به گزارش قدس آنلاین به نقل از تسنیم، پایگاه رأی الیوم به نقل از برخی منابع حماس گزارش داد که رجب طیب اردوغان به رهبران این جنبش ابلاغ کرده است که وی نهایت تلاش خود را برای رفع محاصره و یا حتی کاهش محاصره غزه بهکار بسته است اما مسئولان رژیم صهیونیستی حاضر به پذیرش این شرط نشدهاند با این حال وی نیز بهدلیل حفظ منافع ترکیه مجبور خواهد شد در مسیر عادی سازی روابط با اسرائیل قدم بردارد.
بر اساس این گزارش، ملاحظه میشود که سفرهای رهبران حماس به ترکیه اخیراً کاهش یافته و خالد مشعل رئیس دفتر سیاسی این جنبش تنها برای حضور در کنفرانس سالانه حزب عدالت و توسعه در ماه گذشته و مراسم ازدواج دختر اردوغان به ترکیه رفته است.
برخی منابع حماس نیز پیشبینی کردند که مسئولان ترکیه در آینده اقدامات شدیدتری را علیه این جنبش بنا به درخواستهای جدید رژیم صهیونیستی جهت عادی سازی روابط، اتخاذ نمایند.
رسانههای خبری ترکیه عادی سازی روابط این کشور با رژیم صهیونیستی در آینده نزدیک را تأیید کرده و در همین رابطه روزنامه حریت نوشت که ترکیه و اسرائیل قصد دارند 26 ژوئن یعنی یکشنبه آینده 6 تیرماه قرارداد مصالحه و عادی سازی روابط دوجانبه را اعلام کنند تا رسماً به 6 سال بحران دیپلماتیک پایان دهند.
روابط آنکارا و تلآویو در سال 2010 میلادی پس از حمله نظامیان رژیم صهیونیستی به کشتی حامل کمکهای انسان دوستانه برای نوار غزه که منجر به کشته شدن 10 نفر از شهروندان ترکیه شد، بهشدت متشنج شده است.
بهنوشته این روزنامه، دو پیششرط اصلی ترکیه برای عادی سازی روابط با اسرائیل یعنی عذرخواهی و پرداخت غرامت تا حد زیادی تأمین شده است.
بر اساس توافق صورت گرفته، اسرائیل با تکمیل بیمارستان در نوار غزه موافقت خواهد کرد و همینطور اجازه ساخت یک نیروگاه جدید برق و کارخانه آب شیرینکن را خواهد داد.
اسرائیل در ژوئن 2006 میلادی نوار غزه را تحت محاصره قرار داده بود. ترکیه همچنین قصد دارد کمکهای خود را به نوار غزه ارسال کند ولی این کمکها باید از طریق بندر اشدود اسرائیل ارسال گردد.
ترکیه سطح روابط سیاسی با اسرائیل را کاهش داده و در سال 2011 میلادی نیز سفیر اسرائیل را اخراج کرده است. اسرائیل در سال 2013 میلادی از ترکیه عذرخواهی کرد و بسیاری تصور میکردند که این عذرخواهی موجب بهبود روابط آنکارا و تلآویو خواهد شد ولی تجاوز نظامی اسرائیل به نوار غزه بار دیگر موجب تشدید تنش بین دو طرف شد.
نظر شما