گروه سیاسی: با اعلام انجام توافق هسته ای در لوزان سوئیس که میلیون ها بیننده در ایران و در سراسر جهان اخبار لحظه به لحظه آن را دنبال می کردند، موجی از اظهارنظرها در رسانه های داخلی به راه افتاد. این اظهار نظرها طبیعتاً طیفی از موضعگیری های سیاسی را به همراه دارد.

 واکنش ها به توافق لوزان

 مردم امتیازات داده شده را تأیید میکنند

یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: مردم با دادن امتیازاتی به 1+5 و گرفتن امتیازاتی از آمریکا و همپیمانانش موافقند.

احمد بخشایش در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: بیانیه لوزان حاکی از این است که مذاکرات ایران و 1+5 در حال به ثمر رسیدن است و چشم‌انداز آن مثبت است.

نماینده مردم اردستان تصریح کرد: برای جلب اعتماد جامعه جهانی نیاز به دادن امتیازاتی به طرف غربی داشتیم، ولی امتیازات خوبی نیز به دست آوردیم. غربی‌ها پذیرفتند که غنی سازی در ایران ادامه یابد و تمامی تحریم‌ها ابتدا توسط اتحادیه اروپا و پس از امضای توافق نهایی از سوی آمریکا لغو شود و بانک مرکزی، بیمه، تردد نفتکش‌ها و صنعت نفت نیز به مرور رفع تحریم شوند، البته تا 11 تیرماه که توافق نهایی می‌شود، اقدام عملی چندانی از طرف غربی انجام نمی‌شود.

وی در ادامه یادآور شد: در مذاکرات انجام شده در نطنز 5 هزار و در فردو هزار دستگاه سانتریفیوژ در حال کار است اما در فردو غنی‌سازی انجام نمی‌شود بلکه برای مقاصد دیگر استفاده می‌شود. تأسیسات فردو نیز بر اساس تفاهم انجام شده باز طراحی می‌شود.

 

 اسب زین شده را دادیم و افسار پاره تحویل گرفتهایم

مدیر مسؤول روزنامه کیهان اظهار داشت: در یک کلمه باید گفت که اسب زین شده را داده‌ایم و افسار پاره تحویل گرفته‌ایم.

حسین شریعتمداری، مدیر مسؤول روزنامه کیهان در گفت‌وگو با فارس در خصوص بیانیه مشترک قرائت شده در پایان مذاکرات ایران و ۱+۵ که از سوی محمد جواد ظریف، وزیر  خارجه و فدریکا موگرینی مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که شامگاه پنجشنبه انجام گرفت، گفت: نام توافق دو مرحله‌ای را بیانیه مطبوعاتی گذاشتیم.

 

 ایران در مصاف سیاسی موفق به اثبات توانمندی خود شد

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در واکنش به اظهارات باراک اوباما گفت: آمریکایی‌ها چون بر خلاف ماده 6 ان پی تی بمب هسته‌ای می‌سازند و آزمایش می‌کنند این ذهنیت را دارند که هر کشوری که در عرصه فعالیت‌های فناوری هسته‌ای عمل می کند، مثلاً سمت و سویش به طرف بمب است.

به گزارش ایسنا، علا الدین بروجردی در گفت‌وگویی پس از اظهارات اوباما همچنین افزود: با توجه به این سیاست آمریکا که منجر شد به انتقال موضوع هسته‌ای ایران به شورای امنیت و صدور قطعنامه‌های ظالمانه و تحریم‌های متعدد شد، در واقع همه منجر نشد که ایران را از راه منطقی مبتنی برعهدنامه NPT و در یک چارچوب صلح‌آمیز باز بدارد.

