محتوای صفحات حوادث روزنامه‌ها بخصوص چهار صفحه «خط قرمز» روزنامه قدس مرا مرتعش می‌کند. اخبار این چهار صفحه و صفحات حوادث جراید دیگر را بخوانید.

چرا دزدان خرده‌پا زیاد شده‌‌اند؟

انگار دزدی، حرفه ملی(!) شده است. جوانان بیکار در فصل تابستان سه چهار نفری می‌نشینند و با الهام از موضوع فیلمهای سینمایی که به فراوانی در تلویزیونهای داخلی و ماهواره‌ای پخش می‌شود، طرح سرقت از سوپر محل یا مغازه‌های مختلف را می‌ریزند و اجرا می‌کنند.
زن پرستار خانگی با استفاده از بیماری آلزایمر پیرزنی که وی را به او سپرده‌اند نقدینه و جواهرات او را می‌دزدد، آن هم از داخل گاو صندوق و برای خود صد سکه طلا می‌خرد! زن جوان دیگری که من وقتی چهره‌اش را در روزنامه دیدم (از روی دوربین مراقب مغازه طلافروشی) فکر کردم هنرپیشه یا شاعره جوانی است. از اتومبیل خانم دیگری کارت عابر بانک او را می‌دزدد و میلیونها پول از عابر بانک او می‌گیرد. زن 48 ساله دیگری به عیادت بیماران می‌رود و کیف عیادت کنندگان را می‌دزدد و خارج می‌شود و سرانجام گیر می‌افتد.
گانگسترها به پمپ بنزین لشکرک شبیخون زده موجودی گاوصندوق را می‌ربایند و ناپدید می‌شوند و پلیس با چاپ عکس دزدها از مردم برای شناسایی آنان کمک می‌خواهد.
جنایت و کلاهبرداری سر جای خود، دزدی‌های خرده‌پا و کوچک و متوسط و بزرگ به صورت یک میکروب ساری درآمده است.
مردم مشهد در روزنامه‌هایشان که پیامکهای آنان را منعکس می‌کنند، از نیروی انتظامی خواسته‌اند در هر خیابان یکی دو پاسگاه دو سه نفره پلیس نصب کنند شاید شمار جرایم کاهش یابد.
از بررسی نوع جرایم چنین برمی‌آید که بزهکاران اغلب دزد حرفه‌ای نیستند، فقر و محرومیت و بی‌پولی و ناامید شدن از گذران معاش از راه‌های درست آنان را به خلافکاری کشانده است. محدودیت کار مغازه‌داران و کسبه در مشهد تا ساعت 24 که با اصرار و لجاجت برنامه ریزان مدتی ادامه یافت و خوشبختانه فرا رسیدن ماه رمضان آن را متوقف کرد که امید است برای همیشه این طرح خام و ناپخته متوقف بماند تأثیری در کاهش جرایم نکرد.
طی همان روزهای اجرای این برنامه، چندین شعبه بانک در مشهد روز روشن مورد دستبرد گانگسترهای مسلح قرار گرفت و همه از خود پرسیدند وقتی روز نتوان با این جرایم مبارزه کرد، چگونه در تاریکی شب- آن هم در شهر بزرگی چون مشهد- می‌توان از عهده دزدان متوسط و غیرحرفه‌ای و دزدان حرفه‌ای برآمد؟
بسیاری از مشکلاتی که امروز گریبانگیر جامعه شده است از بی‌تجربگی و کارهای عجولانه در سالهای گذشته منشأ می‌گیرد.در بسیاری از موارد، ما تجارب ارزنده صد ساله، دویست ساله را کنار گذاشته آمدیم راه رفتن کبک را بیاموزیم، راه رفتن خودمان را فراموش کردیم! مثلاً در لندن یا نیویورک یا بیشتر شهرهای بزرگ، پلیس پیاده اغلب در خیابانها دیده می‌شود. پاسگاه‌های سه چهار نفری در معابر تعبیه شده که در هر حال در دسترس مردم هستند.
پلیس پیاده یا پلیس گشتی موتورسوار باید همواره در معابر و خیابانها گشت بزند. در اخبار می‌خوانیم گشت کلانتری و گشت آگاهی خوشبختانه در موارد بسیار موفق شده‌اند از وقوع جنایت، آدم ربایی و زورگیری جلوگیری کنند.
پلیس‌های نمونه هر سال باید معرفی شوند و جایزه بگیرند. باید به جای تکیه بر سربازان وظیفه به بهانه بهره‌وری، به پلیس حرفه‌ای روی آوریم.
سوئدی‌ها در سالهای 1290 و 1291 با تشکیل ژاندارمری و سپس پلیس دولتی ایران توانستند افراد بسیار لایق و دلسوز و حرفه‌ای را به پلیس جلب کنند و در کشور و جاده‌ها امنیت نسبی بوجود آورند.
در کشوری که این همه جوانان بیکار ولی عاشق کار وجود دارد استخدام و آموزش پلیس حرفه‌ای با اونیفورم و کلاه آراسته و گذراندن دوره‌های شش ماهه و یکساله به عنوان پلیس حرفه‌ای و نه سرباز وظیفه نقش مؤثری در تثبیت امنیت خواهد داشت. امنیت برای مملکت در حکم تنفس برای انسان است. چاپ این همه اخبار جنایی و حوادث و شرح کلاهبرداری‌ها و سرقتها، مردم را نگران می‌کند. البته ضرورت هم دارد که مردم سرشان کلاه نرود و فریب نخورند.با بزهکارانی که خود را پلیس جا زده و مردم را مورد اخاذی قرار می‌دهند باید با شدت عمل تمام رفتار کرد. نباید بگذاریم دزدی در ایران به صورت حرفه عمومی درآید. چرا در رادیو و تلویزیون در این گونه موارد سخن رانده نمی‌شود؟
شما دیدید که در روزنامه ها به بهانه حفظ آبروی جنایتکاران و مجرمان تصویر آنان پوشیده شده و حالا همه از آقای مه‌آفرید امیر خسروی و چهل دزد بند او، همکاران ایشان گرفته تا جیب‌بر و زورگیر محل و جوانی که دختر دکتری را زیر ماشین گرفت و کشت و گریخت با دست جلوی صورتشان را می گیرند!
یک کشور دیگر جهان را به من نشان دهید یا نامش را ببرید که با متجاوزان به بیت‌المال و ثروت عمومی یا جنایتکاران و خلافکاران این گونه رفتار می‌شود؟
آیا آبروی نداشته یک دزد یا یک جنایتکار مهمتر است یا امنیت عمومی و حفظ جان و مال و ناموس مردم؟

