قدس آنلاين- مريم سادات كاظمي: هضم نادرست غذا معمولا با ناراحتي هاي گوارشي از جمله نفخ، سوزش معده، دردهاي شكمي، تهوع و استفراغ همراه است. اما در اين صورت لازم نيست تا بلافاصله به سمت داروخانه ها و داروهاي شيميايي برويد، زيرا بعضي از گياهان تاثير عالي بر بهبود اين ناراحتي ها دارند.

با اين گياهان ناراحتي هاي گوارشي را درمان كنيد!

نعناع تند

به گزارش سرويس بهداشت و سلامت قدس آنلاين؛ نعناع تند كه عطر مطبوعي دارد  در همه جاي دنيا كشت مي شود و به خاطر خواص ضددرد، ضداسپاسم، ضد تهوع، محرك دستگاه گوارش و محافظ كبد شناخته مي شود. اين گياه داروي طبيعي عالي در برابر تهوع، استفراغ، اسهال مزمن و مشكلات گوارشي خفيف مانند نفخ، سوء هاضمه و بعضي دردهاي كبدي است. بنابر تاييد سازمان سلامت جهاني، دمنوش نعناع اسپاسم هاي روده اي و مجاري صفرا، مشكلات گوارشي جزئي و سندروم روده تحريك پذير را تسكين مي دهد.

اسانس نعناع نيز از گذشته ها براي تحريك گوارش كاربرد داشته است. اين اسانس به كبد نيرو داده و توليد صفرا را افزايش مي دهد كه اين مايع كه اساسا از كبد ترشح مي شود نقش اساسي در هضم غذا و حذف مقدار اضافي كلسترول دارد. اين اسانس حاوي 30 تا 40% تركيبي فعال به نام مانتول است كه حاوي خواص ضدباكتري، ضدالتهاب و آنتي اكسيداني است.

اگر دچار مشكلات گوارشي هستيد، 1 قاشق سوپخوري برگ هاي خشك نعناع را در 150 ميلي ليتر آب با حرارت ملايم 10 دقيقه بجوشانيد. توصيه مي شود براي پيشگيري و درمان ناراحتي هاي گوارشي 3 تا 4 فنجان از اين دمنوش را بعد يا همراه غذا ميل نماييد. در صورت استفاده از اسانس نعناع نيز 2 قطره از آن را در كمي روغن گياهي مانند روغن بادام شيرين رقيق كرده و 3 نوبت در روز مصرف كنيد.

در صورت ابتلا به اسهال حاد، 2 تا 3 قطره اسانس را در كمي آب ولرم يا روغن گياهي مخلوط كرده و با حركت چرخشي روي شكم ماساژ دهيد.

توجه داشته باشيد كه اسانس نعناع براي خانم هاي باردار، شيرده، كودكان و افراد مبتلا به فشار خون بالا مع مصرف دارد. به طور كلي اسانس هاي گياهي حاوي تركيبات فعال قوي است و بايد برخي احتياط ها هنگام مصرف آنها رعايت شود.

رازيانه

رازيانه گياهي با عطر تند و بومي نواحي مديترانه است كه از دوران باستان به خاطر خواص درماني كاردبرد داشته است. در گياه درماني از دانه ها و اسانس برگ هاي رازيانه براي تسهيل گوارش و درمان بعضي مشكلات گوارشي مانند بي اشتهايي، نفخ، سوءهاضمه، تهوع، استفراغ و دردهاي شكمي استفاده مي شود. دانه هاي رازيانه حاوي تركيبات فعالي هستند كه خواص ضدباكتريايي و ضداسپاسم دارند كه به مقابله با دردها و اسپاسم هاي شكمي كمك مي كند.

براي بهره مندي از خواص اين گياه، 1 تا 3 گرم دانه هاي خشك رازيانه را در 150 ميلي ليتر آب جوش به مدت حداقل 5 دقيقه دم كنيد و 2 تا 3 فنجان از اين دمنوش را طي روز ميل نماييد. همچنين مي توان 1 ميلي ليتر عصاره مايع رازيانه را 2 تا 3 نوبت در روز بين غذا ميل كرد.

