عماد محمد دیب خمیس نخست وزیر سوریه گفت: جمهوری اسلامی ایران در سخت‌ترین شرایط بهترین حامی و پشتیبان سوریه بود و ما از طرح‌های پیشنهادی این کشور و اجرای آنها حمایت کامل خواهیم کرد.

سخنان آیت‌الله اراکی در حمایت از سوریه

به گزارش قدس آنلاین به نقل از خبرگزاری فارس، آیت‌الله محسن اراکی دبیر‌کل مجمع جهانی تقریب که در صدر هیأتی به سوریه سفر کرده است با عماد محمد دیب خمیس نخست وزیر سوریه دیدار و گفت‌وگو کرد.

آیت‌الله اراکی با اشاره به بحران سوریه اظهار داشت: اکنون دولت و ملت سوریه در حال مبارزه با تروریست‌ها هستند که به زودی پیروزی بر این دشمنان محقق خواهد شد؛ اما بعد از پیروزی مرحله بسیار مهمی آغاز خواهد شد و ملت، دولت و علمای سوریه باید با فراهم کردن شرایط لازم  به نشر و گسترش صحیح اسلام بپردازند.

دبیر‌کل مجمع جهانی تقریب با اشاره به اینکه علما در این مرحله وظیفه بسیار خطیری بر عهده‌دارند، گفت: سوریه در زمینه گسترش اسلام صحیح و وحدت اسلامی می‌تواند اقدامات اساسی انجام دهد و در این بخش به الگویی برای جهان اسلام تبدیل شود.

آیت‌الله اراکی در ادامه با اشاره به دیدار روز گذشته‌اش با وزیر اوقاف سوریه افزود: ما در این دیدار چندین پیشنهاد برای گسترش وحدت اسلامی در سوریه ارائه کردیم که پیشنهاد اول ما راه‌اندازی دارالتقریب در دمشق بود و پیشنهاد دیگر ما راه‌اندازی حلقه‌های گفت‌و‌گو میان علمای مذاهب مختلف اسلامی سوریه که می‌تواند نقش بسیار مهمی در زمینه تقریب ایفا کند.

دبیر‌کل مجمع جهانی تقریب در ادامه این دیدار به معرفی کمیته مساعی حمیده و مجمع جهانی تقریب و ارکان آن پرداخت و گفت: در حال حاضر مجمع جهانی تقریب در تعدادی از  کشورهای اسلامی نمایندگی دارد.

 عماد محمد دیب خمیس نخست وزیر سوریه نیز در این دیدار ضمن تشکر از همه حمایت جمهوری اسلامی ایران از ملت و دولت سوریه، اظهار داشت: جمهوری اسلامی در سخت‌ترین شرایط بهترین حامی و پشتیبان سوریه بود و از این لحاظ کمال تشکر را از جمهوری اسلامی ایران و بویژه رهبر جمهوری اسلامی ایران دارم.

وی در ادامه ضمن استقبال از پیشنهادات آیت‌الله اراکی گفت: از طرح‌های پیشنهادی تا اجرایی شدن آن حمایت کامل خواهد کرد زیرا این طرح‌ها در تقویت یکدلی میان مذاهب اسلامی در سوریه تأثیر گذار خواهد بود.

نخست وزیر سوریه با بیان اینکه همواره دولت سوریه و ملت سوریه حامی اسلام معتدل بودند، افزود: علمای سوریه از علمای تقریبی هستند.

در ادامه این نشست منوچهر متکی معاون امور بین‌الملل مجمع جهانی تقریب نیز طی سخنانی با اشاره به بحران سوریه اظهار داشت: در سال 2008 در سفری که به سوریه داشتم در فرودگاه دمشق از من سوال شد اگر جنگی در سوریه اتفاق بیافتد موضع جمهوری اسلامی ایران چه خواهد بود؟ من در جواب گفتم دولت و ملت ایران در کنار دولت و ملت سوریه خواهند بود.

