رئیس جمهور سوریه با اشاره به مشکل‌تراشی همیشگی آمریکا و ایجاد هرج و مرج در منطقه خاورمیانه تأکید کرد، زمانی که ایران و روسیه از ملت سوریه حمایت می‌کنند در واقع حامی ثبات هستند؛ زیرا هرج و مرج در سوریه به ایجاد دومینو در منطقه منجر خواهد شد.

«بشار اسد»: ایران و روسیه حامی ثبات در سوریه هستند/ آمریکا همیشه مشکل‌تراشی کرده است

به گزارش قدس آنلاین به نقل از فارس، «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه تأکید کرد که بدون مبارزه با تروریسم نمی‌توان به راهکار واقعی بحران سوریه دست پیدا کرد.

اسد در گفت وگو با شبکه خبری «اس.بی.اس» استرالیا اظهار داشت، کشورهایی مانند عربستان، قطر و ترکیه که از تروریستها حمایت می‌کنند نمی‌خواهند از حمایت خود از این تروریست‌ها دست بردارند.

وی با اشاره به استقبال سوریه از هر تلاشی برای مبارزه با تروریسم در عین حال تصریح کرد که این تلاش باید واقعی باشد، نه صوری و ظاهری و باید از رهگذر دولت قانونی در سوریه صورت بگیرد.

اسد درباره مواضع ایران و روسیه در قبال بحران سوریه نیز گفت: زمانی که ایران و روسیه از ملت سوریه حمایت می‌کنند در واقع حامی ثبات هستند؛ زیرا هرج و مرج در سوریه به ایجاد دومینو در منطقه منجر خواهد شد و این مسئله بر کشورهای همسایه، ایران، روسیه و اروپا تأثیر خواهد گذاشت.

رئیس جمهور سوریه همچنین اظهار داشت، دولت‌های آمریکا از دهه پنجاه سده بیستم به مشکل تراشی شهره بودند و هیچ مشکلی را حل نکردند... ولی ما ضد همکاری با آمریکا نیستیم ولی این همکاری به معنای سخن گفتن درباره منافع مشترک، بررسی و تلاش برای تحقق آن است نه فقط سخن گفتن درباره منافع آنها.

در زیر خلاصه ای از مصاحبه را می‌خوانید:

وی در پاسخ به این پرسش که آیا بحران سوریه پایان می‌پذیرد گفت: نشانه‌های پایان در افق می‌درخشد... راه حل ساده است که همان نحوه گفت‌وگو میان طرفهای سوری بر سر روند سیاسی است. در عین حال باید با تروریسم و تروریستها در سوریه مبارزه کرد. بدون مبارزه با تروریسم نمی‌توان به راه حل حقیقی دست یافت... ولی این مسئله نیز محال است؛ زیرا کشورهای حامی تروریستها مانند ترکیه، عربستان و قطر نمی‌خواهند که از حمایت تروریستها دست بردارند. لذا اگر این حمایت لجستیک را متوقف کنیم و طرفهای سوری مذاکره و قانون اساسی را بررسی کند راه حل بسیار نزدیک خواهد بود.

خطر اصلی اشغال اراضی سوریه، تفکر افراطی است که در ذهن مردم آن منطقه نهادینه می‌شود

اسد درباره پایان داعش و مدت زمان بازپسگیری رقه نیز اظهار داشت: رقه مانند حلب و دمشق و سایر شهرها اهمیت دارد... خطر این تروریستها در واقع منطقه‌ای نیست که اشغال کرده‌اند بلکه خطر اصلی ایدئولوژی است که آنان در ذهن مردم آن منطقه نهادینه می‌کنند... رسیدن به رقه مسئله دشواری نیست... ما در حال حرکت به سوی آن هستیم. اگر از سوریه به عنوان یک میدان نظامی جدا سخن بگوییم می‌توان به این منطقه طی چند هفته یا چند ماه رسید، این مسئله در صورتی است که از حمایت ترکیه از تروریستها صرف نظر کنیم.

اسد: با حزب الله هیچ درگیری و خصومتی نداریم و با هم علیه تروریستها می‌جنگیم

رئیس جمهور سوریه درباره روابط ارتش سوریه با جنبش حزب الله لبنان نیز تصریح کرد: با حزب الله هیچ درگیری وجود ندارد... آنان از ارتش سوریه حمایت می‌کنند... آنان نه علیه ارتش، بلکه در کنار آن می جنگند. ارتش سوریه و حزب الله با حمایت هوایی روسیه می‌جنگند. ما علیه همه گروههای تروریستی می‌جنگیم... هیچ درگیری یا اختلاف نظری [میان ارتش و حزب الله] وجود ندارد... اگر به نشستی که اخیرا میان وزرای دفاع ایران، روسیه و سوریه در تهران برگزار شد توجه کنی[به این نتیجه خواهی رسید] که این یعنی وجود همکاری خوب درباره مبارزه با تروریسم.

