قدس ‌آنلاین- تبریز:معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌شرقی گفت: ۸۰ درصد لایروبی آجی‌چای که مهم‌ترین و طولانی‌ترین رودخانه حوضه آبریز دریاچه ارومیه است، انجام گرفته است.

لایروبی ۸۰ درصد مسیل آجی‌چای به دریاچه‌ارومیه/ کشف ۴۸۸۰ حلقه چاه غیرمجاز

به گزارش قدس آنلاین از تبریز،  مجتبی جلیل‌زاده صبح امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: لایروبی رودخانه‌های منتهی به دریاچه ارومیه و ساماندهی چاه‌های حوضه آبریز دریاچه 2 پروژه بزرگی است که برای احیای دریاچه ارومیه در اولویت اقدامات قرار دارند.

وی با بیان اینکه با توجه به اینکه عرض بستر آجی‌چای وسیع است وقتی آب جاری می‌شود پخش شده و به دریاچه نمی‌رسد بنابراین لایروبی رودخانه آجی‌چای را در اولویت اول قرار داده‌ایم؛ افزود: طول این مسیل به علاوه داخل دریاچه 90 کیلومتر است و تا چند کیلومتری داخل دریاچه لایروبی انجام گرفته است.

برداشت‌های غیرمجاز منابع آبی را قلع و قمع می‌کنیم

جلیل‌زاده اضافه کرد: برداشت‌های غیرمجاز منابع آبی را قلع و قمع می‌کنیم و در همین زمینه در محدوده تبریز تعداد 118 مورد ایستگاه پمپاژ غیرمجاز آب را که حجم قابل توجهی برداشت می‌کرد برچیده‌ایم و در محدوده اسکو 18 نهر را شناسایی کردیم که 8 مورد غیرمجاز بوده و در نتیجه حذف کردیم.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌شرقی اظهار داشت: دخل و تصرفات زمین‌های کشاورزی اطراف رودخانه‌ها را هم با جدیت باز پس‌گیری کرده و حق آبه داخل رودخانه‌ها را نیز کنترل می‌کنیم.

وی در ادامه گفت: شورای عالی آب به عنوان بالاترین مرجع تصمیم‌گیری در خصوص آب، طرح احیاء و تعادل بخشی آب‌های زیرزمینی را برای کل کشور تصویب و در این زمینه 15 پروژه تعریف کرده که 12 پروژه متعلق به شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌شرقی است.

این مسئول یادآور شد: 40 اکیپ گشت و کنترل و انسداد چاه‌های غیرمجاز در حال حاضر فعال هستند و تاکنون 351 حلقه چاه غیرمجاز را مسدود و بیش از یک هزار مورد را به مراجع قضائی معرفی کرده‌اند.

4880 حلقه چاه غیرمجاز در حوضه‌ آبریز دریاچه ارومیه

جلیل‌زاده با بیان اینکه تعداد 4 هزار و 880 حلقه چاه غیرمجاز در حوضه آبریز دریاچه ارومیه وجود دارد که این چاه‌ها سالانه 49 میلیون متر مکعب آب برداشت می‌کنند، افزود: تمام این چاه‌ها در عرض مدت حداکثر 2 سال مسدود خواهند شد.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان نصب کنتورهای هوشمند برای جلوگیری از اضافه برداشت را از دیگر اقدامات آب منطقه‌ای استان اعلام و اضافه کرد: در استان ما سالانه بیش از 170 میلیون متر مکعب اضافه برداشت صورت می‌گیرد.

وی با بیان اینکه در استان مصرف آب بسیار بالا بوده و در مقابل راندمان آبیاری کشاورزی 40 درصد است، ادامه داد: بیش از 80 درصد آب ما در کشاورزی، 2 درصد در صنعت و 10 درصد نیز برای شرب مصرف می‌شود.

این مسئول متذکر شد: سرانه مصرف آب در کشورهای اروپایی 150 لیتر در شبانه روز بوده و این رقم در استان ما بیش از 200 لیتر است.

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.