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 10
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مسعود IR ۰۰:۱۲ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۹
    6 1
    خرده پاها در مقابل دانه درشتها پشه اي بيش نيستند.
  • يک دانشجوي جامعه شناسي IR ۱۰:۳۶ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۹
    5 3
    آقاي معتضد عزيز راه حل براي مسائل اجتماعي مانند تاريخ خواندن نيست . افزايش پليس به پليسي شدن جامعه کمک کرده و مشکلات را بيشتر مي کند بجاي افزايش پليس بايد بيکاري را کمتر کنيد تا افرادي که به خاطر حداقل پولي اعتقادتشان را زير پا مي گذارند چنين اعمالي را مرتکب نشوند .
  • بيننده تقويم تاريخ IR ۱۵:۰۳ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۹
    3 0
    احسنت بالاخره راجع به اين دولت هم سخني سرودي خسرو خان تاحالا کجا بودي
  • من IR ۱۵:۴۵ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۹
    6 0
    البته اگر نيروهاي پليس بدرستي مديريت شوند! فعلا که بخش عمده نيرو و ظرفيت پليس صرف جمع آوري آنتن ها و رسيدگي به وضع پوشش مردم ميشود!
  • سلماسي IR ۱۷:۰۴ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۹
    9 0
    ازسالها پيش که عملکردپليس حکايت ازغلبه اهداف سياسي نامفهوم وبغرنج برهدف اصلي يعني تامين امنيت مردم داشت نظيرجمع آوري ماهواره که پليس درنقش برهم زننده امنيت مردم درخانه هايشان ظاهرمي شودمشخص بودکه اينهاسيگنالي است براي رشدبازاراراذل واوباش ودزدي هاي هم خرده پاها وهم دانه درشت ها.
  • شاه حسيني IR ۱۷:۵۶ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۹
    5 0
    دليل اصلي : اوضاع نابسامان بازار کار و اقتصاد بي رونق و نابسامان
  • حسام IR ۱۲:۲۱ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۰
    3 0
    با نظرات ايشان موافق هستيم اما برخورد با دزدان و جنايتکاران دو مرحله دارد مرحله اول پليسي ومرحله دوم قضايي که در حال حاضر در مرحله دوم ضعف بيشتر است اغلب دزدان و خلافکاران بعد از مدتي کوتاه آزاد مي شوند و در مدت چند ماه محکوميت به انها مرخصي هم داده مي شود اين گونه برخورد اثر چنداني ندارد دزداني هستند که سي بار سابقه دارند يعني سي بار گرفته شده و آزاد شده !!؟ بايد بعد از هر سابقه مدت محکوميت افزايش بيابد بطوري که بعد از سه بار ميزان محکو ميت بيش از ده سال باشدودر اين مدت از محکوم کار کشيده شود البته مقداري از مزد او صرف نگهداريش و باقيمانده پسنداز، براي بعد از ازادي خواهد شد در هر حال ما نبايد اجازه دهيم که يک دزد و مجرم بارها دزدي و جرم کند و آزاد شود.
  • آمارگير IR ۱۸:۰۳ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۰
    2 0
    يعني فقط خرده پاها زياد شده اند ؟!!!!
  • تاريخ نويس IR ۰۱:۳۸ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۱
    2 0
    اقاي معتضد : اين مشکل خيلي فکر کردن و تحليل لازم ندارد . زيرا دزديهاي بزرگ صدايش خيلي بلنداست !ودر ضمن چون يکي است (اگر بخواهند ) کار اسانيست .ولي وقتي اين دزدي به تعداد زياد تبديل شود هم گرفتن انها سخت تر است هم دزد اصلي ناپيداست ! دقيقا مثل کار گدايان پخش درسراسر شهر !حال اقاي معتضد بگرديد وپرتقال فروش را پيدا کنيد !!! ماراهم خبر کنيد اگر جرات داشتيد !!!!!
  • مسعود IR ۱۰:۰۷ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۲
    0 0
    سلام شما را به خدا به اين به اصطلاح مورخ بگوييد کمتر در تلويزيون و يا جرايد افاضه فيض بفرمايند .شرط اول مورخ بودن بيطرفي کامل در بيان واقعيات تاريخي است