۱۴ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۷:۱۸
کد خبر: 108417

رییس کارگروه موبایل مجمع عالی واردات گفت: در سال 90 سهم گوشی قاچاق در بازار 80 درصد و در سال 91، 55 درصد بود که این کاهش 3 دلیل داشت و در سال 92 با ادامه تخصیص ارز 70 درصد بازار در اختیار گوشی‌های قانونی خواهد بود.<BR>

قاچاق گوشی دیگر سود ندارد

در سال 90 نیاز بازار گوشی تلفن همراه در کشور میانگین 600 هزار تا 700 هزار دستگاه در ماه بود که از این تعداد تنها یک میلیون و 450 هزار گوشی به صورت قانونی وارد شده بود.
*در سال 90، حدود 80 درصد گوشی‌های بازار قاچاق بود
رییس کارگروه تلفن همراه در مجمع عالی واردات گفت: از این موضوع می‌توان نتیجه گرفت که در سال 90 حدود 6 میلیون گوشی قاچاق وارد کشور شده و در این سال سهم قاچاق از بازار گوشی تلفن‌همراه ایران معادل 80 درصد بوده است.
*امسال 55 درصد گوشی‌های بازار قاچاق است
وی ادامه داد: در سال 91 براساس برآوردی از ورودی اجناس شرکت‌های مادر تولیدکننده تلفن همراه جهانی به ایران و نیز میزان فعال‌شدن گوشی‌های جدید که توسط مخابرات قابل ارزیابی است، مشخص شد در 11 ماهه نخست سال جاری 450 هزار تا 500 هزار دستگاه گوشی جدید خریداری شده است.
رئیس شبکه بازرسی، نظارت و بررسی تلفن‌همراه در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ادامه داد: از این تعداد گوشی مصرفی 2 میلیون گوشی تا 2 میلیون و 200 هزار گوشی به صورت قانونی وارد شده است. بنابر این در سال 91 حدود 3 میلیون گوشی قاچاق وارد کشور شده و سهم گوشی قاچاق در بازار گوشی بین 55 تا 60 درصد بوده است.

*3 دلیل کاهش 50 درصدی میزان قاچاق گوشی در سال 91

رییس کارگروه تلفن همراه در مجمع عالی واردات گفت: بنابراین در سال 91 نسبت به سال 90 واردات گوشی قاچاق به کشور نصف شده و از 6 میلیون گوشی قاچاق به 3 میلیون گوشی رسیده است.

وی ادامه داد: این کاهش میزان قاچاق دارای چند دلیل است؛ نخست اینکه در مجموع در سال 91 نسبت به سال 90 مصرف گوشی در کشور کمتر بوده و از رقم ماهانه 600 هزار تا 700 هزار دستگاه در سال 90 به رقم ماهانه 450 هزار تا 500 هزار دستگاه در سال 91 کاهش یافته است.

رئیس شبکه بازرسی، نظارت و بررسی تلفن‌همراه در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ادامه داد: دومین دلیل نوسانات ارز است؛ به این معنی که نوسانات ارز باعث شد که بسیاری از سودجویان وارد بازار نشوند؛ زیرا با نوسانات نرخ‌ از قیمت‌های قاچاق نیز قابل تثبیت نبود.

عبقری تصریح کرد: سومین دلیل نصب بارکد شبنم روی گوشی‌ها بوده است. زیرا واردکنننده غیرقانونی می‌دانست که برای فروش کالایش با سختی و مشکلاتی روبه‌رو خواهد بود.

*با ادامه تخصیص ارز، قاچاق از بازار گوشی حذف می‌شود

وی یادآور شد: برآورد ما از بازار گوشی موبایل در سال آینده این است که ماهانه بین 400 هزار تا 500 هزار گوشی مورد نیاز بازار باشد و گوشی قانونی 60 تا 70 درصد بازار گوشی را در سال 92 به خود اختصاص دهد و سهم گوشی قاچاق از بازار بسیار کم شود.

وی تاکید کرد: در صورتی که اختصاص ارز مبادله‌ای به گوشی تلفن‌همراه تا یک یا دو ماه آینده ادامه داشته باشد، بحث قاچاق کاملا از بازار گوشی کشور حذف خواهد شد. زیرا تفاوت قیمت گوشی قانونی با گوشی قاچاق به اندازه‌ای خواهد شد که بازار قاچاق به هیچ وجه سودآور نخواهد بود.

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.