رئیس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا روز پنجشنبه در یک جلسه استماع گفت که ایران به کشور مسلط منطقه تبدیل شده است.

نماینده ارشد کنگره: ایران کشور مسلط منطقه است

به گزارش قدس آنلاین به نقل از خبرگزاری فارس، اد رویس، رئیس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا، روز پنجشنبه نشستی درباره موضوع توافق هسته‌ای ایران یا برجام، با حضور دو مقام ارشد دولت کشورش ترتیب داد. 

«اد رویس»، با متهم کردن ایران به عدم پایبندی به تعهداتش در توافقنامه‌ای قبلی گفت که کنگره آمریکا روند پایبندی این کشور به برجام را تحت نظر خواهد گرفت. 

وی در بخش دیگری با انتقاد از سیاست‌های دولت باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا در قبال فعالیت‌های منطقه‌ای ایران گفت که ایران به کشور منطقه تبدیل شده است.

این نماینده ارشد کنگره همچنین دولت اوباما را به عدم پایبندی به قانونی درباره تحریم شرکت هواپیمایی ماهان متهم کرد.

او با بیان این ادعا که فرمانده سپاه قدس از پروازهای این شرکت برای رساندن سلاح به سوریه استفاده کرده از واشنگتن خواست اقداماتی فوری برای تحریم موسسات در حال معامله با شرکت ماهان، انجام دهد. 

«استفان مول»، هماهنگ‌کننده آمریکایی «برجام» یکی از مهمانان در این نشست بود. 

وی در بخشی از اظهارات آغازین خود گفت که رفع تحریم‌ها علیه ایران به پایبندی ایران به برجام وابسته است. 

«مول» با تشریح اینکه به تعهدات مختلفش در سند «برجام» پایبند بوده گفت: «اما می‌خواهم تأکید کنم که علی‌رغم این، این رفع تحریم‌های مرتبط با هسته‌ای، به تداوم پایبندی ایران به تعهداتش تحت برجام وابسته است.»

این مقام آمریکایی همچنین با بیان اینکه تمامی تحریم‌های غیرهسته‌ای علیه ایران پابرجا خواهند ماند گفت: «برجام، به هیچ وجه توان یا اراده ام برای استفاده از ابزارهایمان جهت پاسخدهی به فعالیت‌های ثبات‌زدای ایران را محدود نمی‌کند.»

«مول» گفت به همین دلیل است که متحدان واشنگتن و کشورهای سرتاسر جهان، زا این توافق هسته‌ای حمایت می‌کنند. او گفت این توافق «تهدید ایران مسلح به سلاح هسته‌ای را از بین می‌برد، ابزارهایی بی‌سابقه در اختیار جامعه بین‌المللی جهت حصول اطمینان از صلح‌آمیز ماندن برنامه هسته‌ای ایران قرار می‌دهد و توان ما برای پاسخدهی به اقدامات ثبات‌زدای ایران را محدود نمی‌کند.»

استفان مول  در پاسخ به سوالی درباره برآورد آمریکا از میزان دارایی‌هایی که ایران به آن تحت برجام دسترسی پیدا می‌کند گفت که برآورد می‌شود میزان دارایی‌هایی که ایران به آن دسترسی خواهد داشت حدود 50 میلیارد دلار خواهد بود. 

او با بیان اینکه میزان کل دارایی‌های مسدود شده ایران، 100 میلیارد دلار است گفت که ایران 50 میلیارد دلار از این رقم را باید به خاطر تسویه بدهی‌ها و سایر تعهداتی که دارد، بپردازد.

مول گفت: «از این رقم، بخش زیادی یعنی بیش از 50 میلیارد دلار، در حال حاضر صرف (بدهی یا سرمایه‌گذاری) می‌شود.»

هماهنگ‌کننده آمریکایی برجام در بخشی دیگر در پاسخ به سوالی درباره این احتمال که ایران از کره شمالی مواد هسته‌ای یا تجربه ساخت سلاح‌های هسته‌ای را وارد کند گفت که هیچ موضوعی نیست که به اندازه تهدید هسته‌ای ایران و کره شمالی، توجه نهادهای اطلاعاتی آمریکا را جلب کرده باشد. 

این مقام آمریکایی در بخش دیگری از اظهاراتش خاطرنشان کرد واشنگتن برای مقابله با برنامه موشکی ایران، تنها به شورای امنیت سازمان ملل متحد متکی نخواهد بود. او گفت: «ما طیف گسترده‌ای از ابزارها برای پاسخدهی داریم.»

