معصومه ابتکار از وضعیت گونه مهاجم در آببندان ملاسرای شفت اظهار کرد: در سالهای گذشته و اخیر گونههای مختلف مهاجم آسیب زیاد زیستمحیطی را فراهم کردهاند.
وی با بیان اینکه بحث شانهدار دریای خزر به ذخایر ارزشمند این دریا آسیب زده است، افزود: گیاه مهاجم آزولا نیز در سالهای گذشته به تالابهای کشور صدمه وارد کرده و هنوز ردپای آن در تالاب انزلی و دیگر نقاط دیده میشود.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: اخیراً نیز پدیده سنبل آبی آسیبهای بسیاری وارد کرده و مناطق زیادی را در بر گرفته و رشد سریعی دارد.
این مسؤول گفت: سنبلآبی به گونهای سطح تالاب را پر میکند که تنفس را از آبزیان میگیرد و موجب مرگ و نابودی آنها میشود.
ابتکار با اشاره به پاکسازی تالاب عینک رشت از سنبلآبی خاطرنشان کرد: همت خوبی برای پاکسازی تالاب از این گیاه مهاجم ایجاد شده است.
وی سنبلآبی را گونه خطرناک و مهاجم وارداتی دانست و تصریح کرد: سنبلآبی نباید توسط مردم خریداری شود و باید ریشهکن شود.
رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست به وضعیت احداث ناتمام سد لاسک شفت اشاره کرد و یادآور شد: مراحل احداث تمام سدها باید طبق قانون و مطالعات انجام شود و مطالعات سد لاسک نواقصی داشته که اخیراً اصلاح تکمیل شده و در نخستین فرصت مشکل برطرف میشود.
وی با اشاره به اینکه احداث برخی سدهای بزرگ آثار مخربی به کشور وارد کرده است، متذکر شد: طرحها و نقاطی از کشور سدهای بزرگی احداث شده که آثار مخرب آن تا سالها باقی میماند و ساخت سدها باید با انجام دقیق کار کارشناسی صورت گیرد.
نظر شما