وی با بیان اینکه ایران در این مصاف سیاسی موفق شد، توانمندی خود را به اثبات برساند و راه را به جلو ببرد، گفت: بخش قابل توجهی از اظهارات اوباما در توجیه این سیاست غلط بود یعنی مخاطبین اوباما یک طرف کنگره آمریکا، رژیم صهیونیستی و همپیمانان منطقه ای آمریکا بودند که به همین دلیل هم اشاره کرد که من در آینده نزدیک مشاوران امنیتی خودم را به منطقه می‌فرستم.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی همچنین اظهار کرد: نکته دوم اعتراف اوباما به حق جمهوری اسلامی ایران برای فعالیت صلح‌آمیز هسته ای بود که صریحا اعلام کرد ایران به صورت صلح‌آمیز فعالیت داشته باشد مشکلی نداریم، لذا این اعتراف به نظرم حایز اهمیت است و این نکته‌ای بود که آمریکایی‌ها حاضر نبودند زیر بار بروند.

بروجردی تأکید کرد: ما فراموش نمی‌کنیم این جمله اوباما را که در مقطعی اعلام کرد، اگر ما می‌توانستیم همه پیچ و مهره های‌ تشکیلات هسته‌ای ایران را باز کنیم، این کار را می‌کردیم، ولی نمی‌توانیم.

بروجردی درباره اینکه چرا آمریکا همچنان بر این موضع پافشاری می کند که ممکن است ایران از فعالیت هسته‌ای خودش منحرف شود، گفت: به دلیل این که باید توجیهی داشته باشد برای اقدامات متعدد خودش در جهت فشار به جمهوری اسلامی ایران و صدور قطعنامه‌ها. در هر صورت افکار عمومی ملت آمریکا و جهانیان از اوباما و هیأت حاکمه آمریکا سؤال می‌کنند، پس برای چه اگر ایران صلح‌آمیز عمل کرده و امروز دارید اعتراف می‌کنید و پذیرفتید این قطعنامه‌ها و غوغاسالاری‌ها و تحریم‌ها به چه دلیل صورت گرفته است؟

او همچنین تأکید کرد: اوباما بدون اینکه به قدرت ایران در منطقه و تاثیرگذاری ایران در تحولات اشاره‌ای داشته باشد، صحبت کرد و اشاره داشت به اینکه ما باید راه حل سیاسی را انتخاب کنیم نه راه حل دیگری را، به واقعیتی اشاره کرد مبنی بر اینکه اقتدار جمهوری اسلامی ایران که منجر شد از دو گزینه نظامی و سیاسی، آمریکایی‌ها گزینه سیاسی را انتخاب کنند.

رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس با تأکید بر اینکه حرف‌های اوباما در مورد اینکه در صورت تخطی ایران،‌ تحریم‌ها بازخواهد گشت، گفت: این حرف‌ها صرفاً یک مانور سیاسی و یک توجیه است برای این که همه چیز را پذیرفته‌اند، پذیرفته‌اند که ایران این حق را دارد، پذیرفته‌اند که فتوای مقام معظم رهبری مبنای پذیرفته شده و قابل قبول است.

بروجردی درباره بخشی از صحبت‌های اوباما درباره تروریزم گفت: تعریفی که ما از تروریزم داریم با تعریف آمریکایی‌ها متفاوت است، ما از حماس حمایت می‌کنیم و ما در چارچوب مقررات بین‌المللی و دفاع مشروع این‌ها از سرزمین‌شان این کار را انجام می‌دهیم، این در حالی است که آمریکا خود به وجود آورنده داعش و حامی تروریست است نه ایران.

 

 تفاهم سیاسی ایران و 1+5 نشانه شکست نتانیاهو است

نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی تفاهم سیاسی ایران و 1+5 در لوزان سوئیس را نشانه شکست نتانیاهو و افراطیون درون آمریکا دانست.

غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: من تفاهم سیاسی ایران و 1+5 را مجموعاً خوب و مثبت دیدم و ما قدردان زحمات آقای ظریف و تیمش و حمایت های مقام معظم رهبری و رئیس جمهور هستیم، چرا که خوشحالی را به میان مردم آوردند.

وی با تأکید بر اینکه همه باید در جهت مصالح نظام حرکت کنند، اضافه کرد: متأسفانه برخی به هر شکل ممکن می‌خواهند زحمات انجام شده و تفاهم سیاسی حاصل شده را نادیده بگیرند و در این راستا کم لطفی هایی به تیم مذاکره کننده و زحمات شبانه روزی شان صورت گرفته، اما به هر حال مردم از رسانه های مختلف اخبار را تعقیب می کنند و همه قدردان تیم مذاکره کننده مورد حمایت رهبری هستند.