وی گفت: از پنج سال قبل دشمنان دولت و ملت سوریه چنین فتنه بزرگی را بر این کشور تحمیل کردند اما مردم و جوانان ما در سنگر مقاومت در کنار سوریه حضور پیدا کردند و امروز بسیار خوشحالیم که در مقاومت مردم سوریه شریک هستیم.

معاون بین‌الملل مجمع جهانی تقریب در ادامه خاطر نشان کرد: امروز کسانی که در خط مقدم علیه مقاومت می‌جنگند دچار انحراف و اعوجاج فکری شده‌اند حتی اگر اینها در سوریه و عراق نابود شوند فردا در جایی دیگر سر بلند می‌کنند لذا لازم است که با انحرافات فکری آنها با فکر و اندیشه صحیح مقابله شود و مجمع جهانی تقریب نیز چنین رسالتی بر عهده دارد که فکر صحیح را جایگزین فکر غلط و  انحرافی کند.

علمای سوریه می‌توانند کمک بسیاری در بر طرف کردن مشکلات جهان اسلام ایفا کنند

آیت‌الله اراکی در دیدارش با ولید المعلم وزیر امور خارجه به پیشنهادات هیئت مجمع جهانی تقریب در سفر به سوریه و همکاری مجمع تقریب با وزارت اوقاف این کشور در زمینه راه‌اندازی دارالتقریب و برگزاری سلسله نشست‌هایی با حضور علمای دو کشور و همچنین راه‌اندازی فقه مقاومت و فقه وحدت در سوریه اشاره کرد و گفت: ما در مسیر ایجاد وحدت و تقریب بین مذاهب اسلامی در‌صدد ایجاد ارتباطات گسترده میان علمای مذاهب اسلامی هستیم.

وی افزود: سوریه دارای ظرفیت عظیم علمی، دینی و اجتماعی است که با بهره‌گیری از ظرفیت‌ها می‌توان خدمت بسیار بزرگی به جهان اسلام کرد. 

دبیرکل مجمع جهانی تقریب با تأکید بر اینکه سوریه یکی از مراکز فرهنگ و تمدن است، ابراز داشت: روابط جمهوری اسلامی ایران با سوریه همواره حسنه بوده و امیدواریم این روابط حسنه همواره تداوم داشته باشد.

وی با بیان اینکه جهان اسلام امروز با هجمه گسترده‌ای علیه ارزش‌های خود مواجه است، گفت: مشکلات کنونی جهان اسلام از شرق آن یعنی اندونزی تا غرب آن یعنی موریتانی ناشی از تند‌روی است و علمای سوریه می‌توانند کمک بسیار زیادی برای بر طرف کردن این مشکلات داشته باشند.

آیت‌الله اراکی اظهار داشت: امروز در کنار فرماندهان نظامی که در عرصه نبرد میدانی با تروریست‌ها فعالیت می‌کنند، نیازمند فرماندهان فرهنگی و فکری هستیم تا بتوانیم در عرصه نبرد فکری نیز با دشمنان مقابله کنیم که در این زمینه نقش علما بسیار برجسته و خطیر است.

وی عنوان کرد: سوریه می‌تواند میدان پیروزی در نبرد با جریان‌های انحرافی و تند‌رو در جهان اسلام باشد که در این راه نیازمند حمایت‌های دولت سوریه نیز است.

ولید المعلم وزیر امور خارجه سوریه نیز در این دیدار ضمن خیر مقدم به آیت‌الله اراکی و هیئت همراه اظهار داشت: مشکل کنونی سوریه اختلاف بین مذاهب اسلامی نیست زیرا همواره در طول تاریخ مذاهب مختلف اسلامی با صلح و آشتی در کنار یکدیگر زندگی کردند و همواره دین پرستی و عشق به وطن در میان سوری‌ها وجود داشته است.

 وی افزود: مشکلات کنونی سوریه از سوی دشمنان این کشور از جمله رژیم صهیونیستی طراحی شده است و دشمن با دستمایه قرار دادن برخی اختلافات مذهبی دست به کشتار در سوریه زده است؛ اما کسانی که اختلاف میان مذاهب اسلامی را در سوریه دنبال می‌کنند، شکست خواهند خورد.

