قدس آنلاین: معاون طب سنتی وزرات بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ریشه دار بودن طب سنتی و مکمل در باورها و فرهنگ مردم را نقطه قوت این طب دانست و احراز صلاحیت های درمانی این طب را خواستار شد.

طب سنتی ریشه در باور و فرهنگ مردم دارد



به گزارش قدس آنلاین، محمود خدادوست، در اولین کنگره بین المللی طب سنتی و مکمل اظهار کرد: در حال حاضر بالغ بر ۵۰ رشته مرتبط با طب سنتی در سراسر دنیا قابل ارائه است که برای گذر از دوران تکفیری طب سنتی در کشور به ارائه علمی این رشته ها نیازمندیم.
وی استفاده تلفیقی از رشته های مختلف طب سنتی را نیازمند ورود به عرصه سلامت کشور دانست و تصریح کرد: باید از رشته های مختلف طب سنتی و مکمل به صورت تلفیقی در عرصه سلامت کشور استفاده کرد تا پیشینه ای در خور توجه در مراکز آکادمیک و دانشگاه ها به وجود آید.
معاون طب سنتی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رعایت اخلاق پزشکی در طب سنتی را حائز اهمیت دانست و بیان کرد: در طب سنتی باید صلاحیت خدمات درمانی ارائه شده توسط پزشک احراز شده باشد و ضمن شناساندن ظرفیت های این طب به رعایت اخلاق پزشکی نیز توجه ویژه ای شود.
خدادوست در تشریح دلایل گرایش مردم به سوی طب سنتی و مکمل خاطر نشان کرد: به دلیل ریشه دار بودن این طب در باور و فرهنگ مردم، کل نگر بودن این نوع از طب و ارزان بودن آن، می توان به گرایش مردم در این نوع از طب پی برد.
وی یکی از پیشینه های مثبت طب سنتی و مکمل در ایران را وجود گیاهان دارویی فراوان دانست و تاکید کرد: حدود ۸هزار گونه گیاهی در کشور وجود دارد که هزار و ۴۰۰ تا هزار و ۸۰۰ گونه دارای اثرات درمانی بی نظیری هستند و می توان آن را به عنوان یکی از پیشینه های مثبت کشور در گرایش به طب سنتی دانست.
معاون طب سنتی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پیرامون ورود طب سنتی و مکمل به دانشگاه های کشور عنوان کرد: در سال ۸۶ طب سنتی و مکمل وارد دانشگاه های علوم پزشکی شد اما هنوز این طب وارد نظام سلامت نشده است.
خدادوست سیاست های کلی مقام معظم رهبری را از جمله دلایل موظف کردن وزارت بهداشت به استفاده از طب سنتی دانست و یادآور شد: سیاست های کلی مقام معظم رهبری و مصوبات مجمع تشخیص مصلحت نظام، وزارت بهداشت را موظف به استفاده از طب سنتی و مکمل کرده است.
در ادامه این کنگره، عبدالله بهرامی، رئیس انجمن علمی طب سنتی ایران اظهار کرد: سالانه ۸۰۰هزار میلیارد ریال صرف امور بهداشتی و درمانی و ۱۱۰ هزار میلیارد ریال نیز صرف تهیه و مصرف دارو ها در کشور می شود.
وی در ارتباط با تعداد بیماری های شناخته شده در کتب پزشکی و درمان آن ها توسط طب نوین بیان کرد: از ۸ هزار بیماری شناخته شده در کتب پزشکی، تنها ۲ هزار بیماری با بهره گیری از طب نوین درمان می شوند، در حالیکه تعداد بیشتری از بیماری ها با استفاده از طب سنتی و مکمل مورد درمان قرار می گیرند.
دبیر هیئت ارزشیابی طب سنتی ایران با اشاره به عملکرد نه چندان موفق طب نوین در پیشگیری از بیماری ها خاطر نشان کرد: طب نوین نتوانسته در پیشگیری از بیماری هایی همچون فشار خون، دیابت، بیماری های قلبی و... موفق عمل کند و گزارش های قابل قبولی در این رابطه ارائه نشده است.
بهرامی عدم ساماندهی بیمه ای را از مهم ترین مشکلات طب سنتی در ایران دانست و تاکید کرد: هیچ یک از بیمه های کشور هزینه های درمان با استفاده از طب سنتی را نمی پردازند و برای پرداخت این هزینه ها لازم است تمامی بیمه ها را در قالب یک بیمه ساماندهی کنیم تا میزان پرداختی ها شامل طب سنتی نیز بشود.
وی علاقه مندی پزشکان عمومی به فراگیری اصول طب سنتی را خط مشی درمانی مناسبی برای مسئولان حوزه سلامت دانست و اظهار کرد: علاقه مندی پزشکان عمومی به فراگیری اصول طب سنتی می تواند هم به عنوان خط مشی برای مسئولان حوزه سلامت و هم به عنوان زنگ خطری برای آنان محسوب شود؛ چرا که شناخت رشته های طب سنتی و برنامه ریزی اصولی برای این طب می تواند ساماندهی ها را تسهیل ببخشد.
محسن تفقدی، معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در ادامه اظهار کرد: باید طب سنتی را به سلاح علم نیز مجهز کنیم تا زمینه های سوءاستفاده از این علم کاهش یابد.
وی در ارتباط با اهمیت رویکردهای پیشگیرانه در طب سنتی بیان کرد: رویکرد های پیشگیرانه در طب سنتی از اهمیت بالایی برخوردار است و گاهی این رویکرد در طب سنتی و مکمل بهتر از طب نوین خود را نشان می دهد.
تفقدی عوامی گری طب سنتی را از مهم ترین خطرات این نوع از طب عنوان کرد و گفت: عوامی گری، مهم ترین خطر برای طب سنتی و مکمل است و نمی توان این طب را به افراد فرصت طلب سپرد و تنها باید متخصصان این حوزه وارد نظام سلامت شوند.
معاون پژوهشی دانشگاه علوم پز شکی مشهد مستندسازی طب سنتی را از اولویت های حوزه درمان دانست و خاطر نشان کرد:  برای اصولی سازی مطالعات طب سنتی باید آن را بر اساس علوم به روز دنیا و علم آمار مستند سازی کنیم تا به دستورالعمل های معیاری در این  رابطه دست یابیم.

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.