این نماینده مجلس ادامه داد: البته اگر مورد الزام آوری در این تفاهم باشد، باید در مجلس شورای اسلامی به تصویب برسد.

جعفرزاده خاطرنشان کرد: برای اولین بار است که کشوری مشمول فصل هفت شورای امنیت شده ولی با مذاکره و بدون جنگ توانسته بیرون بیاید. این نشانه هوشمندی مسؤولان دولت و مقاومت مردم است.وی در پایان تأکید کرد: این بیانیه نشانه شکست نتانیاهو و افراطیون درون آمریکاست و جلوی بهانه جویی غرب را گرفت.

 

 حرف اوباما با بیانیه لوزان مغایر بود

سخنگوی کمیسیون امنیت مجلس با انتقاد از اظهارات اوباما و تفاوت محتوای بیانیه کاخ سفید با بیانیه مطبوعاتی لوزان، گفت: مجلس نسبت به اظهارات طلبکارانه و باج خواهانه کاخ سفید موضع گیری خواهد کرد.حسین نقوی حسینی در گفت وگو با خبرنگار مهر در خصوص نتایج مذاکرات هسته ای لوزان گفت: قرائت بیانیه ای که مقدمه توافق هسته ای است، دیشب به صورت های متفاوت انجام شد.نماینده مردم ورامین در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ادعاهای اوباما و محتوای بیانیه کاخ سفید در خصوص مسائل هسته ای ایران، دارای مسائلی بود که شائبه های زیادی را ایجاد می کرد؛ از جمله پرداختن به موضوعات غیرهسته ای مثل تروریسم، صنعت دفاعی و موشکی ایران و اتهام تهدید امنیتی ایران برای کشورهای منطقه و رژیم صهیونیستی.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی اظهار داشت: این اظهارنظرها شائبه هایی را ایجاد می کند که تیم مذاکره کننده باید نسبت مذاکرات با این اظهارات را روشن کرده و شفاف موضع گیری کند.وی تاکید کرد: توافق هسته ای فقط در چارچوب مسایل هسته ای خواهد بود و شامل هیچ مساله دیگری نمی شود.

نقوی حسینی ادامه داد: باید این موضوع روشن شود که در صورت توافق نهایی، آیا تهدیدها، تحریم ها و فشارها به بهانه های دیگر ادامه می یابد و یا طرف غربی به تعهدات خود پایبند خواهد بود؟سخنگوی کمیسیون امنیت ملی تاکید کرد: اگر قرار باشد بعد از توافق هسته ای، تحریم ها به بهانه های دیگر ادامه پیدا کند، توافق بی نتیجه خواهد بود.

نقوی حسینی اظهار داشت: مجلس و کمیسیون امنیت همه جوانب مذاکرات و دیپلماسی هسته ای را بررسی خواهد کرد و نسبت به اظهارات طلبکارانه و باج خواهانه کاخ سفید، موضعگیری خواهد داشت.

 

  توافق هستهای ایران منصفانه است

رئیس جهاد دانشگاهی، توافق هسته‌ای ایران در مذاکرات 1+5 را خوب و منصفانه توصیف و بر رسیدن به اقتدار اقتصادی دانش‌بنیان طی برنامه زمان‌بندی شده تاکید کرد.

دکتر حمیدرضا طیبی در گفت‌وگو با ایسنا ضمن قدردانی از دکتر ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان و تیم مذاکره‌کننده ایرانی، موفقیت این تیم را مرهون حمایت مقام معظم رهبری، رئیس محترم جمهوری و دعای خیر ملت ایران دانست.