وی با بیان اینکه خطر بزرگ برای سوریه و منطقه تفکر وهابیت است، اظهار داشت: همان کسانی که القاعده را ساختند امروز نیز النصره و داعش را ایجاد و از آن حمایت می‌کنند.

شیخ احمد کفتارو یکی از چهره‌های برجسته تقریب در سوریه و جهان اسلام است

دبیر‌کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی که در دمشق به سر می‌برد، عصر روز سه‌شنبه از بخش‌های مختلف مرکز آموزش عالی علامه کفتارو در دمشق بازدید کرد.

آیت‌الله اراکی طی سخنانی در جمع اساتید و مدرسین این مرکز اظهار داشت: مرکز آموزشی علامه کفتارو همواره از مراکز اساسی وحدت اسلامی در سوریه بوده است.

وی افزود: شیخ احمد کفتارو مفتی سابق سوریه و مؤسس این مرکز یکی از چهره‌های برجسته تقریب در سوریه و جهان اسلام هستند و اقدامات بسیار خوبی در راستای وحدت امت اسلامی انجام داده‌اند.

دبیر‌کل مجمع جهانی تقریب در ادامه به برخی فعالیت‌های مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی اشاره کرد و گفت: مجمع جهانی تقریب در سال‌های اخیر در کنار سایر فعالیت‌های خود اقدام به راه‌اندازی سلسله نشست‌های تقریبی میان علمای کشورهای موریتانی، اندونزی و هند با علمای ایران کرده است که این سلسله نشست‌ها در شناخت علمای مذاهب مختلف اسلامی از یکدیگر بسیار تأثیر گذار بوده است.

آیت‌الله اراکی و هیئت همراه سپس از بخش‌های مختلف این مرکز آموزش عالی از جمله مؤسسه قرآن کریم این مرکز بازدید کرد.

امروز نیاز مبرمی به تدوین فقه مقاومت و فقه وحدت و تقریب در جهان اسلام داریم

عصر روز سه‌شنبه طی مراسمی و با حضور آیت‌الله محسن اراکی دبیر‌کل مجمع جهانی تقریب و محمد عبدالستار السید وزیر اوقاف سوریه یادداشت تفاهمی میان مجمع جهانی تقریب و وزارت اوقاف سوریه در دمشق به امضا رسید.

آیت‌الله اراکی دبیر‌کل مجمع جهانی تقریب بعد از امضای این یادداشت تفاهم در گفت‌وگو با خبرنگار تقریب اظهار داشت: در یادداشت تفاهمی که میان مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و وزارت اوقاف سوریه مقرر شده است که هیئت مشترکی از سوی دو طرف تشکیل شود و این هیئت نسبت به برنامه‌های آینده همکاری میان مجمع جهانی تقریب و وزارت اوقاف سوریه برنامه‌ریزی کند.

وی افزود: این برنامه‌ریزی‌ها بیشتر حول فعالیت‌هایی خواهد بود که در راستای نزدیکی هرچه بیشتر ملت‌های جهان اسلام، فرقه‌ها و مذاهب اسلامی و همچنین همکاری در راستای تولید دانش فقهی پیرامون فقه تقریب و وحدت و فقه مقاومت است.

دبیر‌کل مجمع جهانی تقریب تأکید کرد: ما امروز نیاز مبرمی به تدوین فقه مقاومت و فقه وحدت و تقریب در جهان اسلام داریم.

آیت‌الله اراکی اظهار داشت: پیرامون راه‌اندازی دارالتقریب در دمشق توافق‌های صورت گرفته است که جزئیات این کار توسط هیئت مشترک پیگیری خواهد شد. همچنین همکاری‌های گسترده‌ای در آینده نزدیک بین مجمع جهانی تقریب و وزارت اوقاف سوریه و علمای این کشور برقرار خواهد شد که توسط هیئت مشترک جزئیات آن به زودی تدوین و نهایی خواهد شد.

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.