از آنجا كه اسانس هاي گياهي حاوي تركيبات فعال قوي هستند خانم هاي باردار، شيرده، كودكان و افراد مبتلا به سرطان هاي وابسته به هورمون نبايد از آنها استفاده كنند. همچنين افرادي كه به گياهان خانواده چتريان مانند هويج و جعفري حساسيت دارند حتما بايد از رازيانه پرهيز كنند.

شيرين بيان

شيرين بيان گياهي معطر است كه در آب و هواي گرم و خاك غني و مرطوب مي رويد. گرچه بومي نواحي مديترانه است اما امروزه در آسيا، آمريكا و خاورميانه نيز كشت مي شود. شيرين بيان همراه با گياهان ديگري مانند بابونه، نعناع و... مي تواند مشكلات گوارشي مانند سوزش معده و سوءهاضمه را بهبود بخشد. البته برخي تحقيقات نيز ثابت مي كنند كه شيرين بيان براي پيشگيري و درمان زخم هاي گوارشي مؤثر است. معمولا ريشه شيرين بيان استفاده مي شود زيرا حاوي تركيبات مؤثر درماني است.

براي تسهيل گوارش و همچنين پيشگيري و مقابله با زخم هاي گوارشي توصيه مي شود كپسول هاي اين گياه كه حاوي 5 تا 15 گرم ريشه خشك شيرين بيان است در سه نوبت پس از غذا ميل شود. همچنين مي توان 2 تا 3 گرم ريشه خشك آن را در 150 ميلي ليتر آب جوشاند و 3 فنجان در روز ميل كرد.

زردچوبه

زردچوبه گياه علفي با بوي تند است كه بومي جنوب آسيا محسوب مي شود. اين گياه كاربرد زيادي به خصوص در آشپزي دارد كه پودر ريشه آن به عنوان ادويه استفاده مي شود. زردچوبه در تحريك هضم غذا، تسكين علائم سوءهاضمه و درمان زخم هاي دستگاه گوارش و همچنين بيماري هاي كبد تاثير دارد. در طب باستان چين از اين گياه براي تسهيل عملكرد كيسه صفرا و همچنين تسهيل در هضم غذا كمك مي گرفتند. سازمان سلامت جهاني تاثير زردچوبه را در درمان مشكلات گوارشي مانند دردهاي شكمي در قسمت هاي معده يا كبد، تهوع و استفراغ، احساس سنگيني و نفخ تاييد كرده است.

براي بهره از اين خاصيت درماني ، 1 تا 5/1 كرم پودر زردچوبه را در 150 ميلي ليتر آب جوش بريزيد و بگذاريد 10 دقيقه دم بكشد. اين محلول را 2 فنجان در روز بنوشيد.

در صورت انسداد مجاري صفراوي يا سنگ هاي صفرا حتما بايد براي استفاده از زردچوبه با پزشك مشورت نماييد.

زيره

دانه هاي زيره و به خصوص اسانس آن براي معده مفيد است. ضداسپاسم، ضدالتهاب و محرك دستگاه گوارش از جمله خواص زيره است كه باعث شده اين گياه براي بهبود بسياري از ناراحتي هاي گوارشي مانند نفخ، سوزش معده، يبوست، اسپاسم هاي روده اي و بي اشتهايي مفيد باشد. اسانس زيره از مخاط هاي معده در برابر اسيدها محافظت كرده و ترشح شيره گوارشي ار افزايش مي دهد. زيره همچنين حركات دودي روده را تسهيل كرده و با يبوست مقابله مي كند.

توصيه مي شود براي درمان يبوست، نفخ  و هضم مشكل غذا، 1 تا 2 قطره اسانس زيره را در كمي روغن گياهي مانند روغن بادام شيرين يا عسل رقيق كرده و با حركات چرخشي 3 نوبت در روز قبل از هر وعده غذا شكم را ماساژ داد. اسانس زيره براي خانم هاي باردار و كودكان زير 6 ماه منع مصرف دارد.

منبع:www.Passportsante.fr

 

 

 

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مهدخت اميدوار IR ۰۷:۲۷ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۳
    3 0
    ايا در صورت برداشتن كيسه صفرا ميتوان از زردجوبه استفاده كرد؟