معاون پرستاری وزارت بهداشت معتقد است با اجرای طرح تحول سلامت، کارانه پرستاران یک و هفت دهم برابر شده است.

ابهام در اختلاف پرداختی پزشک و پرستار/ از ۲۰ تا ۱۰۰ برابر

به گزارش  قدس آنلاین به نقل از مهر، محمد میرزابیگی معاون پرستاری وزارت بهداشت در گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما، گفت: موضوع درآمد پرستاران و نظام پرداخت و کمبود نیرو چالش های عمده در عرصه پرستاری است.

وی گفت: کارانه های پرستاران در ۵ ماه اول سال در ضریب یک و هفت دهم ضرب شد و بناست تا پایان سال علی الحساب از اول مهر پرداخت شود.

میرزابیگی افزود: در ۹۵ درصد از دانشگاه های علوم پزشکی در بیمارستان های دولتی که طرح تحول سلامت اجرا شده ، ‌پرداخت گردیده است.

معاون وزیر بهداشت گفت: همچنین طرح پرداخت عملکردی که مبتنی بر عملکرد پرستاران است از ۲۶ بهمن به دانشگاه های علوم پزشکی ابلاغ شده است.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا می توان اختلاف درآمدی پزشکان و پرستاران را کم کرد، افزود: پایه و مبنای نظام تبعیض آمیز قبلی پرداخت کارانه از سال ۷۶ گذاشته شد که امیدواریم با اجرای پرداخت عملکردی، بخشی از این نظام ناعادلانه جبران شود.

میرزابیگی با اشاره به ایرادات طرح تبعیض آمیز کارانه ها گفت: میان خود گروه ها و پرستاران و بیمارستان های مختلف اختلاف درآمد بود و سلیقه ای انجام می شد اما در پرداخت عملکردی تلاش شده است همه تبعیض ها برداشته شود.

وی افزود: این طرح از ۲۶ بهمن ابلاغ شده است و تا خرداد به صورت آزمایشی اجرا می شود.

معاون پرستاری وزیر بهداشت در پاسخ به این پرسش که چرا طرح تعرفه گذاری خدمات پرستاران اجرا نمی شود گفت: این موضوع در شورای عالی بیمه مطرح است.

میرزابیگی افزود: تعرفه گذاری قطعا باید به صورت بسته های خدمتی در بالین در بیاید و وزیر بهداشت و سازمان نظام پزشکی هم با آن موافق هستند اما این موضوع باید در شورای عالی بیمه تصویب شود.
مجری در ادامه با اشاره به اینکه بر اساس استانداردهای جهانی به ازای هر ۱۰۰ نفر سه پرستار نیاز است پرسید: با توجه به این موضوع بر اساس جمعیت ایران باید حدود ۲۲۵ هزار پرستار در کشورمان باشند اما اکنون تعداد پرستاران، بهیاران و کمک بهیاران در کشورمان حدود ۱۶۰ هزار نفر است آیا راه حلی برای کاهش فشار کاری پرستاران دارید؟

معاون پرستاری وزارت بهداشت پاسخ داد: در سال ۹۳، هشت بخشنامه به دانشگاه های علوم پزشکی ابلاغ شد که پنج بخشنامه مربوط به کمبود نیروی انسانی بود.

وی با اشاره به اینکه تلاش کردیم فشار کاری را کم کنیم افزود: امیدواریم سازمان مدیریت، سهمیه های استخدامی را به وزارت بهداشت اختصاص دهد تا بتوانیم نیروهای جدیدی را به کار گیری و استخدام کنیم.

میرزابیگی در پاسخ به این پرسش که آیا صحت دارد ۷ هزار مجوز استخدام می خواهد صادر شود، گفت: این موضوع برای بیمارستان هایی است که می خواهند راه اندازی شوند اما به علت کمبود نیرو معطل مانده اند.

وی افزود: موضوع راه اندازی یک مجموعه هولدینگ کشوری در کنار وزارت بهداشت و ایجاد شعب آن در دانشگاه های علوم پزشکی برای بکارگیری نیرو مطرح است که اگر اجرایی شود به امنیت شغلی کمک می کند.

احمد نجاتیان قائم مقام سازمان نظام پرستاری هم با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری گفت: کمبود حقوق و مزایای پرستاری و اختلاف درآمد پرستاران و پزشکان از جمله مشکلات جامعه پرستاران است.

وی افزود: پزشکان در کشورهایی مانند ترکیه ، حداکثر ۷ تا ۱۰برابر پرستاران درآمد دارند اما در کشورمان این اختلاف درآمدی ۱۵ تا ۲۰ برابر است.

نجاتیان با اشاره به اینکه در برخی موارد این اختلاف درآمدی به ۱۰۰ برابر هم می رسد، ادامه داد: تخصص، مدرک تحصیلی و مسئولیت فرد در اختلاف درآمد تاثیر دارد اما خود وزیر بهداشت هم قبول ندارد که در برخی موارد اختلاف ۱۰۰ تا ۲۰۰ برابری میان حقوق پزشکان و پرستاران باشد.

وی درباره طرح تعرفه گذاری خدمات پرستاری افزود: این طرح تنها ناظر بر درآمد پرستار نیست بلکه یک هویت بخشی به خدمات پرستار نیز است.

قائم مقام سازمان نظام پرستاری گفت: اکنون هم از ۵۰۰ خدمتی که پرستاران انجام می دهند حدود ۱۹۰ خدمت، تعرفه دارد اما نکته این است که این ۱۹۰ خدمت با آنکه تعرفه دارد اما به علت اینکه پرستاران نمی توانند تعرفه بگیرند، این خدمات با تعرفه های پزشکی برای بیمار حساب می شود و برای بیمار، گران تر در می آید.

نجاتیان ادامه داد: اینکه در عمل کار را کس دیگری می کند اما درآمدش به پزشکان یا بیمارستان می رسد برای پرستاران جای سوال است که اجرای طرح تعرفه گذاری به این سوال پاسخ خواهد داد.

وی درباره اینکه از دانشجویان پرستاری به عنوان پرستار در برخی از بیمارستان ها استفاده می شود، گفت: با توجه به اینکه از دانشجویان سال آخر استفاده می شود و آنها به صورت عملی کار بالینی را یاد گرفته اند و نیروهای تازه نفس هستند جای نگرانی نیست چرا که آنها معادل یک پرستار خوب کار می کنند.

قائم مقام سازمان نظام پرستاری افزود: باید در پی راهکار باشیم تا این کمبود شدید نیرو را حل کنیم.

نجاتیان گفت: در سال های گذشته تجربه بکارگیری نیروهای شرکتی را داشتیم که اجحاف می شد اما بهترین راه حل کمبود نیرو، استخدام است زیرا پرستاری باید یک شغل حاکمیتی محسوب شود.

 

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.