کریدور انجام شده است و تا کنون تنها مدیرعامل این بخش مشخص شده است.

وی افزود: به طور قطع یکی از بخش‌هایی که به عنوان مقطعی بزرگ در این کریدور تاثیر بسزایی دارد نقش پارک‌های علم وفناوری است، باید بر طبق مشخصات این کریدور کسب و کارهای مزاحم وشبه مزاحم را از منطقه کریدور حذف کرد.

علم الهدایی گفت: این موضوع را باید دانست که با 10 میلیارد و 20 میلیارد تومان اعتبار نیز این کریدور سرپا نمی شود ولی خوشبختانه امروز نزدیک به 50 درصد از این راه طی شده است و تنها برطرف کردن مشکلاتی از جمله کسب و کارهای مزاحم و دسترسی به آب و ایجاد برج آی تی باقی مانده است.

وی تصریح کرد: توسعه زیرساخت‌های پارک علم و فناوری و حمایت جدی از شرکت‌های فناورانه و دانش بنیان، تدوین برنامه‌های جامع عمرانی، برنامه راهبردی پارک علم وفناوری که تا مرحله نهایی شدن پیش رفته است، پایش و ارزیابی موسسات فناورانه استان خراسان رضوی، تحرک بیشتر در زمینه اقتصاد فرهنگی، افتتاح نمایشگاه مرکز مبادلات تجاری سازی فرهنگی در آلماتی قزاقستان، افتتاح ساختمان چند مستاجره با متراژ 6 هزار مترمربع، بخشی از فعالیت‌ها و برنامه‌های این سازمان در سال 94 است که امیدواریم تمامی آنها با موفقیت عملیاتی شود.

علم الهدایی تصریح کرد: امروز سند مطالعات آی سی تی استان خراسان رضوی با اعتباری بالغ بر 134 و نیم میلیارد تومان در راه عملیاتی شدن قرار گرفته است در همین راستا ما با کمک سازمان های مختلف باید خود را از منظر آی سی تی به روز کنیم.

وی افزود: راه اندازی آزمایشگاه مرجع برچسب انرژی و مرکز رشد فناوری خودرو را نیز در دستور کار خود قرار داده‌ایم.

رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی گفت: به طور قطع اگر برج آی تی در مشهد راه اندازی شود می‌تواند تاثیر بسزایی در رشد استان و شهر مشهد داشته باشد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha