قدس انلاین-قاانی:در شرایطی که قرار بود از ابتدای مهرماه داروهای بیماران خاص با قیمت‌های سال گذشته در اختیار بیماران قرار بگیردو از همین روز این داروها تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی بصورت رایگان عرضه شود اما همچنان این وعده ها عملی نشده است.

نسخه رایگان شدن داروهای بیماران خاص امضا نشد!/احتمال افزایش 2برابری قیمت دارو

به گزارش قدس انلاین از سال گذشته که مشکلات داروی در کشور به حالت بحرانی نیز رسید مسئولین وعده های زیادی در خصوص رفع مشکلات دادند که یکی از انهادر دولت جدید کاهش قیمت ورایگان شده داروهای بیماران خاص که هیچ یک به شکل محسوس عملی نشد.
*داروهای بیماران خاص رایگان شد
چندی پیش رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: داروهای بیماران خاص که از پارسال به دلیل افزایش قیمت ارز، هزینه بر و مشکل ساز شده بود،رایگان شد.
محمد هادی ایمانیه ادامه داد: وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی با اختصاص اعتباری برای پوشش بیمه ها ، از بار مشکل بیماران کاست.
وی افزود: قیمت این داروها مشابه دو سال قبل شده است و یارانه آن از طریق وزارت بهداشت در اختیار وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی قرار گرفت تا به سازمان ها و صندوق های بیمه گر پرداخت شود.
وی بیان کرد: با افزایش قیمت ارز، دگرگونی در بازار و افزایش قیمت داروها ، بسیاری از بیماران توان تهیه دارو و ادامه درمان را نداشتند اما با تدبیر دولت و پوشش بیمه ها ، داروهای بیماران خاص رایگان شد.
*دارو هنوز گران است
اما امروز مدیرعامل انجمن حمایت از بیماران کلیوی آخرین وضعیت قیمت داروهای مورد نیاز بیماران کلیوی و رایگان شدن آنها از سوی سازمان تامین اجتماعی را تشریح کرد و گفت: برخی داروهای پرمصرف بیماران مانند سل‌سپت در سازمان تأمین اجتماعی رایگان نشده است.
هاشم قاسمی در مورد آخرین وضعیت قیمت داروهای مورد نیاز بیماران کلیوی و رایگان شدن آنها از سوی سازمان تأمین اجتماعی گفت: داروهایی که بیمه تأمین اجتماعی آن را پوشش می‌دهد فقط یک نوع داروی ایرانی سایکو سپت است که آن را شرکت داروپخش تولید می‌کند و برای بیماران پیوندی استفاده می‌شود که تمام مبلغ را سازمان تأمین اجتماعی به صورت رایگان پرداخت می‌کند.
وی ادامه داد: داروی ایرانی سایتو‌گان که برای بیماران پیوند کلیه استفاده می‌شود تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی و رایگان شدن قرار نگرفته این در حالی است که یک بیمار پیوندی در ماه 240 عدد از این دارو را استفاده می‌کند و همچنان به قیمت هر بسته 60 هزار تومان باید آن را تهیه کند.
داروی پر مصرف سل‌سپت رایگان نشد
قاسمی تصریح کرد: داروی سل‌سپت که داروی خارجی است و هر دو ماه یکبار بیمار 300 هزار تومان برای تهیه آن باید پرداخت کند و اکنون مشمول رایگان شدن بیمه تأمین اجتماعی قرار نگرفته است در حالی که ما انتظار داشتیم در لیست داروهایی که قرار شده رایگان شود و قیمت آنها به سال 91 برگردد این دارو نیز گنجانده شود.
مدیرعامل انجمن حمایت از بیماران کلیوی ادامه داد: داروی سل‌سپت که عده زیادی از بیماران به توصیه پزشکان خود، آن را مصرف می‌کند بسیار هزینه‌بر است و بیمار باید هر دو ماه 300 هزار تومان بابت آن بپردازد.
وی گفت: همچنین داروی ونوفر که داروی خون‌ساز است همچنان تحت حمایت سازمان بیمه خدمات درمانی قرار دارد.این دارو برای بیماران دیالیزی مصرف می‌شود اما برای بیمه‌شدگان تأمین اجتماعی هر عدد آمپول از این دارو 4 هزار و 200 تومان است که هنوز رایگان نشده است.
قاسمی تصریح کرد: اما داروی ژنریک سرووین که رایگان بوده است همچنان به صورت رایگان به بیمار داده می‌شود اما استقبال بیماران از این دارو نسبت به داروی ونوفر کمتر است به همین دلیل انتظار داریم داروی خون‌ساز ونوفر که با تجویز پزشکان به مصرف بیماران می‌رسد رایگان شود.
احتمال افزایش 2برابری قیمت دارو ظرف ماههای آینده
مدیرعامل انجمن حمایت از بیماران کلیوی اظهار کرد: انتظار می‌رود که در دو ماه آینده قیمت داروهای خارجی مصرفی بیماران دو برابر شود چرا که موجودی انبارهای دارویی با ارز مرجع خریداری شده بود اما اکنون اگر به اتمام برسد دارو طبق قوانین باید با ارز مبادله‌ای وارد شود.
وی تصریح کرد: به همین دلیل به احتمال زیاد قیمت داروهای مصرفی این بیماران دو برابر می‌شود بنابراین از وزارت بهداشت و بیمه تأمین اجتماعی انتظار داریم که به این موضوع توجه ویژه کنند.
* عرضه رایگان داروهای بیماران خاص تکذیب شد
در مقابل وزیربهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه کمبود دارو تا آخر سال به حداقل خواهد رسید، گفت: طی هماهنگی های صورت گرفته با بانک مرکزی سفارش داروها در حال انجام بوده بر این اساس تا سه الی چهار ماه آینده داروها خریداری، وارد و توزیع می شود.
سیدحسن قاضی زاده هاشمی در گفت و گو با خانه ملت، درباره موضوع رایگان شدن داروی بیماران صعب العلاج، گفت: وزارت بهداشت هیچ وقت ادعای عرضه رایگان شدن داروها را نکرده است؛ زیرا منابع این وزارتخانه تنها برای پرداخت مابه التفاوت نرخ ارز دارو کفایت می کند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: داروی بیماران خاص و صعب العلاج، قبلا با ارز مرجع وارد کشور می شد و اکنون با ارز مبادله ای؛ مابه التفاوت این مبلغ را وزارت بهداشت به بیمه ها می دهد و آنها نیز فرانشیز خود را به حداقل می رسانند.
وی با یادآوری شنیده هایی مبنی بر تعامل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان تامین اجتماعی برای رایگان کردن داروهای بیماران صعب العلاج، تصریح کرد: تا آنجا که می دانم، چنین کاری سخت است ولی اگر در عمل اتفاق بیفتد، از آنها تشکر می کنیم.
هاشمی با اشاره به اینکه جلسه ای میان وزارتخانه های بهداشت، درمان وآموزش پزشکی و تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص رایگان شدن داروی بیماران صعب العلاج صورت نگرفته، توضیح داد: بیمه ها زیر نظر وزارت رفاه هستند؛ شاید آنها توانسته اند منابعی تامین کند که این داروها به صورت رایگان در اختیار مردم قرار گیرد و این موضوع به بودجه وزارت بهداشت هیچ ارتباطی ندارد.
وی ادامه داد: بر اساس تفاهم وزارتخانه های بهداشت، درمان وآموزش پزشکی و تعاون، کار و رفاه اجتماعی با یکدیگر، از ابتدای مهرماه 400 میلیارد تومان بابت مابه التفاوت نرخ دارو به وزارت رفاه پرداخت شده و مابقی تعهدات خود را نیز عملی خواهیم کرد.

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ي IR ۱۷:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۶
    0 0
    عادت کرديم به شنيدن حرفهاي بي پايه