قدس آنلاین/ محمود مصدق: وزیر نفت نگرانی برخی از منتقدان به الگوی قراردادهای جدید نفتی را قابل رفع دانست و گفت: ما به اجرای این الگو اصرار داریم و درصورت نیاز، اصلاحاتی روی آن انجام می‌دهیم.

 نفتی‌ها حاضر به کاهش سقف تولید اوپک نیستند

 به گزارش خبرنگار ما، بیژن زنگنه که صبح دیروز و در نشست رسانه‌ای که به مناسبت دهه فجر برگزار می‌شد، در تشریح این مطلب گفت: اجرای الگوی قراردادهای جدید نفتی یا همان آی پی سی مصوبه دولت، ملاک عمل وزارت نفت است.  وی با اشاره به اینکه هنوز پیش‌نویس قراردادی که قابل استناد و تأیید وزارت نفت باشد، تهیه نشده است، تصریح کرد: برخی ها خواستار لغو قراردادهای جدید هستند و ما چطور قراردادی را که متن آن تصویب نشده است، لغو کنیم؟
زنگنه با بیان اینکه بخشی از نگرانی منتقدان IPC  را قبول دارم، افزود: الگوی جدید قراردادهای نفتی مصنوع بشر است و شاید ایرادهایی داشته باشد که می‌توانیم آن را درست کنیم، اما وقتی کسی می‌گوید پای خارجی نباید در کشور باز شود، دیگر حرفی نمی ماند؛ زیرا من مقام قانونی هستم.  وزیر نفت در همین زمینه افزود: ما از انتقاد استقبال می‌کنیم و در بحث یاد شده هم حرف همه را گوش می‌کنیم تا به یک جمع‌بندی برسیم، اما اگر این گونه نشد، این کشور صاحب و قانون دارد و طبق قانون رأی گیری خواهد شد.
وی الگوی قراردادهای جدید را با دو تفاوت همان بیع متقابل خواند و گفت: تفاوت اول پیوند اکتشاف و توسعه میدان است؛ زیرا قبلاً میدان اکتشاف شده را به مناقصه می‌گذاشتیم و شرکتی که ریسک اکتشاف را پذیرفته بود، از توسعه میدان بهره‌ای نداشت.و تغییر دوم هم در مدت زمان قراردادهاست که بیشتر شده است.  به گفته وی، در اوایل سال آینده و با تدوین پیش‌نویس قراردادها، مناقصه برای واگذاری برخی از میدان های نفتی مشترک انجام می‌شود.

 موضع گیری در برابر کرسنت
زنگنه سپس به بحث جنجالی قرارداد کرسنت در زمان دولت کارگزاران پرداخت و گفت: درباره این ماجرا بزودی و با دعوت معدودی از خبرگزاری‌ها سخن می‌گویم و تا آنجا که مصوبه شورای عالی امنیت ملی اجازه بدهد، مسایل آن را مطرح خواهم کرد. وی در همین زمینه ادعاهایی که درباره خسارت 50 میلیارد دلاری قراردادهای کرسنت بیان می‌شود، بی‌اساس خواند. زنگنه در ادامه و در پاسخ به پرسش قدس مبنی بر اینکه عملکرد کشورهای حوزه خلیج فارس را در برابر کاهش شدید نفت چگونه ارزیابی می‌کند و آیا این کشورها تمایل دارند تا در اجلاس آینده اوپک که به صورت فوق‌العاده بزودی برگزار شود، سقف تولید این سازمان کاهش یابد تا قیمت نفت افزایش یابد ؟ گفت: اظهار نظر کردن درباره تمایل آن‌ها دشوار است. در واقع این کشورها به منظور ضربه زدن به ایران حاضر به کاهش سقف تولید اوپک نیستند و این موضوع را هم دانیل یرکین از اقتصاددانان نفتی برتر دنیا هم در کتابش ذکر کرده است.
وی با تأکید بر اینکه اگر اراده سیاسی باشد، یک ماهه می‌توان قیمت نفت را افزایش داد ، تصریح کرد: به هرحال کاهش شدید قیمت نفت تنها به ایران آسیب نمی‌رساند، این موضوع آن‌ها را هم نابود می‌کند.
 زنگنه در ادامه در پاسخ به پرسشی گفت: دولت درباره قیمت بنزین هنوز تصمیمی نگرفته و هیچ گونه بحثی در این باره نشده است، اما ما با هر کاری که سبب دونرخی شدن قیمت سوخت شود، مخالفیم؛ زیرا سبب فساد می‌شود.

  سرمایه گذاری 200 میلیارد دلاری
وزیر نفت با بیان اینکه نیاز به 200 میلیارد دلار سرمایه گذاری در بخش های بالا و پایین دستی صنعت نفت است، گفت: منابع مالی داخلی برای تأمین این مقدار سرمایه کافی نیست، بنابراین چاره ای جز استفاده از منابع خارجی نداریم.
زنگنه در ادامه به برنامه های وزارت نفت اشاره کرد و گفت: بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده، ظرفیت پالایش نفت خام کشور تا پایان برنامه پنج ساله ششم توسعه به سه میلیون و 200 هزار بشکه در روز افزایش می‌یابد. وزیر نفت همچنین به افزایش کیفیت بنزین و گازوییل اشاره کرد و افزود: اکنون میزان تولید بنزین یورو 4 کشور به 24 میلیون لیتر در روز رسیده است، در حالی که در ابتدای دولت یازدهم حدود 5/2 میلیون لیتر در روز بود. زنگنه درباره افزایش کیفیت گازوییل نیز گفت: گازوییل نیز با ١٠ هزار پی پی ام گوگرد در کشور تولید می‌شد که اکنون میزان آن به 50 پی پی ام کاهش یافته است.
وی گفت: با فعال شدن پالایشگاه ستاره خلیج فارس و پالایشگاه جاسک، تولید بنزین یورو 4 و 5 تا پایان برنامه ششم در مدار قرار می‌گیرد و دیگر به واردات نیازی نخواهیم داشت.

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.