۱۷ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۰:۰۵
کد خبر: 346753

بازخوانی وظایف محوله نهادها و دستگا‌ه‌های مرتبط با فضای مجازی، بازبینی گذشته و حال سطوح مختلف افکار عمومی پیش و پس از ظهور پدیده‌های اجتماعی به عنوان دو شاخص،‌ در بازتعریف نحوه تعامل با این پدیده اجتماعی بسیار راهگشا خواهد بود.

 مدیریت «آینده» در فضای مجازی

به گزارش قدس آنلاین و به نقل از تسنیم، عصر کنونی را به «عصر ارتباطات» نام‌گذاری کرده‌اند حال این‌که اگر خوب‌تر اطراف را بنگریم و خوب‌تر ماجرا‌ها را بخوانیم و بشنویم با واقعیتی به نام «قطع‌ ارتباطات» روبه‌رو می‌شویم.

پدید‌ه این‌روزهای زندگی بشری موسوم به «شبکه‌های اجتماعی»‌ بر سرعت «نفوذ» خود در لایه‌های مختلف افکار عمومی افزوده است.

امروزه نمی‌توان فرد یا افرادی را «غریبه‌» با این پدیده تصور کرد. هر یک از افراد به گونه‌ای با این پدیده مواجهند. برخی از آن به عنوان یک فرصت برای معرفی توانمندی‌های خود و شناخت پتانسیل‌ها و همچنین کسب و کار بهره می‌برند. برخی نیز همانند گذشته تنها «مصرف‌کننده»‌اند.

اگر آن‌گونه که در سطور بالا اشاره شد، کمی با دقت و به اصطلاح‌ خوب‌تر به اطراف خود بنگریم، واقعیت «بی‌تفاوتی»‌ها، «غفلت‌»ها و «دوری‌گرینی‌»ها از یکدیگر را در سطح یک خانواده، محیط‌های دوستان،‌همکاران و همسن‌و سالان خود را شاهدیم. این وضعیت ، «آینده» را نگران‌کننده‌تر از«حال» به تصویر می‌کشد.

اکنون سئوال این است «آینده» روابط انسانی و در نگاهی کلان‌تر روابط‌ اجتماعی و فرهنگی یک جامعه و جوامع چگونه خواهد بود؟

امروزه؛ هرچند افراد یک خانواده در ساعاتی از روز کنار یک‌دیگرند اما به نظر می‌رسد – در نگاه خوش‌بینانه- تا حدودی از یک‌دیگر فاصله دارند. فرزندان کمتر با والدین هم‌کلام می‌شوند و کمتر در مباحثی که احتمالا در خانه و خانواده مطرح می‌شود، مشارکت می‌کنند. این تصویر را می‌تواند در مقیاسی دیگر در محیط کار، محیط دوستان نیز مشاهده کرد.

از دیگر سو، تولیدات محتوایی در «شبکه‌های اجتماعی» را باید جدی‌تر نگریست. تولیداتی که بعضا به دور از «واقعیت» و تنها بر مدار« شایعه» و «غیرمستند» در برخی از کانال‌ها منتشر و به سرعت دست‌ به دست می‌شود. فهرست بلندبالایی را دراین باره می‌توان به عنوان مصداق ارائه کرد.

تاسف‌بارتر این‌که برخی از این دروغ‌پردازی‌ها ذهن و روان جامعه را به گونه‌ای درگیر خود می‌سازد که نهاد‌ها و دستگاه‌های مرتبط با موضوع را وادار به ورود به صحنه می‌کند تا شاید دامنه تحریف و شایعه را محدود و بلکه مهار کنند!

بازخوانی وظایف محوله نهادها و دستگا‌ه‌های مرتبط با فضای مجازی، بازبینی گذشته و حال افکار عمومی پیش و پس از ظهور پدیده‌های اجتماعی به عنوان دو شاخص،‌ در بازتعریف نحوه تعامل با این پدیده اجتماعی بسیار راهگشا خواهد بود.

بدون تردید باید درباره آسیب‌ها و فرصت‌های مواجهه با این پدیده اطلاع‌رسانی مستمر و هدفمندی صورت گیرد که در این صورت می‌توان آینده‌ای برآمده از باورها،‌ ارزش‌ها و معارف جامعه اسلامی ایران را متصور بود و هرگونه سستی و تساهل در این‌باره بی‌تردید باورها و ارزش‌های گرانسنگ ایران و ایرانی را تهدید و تحدید‌ می‌کند!

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.