۵ آبان ۱۳۹۳ - ۰۵:۴۲
کد خبر: 242957

قدس آنلاين- مريم سادات كاظمي: حتي اگر مطمئن هستيد كه كمبود آهن نداريد، باز هم بهتر است نوشيدن چاي را به فواصل ميان وعده هاي غذا موكول نماييد؛ چرا كه اين نوشيدني مفيد مي تواند جذب آهن را كاهش دهد.

بهترين زمان نوشيدن چاي

آهن؛ عنصر ضروري براي بدن

به گزارش سرويس بهداشت و سلامت قدس آنلاين؛‌ آهن در تشكيل هموگلوبين خون نقش دارد و براي عملكرد مطلوب بدن ضروري است. اما اكثر خانم هاي جوان كم و بيش دچار كمبود اين عنصر حياتي هستند كه علت آن به سيكل هاي قاعدگي و برنامه غذايي با مقدار كم گوشت مربوط مي شود. از همين رو زماني كه علائمي مانند خستگي، سردرد، رنگ پريدگي و كاهش اشتها بروز كند در وهله اول كمبود آهن در نظر گرفته مي شود.

اما مصرف مواد غذايي حاوي آهن بيشتر يا مكمل هاي آهن به تنهايي نمي تواند مشكل را برطرف كند؛ بلكه بايد علاوه بر دريافت كافي به جذب آن نيز دقت كرد.

تفاوت در جذب آهن

آهن از دو منبع خوراكي هاي حيواني و گياهي به بدن مي رسد. نوع اول در گوشت ها، ماهي و خوراكي هاي دريايي به وفور وجود دارد و نوع دوم در غلات، حبوبات، ميوه ها و سبزيجات يافت مي شود. البته در اكثر موارد آهن بدن ما در حد زيادي از طريق خوراكي هاي گياهي تامين مي شود كه جذب كمتري در بدن دارد. اين فرايند در صورت وجود موادي ديگر به خصوص تانين موجود چاي كندتر خواهد شد كه تا 70% جذب آهن را كاهش مي دهد.

توصيه هاي براي جذب بهتر آهن

  • چاي را در فواصل غذا؛ حداقل يك ساعت قبل و يك ساعت بعد از غذا ميل نماييد. البته صبحانه استثناست.
  • همراه با سبزيجات و حبوبات مقداري گوشت، ماهي يا خوراكي هاي دريايي ميل كنيد. اين مسئله از دو جهت اهميت دارد؛ دريافت آهن با منشا حيواني و جذب بهتر آهن موجود در خوراكي هاي گياهي. در واقع، گرچه بعضي از مواد غذايي مانع جذب آهن مي شوند اما بعضي ديگر آن را تسهيل مي كنند كه گوشت ها، ماهي ها و خوراكي هاي دريايي از اين جمله اند.
  • به دريافت كافي ويتامين C توجه نماييد. اين ويتامين نيز در افزايش جذب آهن با منشا خوراكي هاي گياهي مؤثر است.

منبع:www.Esante.fr   

 

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.