«استفان مول» گفت که ایران در چند ماه گذشته از زمان گریز هسته‌ای دو تا سه ماه به زمان گریز یک سال حرکت کرده است. 

وی همچنین گفت که با یوکیا آمانو، مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، در تماس مستقیم است تا اطمینان حاصل کند آژانس از منابع مالی کافی برای نظارت بر اجرای برجام برخوردار است. 

او همچنین از کنگره خواست که اقدامات لازم برای اطمینان از تأمین بودن منابع مالی برای اجرای این وظیفه را انجام دهد. 

مول در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا «برجام» می‌تواند به تقویت جناح اصطلاحاً «میانه‌رو» در ایران منجر شود به اظهارات و امیدواری‌های برخی مقامات، در این باره اشاره کرد، اما گفت هدف از اجرای این توافق هسته‌ای در واقع این نبوده است. 

جان اسمیث، مدیر موقت اداره کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا  دیگر مهمان این نشست بود. 

او برجام را «توافقی قوی» خواند که امنیت ملی آمریکا و شریکان برون‌مرزی این کشور را تأمین می‌کند و گفت که روز اجری برجام، نقطه عطفی در این سند توافق هسته‌ای بوده است. 

اسمیث با بیان اینکه واشنگتن تنها بعد از تأیید آژانس در پایبندی ایران به تعهداتش، تحریم‌های هسته‌ای علیه این کشور را رفع کرده گفت: «این توافق به ما انعطاف‌پذیری لازم جهت پاسخدهی به ایران، در صورت عدم پایبندی به تعهاتش را می‌دهد.»

مقام خزانه‌داری آمریکا «بازگشت خودکار تحریم‌های داخلی و بین‌المللی» را یکی از موارد همین به گفته آمریکایی‌ها انعطاف‌پذیری‌ها دانست و خاطرنشان کرد: «ما مراقب هستیم که ایران همچنان کشوری حامی تروریسم دولتی است.» 

وی در پاسخ به ادعاهای یک نماینده درباره اقدامات دولت آمریکا علیه اتهامات حقوق بشری ایران گفت که وزارت خزانه‌داری، فعالیت‌های لازم برای پیگیری این موارد و تعیین افراد و موسسات لازم در فهرست تحریم‌ها به این بهانه را ادامه می‌دهد. 

اسمیث در بخش دیگری از اظهاراتش خاطرنشان کرد که اشخاص آمریکایی هنوز از اتنجام مرادوات مالی با 200 موسسه ایرانی رفع تحریم‌ شده منع شده‌اند، زیرا این موسسات دارای ارتباطاتی با دولت ایران هستند. 

یکی از نمایندگان گفت که حتی یک شرکت به دلیل انجام مراودات تجاری با سپاه ایران یا شرکت هواپیمایی ماهان تحریم نشده است. 

اسمیث گفت واشنگتن، در مواردی که شواهدی از مراودات تجاری شرکت هواپیمایی ماهان پیدا کند برای تحریم آن تلاش خواهد کرد. 

مقام وزارت خزانه‌داری، به سوال نماینده کنگره درباره اینکه آیا واشنگتن هنوز شواهدی از اتجام چنین مراودات تجاری پیدا نکرده است، پاسخ نداد. 

میدوز، یکی از نمایندگان جمهوری‌خواه در بخشی از اظهاراتش اینکه ایران زندانی کردن زندان‌های آمریکایی را در جشن سالگرد پیروزی مسخره کرده است را «آزاردهنده» خواند و پرسید دولت آمریکا چه اقداماتی برای مقابله با این اقدامات انجام می‌دهد. او دولت اوباما را به تسامح در برابر ایران متهم کرد. 

اسمیث بار دیگر تأکید کرد که وزارت خزانه‌داری آمریکا از تمامی ابزارهایی که در اختیار دارد برای مقابله با این اقدامات استفاده می‌کند. 

 او همچنین به «کیتینگ» یکی دیگر از نمایندگان به موضوع آزمایش موشکی ایران پرداخت. 

اد رویس، در پایان این نشست خاطرنشان کرد روز گذشته (چهارشنبه) با «برت مک‌گورک»، نماینده اوباما در ائتلاف ضد داعش درباره کمپ اشرف و منافقین صحبت کرده و از دولت خواسته اقدامات لازم را برای حمایت از آنها انجام دهد. 

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.