معارض واقعی سوری، به نیابت از عربستان فعالیت نمی‌کند

وی با اشاره به اینکه همه گروههای معارض حاضر در سوریه تروریستی هستند، تأکید کرد: زمانی از معارضانی سخن می‌گوییم که از ابزار سیاسی استفاده می‌کنند تروریست نیستند ولی زمانی که سلاح به دست گیرند، مردم را بترسانند و به افراد غیر نظامی حمله کنند تروریست به شمار می‌روند... ضمنا معارض باید سوری باشد... معارض نمی تواند به نیابت از سایر کشورها مانند عربستان فعالیت کند.

نقش مخرب قطر در ایجاد بحران سوریه

اسد درباره چگونی ایجاد بحران در سوریه گفت: این بحران معلول چند مسئله بود... برخی از مردم تظاهرات کردند و خواستار اصلاح بودند. این مسئله را نمی‌توان انکار کرد. نمی‌توانیم بگوییم که همه آنان تروریست یا مزدور بودند ولی بیشتر تظاهرات کنندگان از قطر پول دریافت می‌کردند تا تظاهرات کنند و در مرحله بعد از قطر پول دریافت کردند تا به اقدامات مسلحانه دست بزنند... ما برای اصلاح، قانون اساسی و قوانینی را تغییر دادیم که معارضان خواستار تغییر آن بودند ولی این مسئله (بحران سوریه) به اصلاح ارتباطی نداشت بلکه به خاطر پولهای قطر بود.

حمایت از گفت‌وگوهای سوری-سوری در مذاکرات ژنو

رئیس جمهور سوریه درباره تلاش روسیه برای ازسرگیری مذاکرات ژنو نیز اظهار داشت: ما از هر گونه گفت‌وگو با همه طرفهای سوری حمایت می‌کنیم ولی در حقیقت این مذاکرات هنوز آغاز نشده است و تا کنون گفت‌وگوی سوری-سوری صورت نگرفته است؛ زیرا هر چه تا کنون انجام دادیم مذاکره با دی میستورا بود... ما در واقع از اصل [مذاکره] حمایت می‌کنیم ولی از منظر عملی باید روش مشخصی اتخاذ شود، که تا کنون انجام نشده است... در نتیجه بهتر است که [مذاکراه را] آغاز کنیم ولی بهتر است که اصول اساسی داشته باشیم تا این مذاکرات مثمر ثمر باشد.

ایران و روسیه از ثبات سوریه و منطقه دفاع می‌کنند

وی در پاسخ به این پرسش که چرا همپیمانان سوریه یعنی ایران و روسیه تا این میزان خالصانه حمایت می‌کنند گفت: «این مسئله مرتبط به رئیس جمهور یا شخص نیست... این تفسیر نادرست یا بهتر است بگوییم فهم نادرست در غرب است و شاید بخشی از تبلیغات رسانه‌ای باشد که می‌گوید ایران و روسیه از اسد یا رئیس جمهور سوریه حمایت می‌کنند... این مسئله مربوط به وضعیت سوریه است... هرج و مرج در سوریه سبب ایجاد دومینو در منطقه خواهد شد و بر کشورهای مجاور، ایران، روسیه و اروپا تأثیر خواهد گذاشت... زمانی که آنها از سوریه دفاع می‌کنند در واقع مدافع ثبات خودشان هستند... آنان از ملت سوریه و حق آن در حمایت از خودش دفاع می‌کنند... چرا که اگر از رئیس جمهور دفاع می‌کردند وملت نیز با وی نبود رئیس جمهور نمی‌توانست 5 سال مقاومت کند.

اسد: با آمریکا مذاکره نکرده‌ایم/سیاست واشنگتن مبنی بر نظامی‌گری است

اسد درباره مذاکره با آمریکا نیز تصریح کرد: هیچ گفت‌وگویی [با آمریکا] وجود نداشته است... در واقع برخی از کارگزاران با مسئولین آمریکا و اروپا دیدار می‌کردند و پیامهای مهمی را به همراه داشتند... ولی هیچ چیز جدی وجود نداشته است؛ زیرا ما بر این باور نیستیم که آمریکا درباره حل مشکل سوریه جدی باشد... در واقع جنگ‌طلبان همیشه در همه دولتهای آمریکا حضور داشته‌اند و این مسئله چیز تازه‌ای نیست... تنها تفاوت دولتهای آمریکا این است که دولت بوش نیروهای خود را مستقیما [به کشورهای خاورمیانه مانند عراق] فرستاد ولی دولت کنونی مزدوران را می‌فرستد و از اقدامات عربستان و ترکیه و قطر از آغاز بحران چشم پوشی می‌کند... در واقع سیاست [آمریکا] یکی است... سیاست مبنی بر نظامی‌گری ولی با طرق مختلف...

