به گزارش قدس آنلاین و به نقل از خبرگزاری تسنیم، حجتالاسلام محیالدین بهرام محمدیان طی نشست با کارکنان سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی اظهار داشت: دفتر تألیف سال گذشته تولید محتوای پایههای چهارم و هشتم را انجام داد و مجموعاً 20 عنوان کتاب جدیدالتألیف بوده و همراه آن بسته آموزشی تدوین و توزیع شده است.
وی افزود: در حوزه فنی و حرفهای نیز 58 عنوان کتاب و در کنار آن استانداردهای لازم تدوین شده است و در حوزه چاپ نزدیک به 124 میلیون جلد کتاب تولید و توزیع شده است.
رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی با اشاره به برگزاری جشنواره فیلم رشد گفت: جشنواره کتاب و عکس رشد نیز برگزار شد و فراتر از آن مجلات رشد روشن را منتشر کردیم که امیدواریم این اقدامات بهصورت جدیتر پیگیری شود.
محمدیان ادامه داد: در حوزه آموزش مدرسان اقدامات قابل توجهی انجام شده است. علیرغم کمبود نیروی انسانی لازم با برنامهریزیهای خوب دفتر تألیف این نقیصه برطرف شده است. البته اگر نواقصی بوده نباید چشم پوشی کرد، بلکه باید ضعفها را به قوت تبدیل کرد و سال 94 برای سال 95 آماده شد تا کارها سریعتر به انجام برسد و کتابها به موقع در اختیار دانشآموزان قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته سال «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» بود، گفت: برنامههایی که در سازمان پژوهش داریم یکساله نیست بلکه مستمر است و آنچه در شعارهای سال قبل بیان شده باید استمرار یابد. همه تأکیدات سال قبل را به جد دنبال میکنیم. برنامههایی که شروع شده امسال با همدلی و همزبانی در راستای تحکیم اسناد بالادستی مثل سند تحول، برنامه درسی ملی و سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری ادامه خواهد یافت.
محمدیان بیان کرد: امیدواریم دفاتری که عهده دار برنامههای درسی و حوزههای یادگیری هستند، در سه ماهه اول این برنامه را به انجام برسانند و تألیف کتابهای پایه دهم را شروع کنند. گرچه مباحثی برای تجمیع رشتههای تحصیلی در شورای عالی آموزش و پرورش مطرح است که در صورت تصویب تغییر و اتفاقات مهمی رخ میدهد. نیازمند کارهای جهادی برای تولید کتابهای جدید با توجه به برنامه درسی ملی هستیم.
رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی گفت: در سال 95 ــ 94 تغییراتی در پایه پنجم و اصلاحاتی در پایههای دوم و سوم خواهیم داشت. انشاءالله تا 15 شهریور تولید و توزیع کتابها را به انجام برسانیم. آموزش معلمان نیز با محتوای جدید انجام شود. هر کتاب جدیدالتألیفی آموزش معلمان لازم دارد.
وی ادامه داد: در سال جدید با توجه به برنامه درسی ملی، دفتر فنی و حرفهای باید به سیاستهای کلی ازدواج، تحکیم خانواده، سیاست جمعیت و نقشه علمی کشور توجه ویژه داشته باشد. برخی از استانداردهای فنی و حرفهای تعریف شده و اگر آموزشهای فنی و حرفهای با این استانداردها انطباق داشته باشد، میتوانیم نقش مؤثرتری ایفا کنیم. به همین جهت فنی و حرفهای یا فنی و مهارتی با برنامهریزی دقیق و جلب همکاری و همسویی سایر حوزهها بیشتر مورد تأکید است.
محمدیان عنوان کررد: ورود واژگان بیگانه به زبان فارسی آفتی است که هم اصالت زبان را به خطر میاندازد و هم انرژی ما را تلف میکند. فرهنگستان باید باید کلماتی زیبا، کوتاه و قابل فهم عموم تولید کند تا مورد اقبال واقع شود. در حالی که گاهی برای مسائل خیلی جزئی مثل "ویرگول" کجا باشد یا نباشد ماهها وقت صرف میکنند.
نظر شما