وی اظهار داشت: اکنون همه تلاشها باید مصروف یک برنامه‌ریزی جامع و خوب شود تا طی ده سال و در قالب دو برنامه توسعه پنج ساله به اقتدار اقتصادی دانش بنیان برسیم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین تاکید کرد: ما در گذشته فرصتهای زیادی را برای توسعه دانش‌بنیان کشور از دست داده‌ایم و در ده سال پیش رو تا افق 1404 باید فرصت سوزی گذشته را جبران کرده و به اقتدار اقتصادی در کنار اقتدار دفاعی دست یابیم.

 

  ظریف ثابت کرد که فرزند انقلاب است

عضو کمیسیون امنیت ملی از تیم مذاکره کننده هسته‌ای به عنوان قهرمانانی که نشان دادند فرزند انقلاب هستند یاد کرد و گفت: آنها نرمش قهرمانانه را به خوبی به اثبات رساندند و مردم شهرستانی که من در آن حضور دارم از کاری که آنها انجام دادند شادمان هستند.

فتح ا... حسینی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در ارزیابی از بیانیه لوزان گفت:‌ جا دارد از حمایت‌های مقام معظم رهبری در بحث هسته‌ای و اینکه تیم مذاکره کننده را فرزندان انقلاب خواندند تشکر و قدردانی کنم. باید از آقای ظریف و همکارانش که این کار را مدیریت و ثابت کردند که فرزندان انقلاب بوده و به دنبال تحقق بیانات رهبر انقلاب بوده و نشان دادند که به حق فرزند ولایت هستند نیز تشکر کنم.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی تلاش‌های تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران را ستودنی عنوان کرد و گفت:‌ تیم مذاکره کننده هسته‌ای در این دور از مذاکرات به دنبال این بود که تحریم‌های ناعادلانه علیه ایران را بدون قید و شرط رفع کند که خوشبختانه تلاش‌های آنان در این حوزه نتیجه داد. آنها به طرف غربی و جهان نشان دادند که ملت ایران از هیچ تهدید نظامی و تحریمی نمی‌ترسد و دشمنان این نظام نیز راهی جزو مذاکره با ایران ندارند.

نماینده مردم قصر شیرین با تاکید براینکه تیم مذاکره کننده هسته‌ای با توجه به بیانات رهبری در طول مذاکرات از حق هسته‌ای ملت ایران دفاع کردند،‌ابراز کرد:‌ دشمنان به دنبال این بودند که سایت فردو را به طور کامل به تعطیلی بکشانند اما ما شاهدیم با ایستادگی تیم مذاکره کننده نه تنها این سایت تعطیل نشد بلکه فعالیت‌های خود را در حوزه فیزیک هسته‌ای ادامه خواهد داد.

حسینی با بیان اینکه پیروزی به دست آمده متعلق به ملت بزرگ ایران،‌ خانواده شهدای هسته‌ای و افتخاری برای دانشمندان هسته‌ای کشور است تصریح کرد: تیم مذاکره کننده هسته‌ای مورد احترام هستند و آنها توانستند نرمش قهرمانانه را به خوبی به اثبات برسانند.در شهرستانی که من حضور دارم مردم برای کار آنها شادی کردند.

این نماینده مجلس همچنین با بیان اینکه باید در فرصت بهتری مفاد این بیانیه مورد بحث  وبررسی قرار گیرد، اظهار کرد:‌ طبیعتا طبق قانون اساسی اگر در این بیانیه موردی تعهدآور ذکر شده باشد برای تأیید باید به مجلس شورای اسلامی آورده شود و اگر حقی از ملت ایران ضایع شده باشد نمایندگان مجلس اجازه این کار را نخواهند داد.

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • اکبر IR ۲۳:۲۲ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۴
    2 1
    جالبه سخنان شریعتمداری شبیه سخنان نتانیاهو ملعونه که اظهار تاسف کرده. ضمنا" تایید فرماندهی معظم کل قوا امام خامنه ای پشت این توافق است پس ما هم با تایید ایشان خوشحال و خرسندسم.
  • فلاح از لاهیجان IR ۱۰:۱۴ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۵
    3 5
    امثال شریعتمداری باعث عقب افتادن ایران از تمامی جنبه ها میباشد وبه چنین حرفهایی نباید اهمیت دادوهمچون نتانیاهوازبدخواهان ملت ایران میباشد