رئیس جمهور سوریه: به روی هیچ رئیس جمهور آمریکا حساب باز نمی‌کنیم

رئیس جمهور سوریه درباره سابقه دیرینه آمریکا در ایجاد هرج و مرج در منطقه نیز خاطر نشان کرد: دولتهای آمریکا از دهه 50 سده بیستم به مشکل‌تراشی شهره بودند و هیچ مشکلی را حل نکردند. این مسئله در عراق رخ داد... بوش به عراق حمله کرد و توانست طی چند هفته آن را اشغال کند... ولی به طور کلی [مسئولان آمریکا] در لیبی، عراق، یمن و سوریه و همه جای دنیا شکست خوردند...کاری به جز ایجاد هرج و مرج انجام نداند... به هر حال آمریکا اگر بخواهد هرج و مرج بیشتری ایجاد کند می‌تواند ولی آیا می تواند مشکل [سوریه] را حل کند؟... طبیعتا خیر... در واقع ما به روی هیچ رئیس جمهور آمریکا حساب باز نمی‌کنیم؛ زیرا آنچه در تبلیغات انتخاباتی خود می‌گویند با اقدامات آنان پس از اینکه به ریاست جمهوری رسیدند تفاوت دارد... در واقع ما باید منتظر سیاستهایی باشیم که در پیس خواهند گرفت نه اینکه چه کسی در انتخابات پیروز خواهد شد.

هر تلاش خارجی برای مبارزه با تروریسم باید واقعی باشد و از طریق دولت قانونی سوریه انجام شود

وی درباره احتمال مداخله کشورهای غربی به بهانه مبارزه با تروریسم نیز تأکید کرد: ما از هر تلاشی برای مبارزه با تروریسم استقبال می‌کنیم... ولی باید این تلاش واقعی باشد نه صوری و نمایشی؛ مسئله‌ای که اکنون در شمال سوریه در حال رخ دادن است... به گونه ای که 60 کشور نمی‌توانند مانع از گسترش داعش شوند، ولی وقتی حمایت هوایی روسیه فقط آغاز شد، به تبع آن داعش نیز متوقف گردید... از این روی باید این تلاش واقعی باشد و از طریق دولت قانونی سوریه انجام شود، نه صرف اینکه آنان خواهان مبارزه با تروریسم هستند، پس می‌توانند به هر جایی از دنیا که بخواهند بروند... ما دولت قانونی و دارای حاکمیت هستیم.

اسد: غربی‌ها مذاکرات محرمانه‌ای با مسئولان سوری دارند

اسد درباره استانداردهای دوگانه غرب در برخورد با بحران سوریه نیز گفت: آنان (کشورهای غربی) از نظر سیاسی به ما حمله می‌کنند و سپس مسئولانشان را به سوی می‌فرستند تا از زیر میز با ما تعامل داشته باشند؛ به ویژه مسئولان امنیتی‌شان... همه آنها این کار را انجام می‌دهند... آنان نمی‌خواهند آمریکا را ناراحت کنند... در واقع بیشتر مسئولان غربی فقط چیزی را تکرار می‌کنند که آمریکا از آنان می‌خواهد... واقعیت این است... من فکر می‌کنم که این اظهارات با واقعیت ما تفاوت دارد؛ زیرا ارتش ما، دولت ما و همه نهادهای ما با تروریستها می‌جنگیم.

لزوم اتخاذ تصمیم قاطع برای قطع حمایت غرب از تروریستها

رئیس جمهور سوریه در پایان درباره آوراگان این کشور نیز تأکید کرد: بیشتر آوارگانی که از سوریه رفته‌اند خواستار بازگشت هستند... اینکه هر کشوی کمک کند که آنان وارد کشور جدیدشان شوند اقدام انسانی است ولی اقدامی که انسانیت بیشتر و هزینه کمتری دارد این است که به این افراد کمک کنند که در کشورشان بمانند و به آنان که رفته‌اند نیز یاری رسانند که باز گردند. این مسئله نیز با کمک به برقراری ثبات در سوریه و عدم حمایت از تروریست‌ها امکان پذیر است... آنان (آوارگان) از دولتهای غربی می‌خواهند که در برابر اقدامات عربستان و کشورهای غربی مانند فرانسه و انگلیس برای حمایت این کشورها از تروریستهای حاضر در سوریه که صرفا برای سرنگونی دولت حاکم صورت می‌گیرد تصمیمهای قاطعی اتخاذ کنند... در غیر این صورت، مردم سوریه، سوریه را ترک نمی‌کردند... بیشتر آنان فقط به خاطر مشکلات معیشتی از سوریه رفته اند.

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.