قدس آنلاین: معاون اجتماعي فرماندهي انتظامي خراسان شمالي با بيان اينکه اعتياد در رتبه بندي آسيب هاي اجتماعي، اولين و مهم ترين معضل است، گفت: خانواده نقش موثري در پيشگيري از اعتياد فرزندان دارد.

اعتياد رتبه اول آسيب هاي اجتماعي را دارد

به گزارش قدس آنلاین از بجنورد، سرهنگ"حيدر اقبالي مطلق" در مورد راهکارهاي پيشنهادي پيشگيري از بروز اعتياد گفت: برنامه هاي مفيد آموزشي ، تربيتي ، تفريحي و سرگرمي با وسايل ارتباط جمعي مي تواند در اين زمينه نقش موثري داشته باشد، زيرا برنامه هاي جذاب و آموزنده زمينه ساز گرايش جوانان به زندگي سالم و دوري از اعتياد خواهد بود.

وي اظهار داشت: واضح است که براي دور نگه داشتن جوانان از اين بلاي خانمان سوز ، نهادهايي هم چون مدرسه، نهادهاي فرهنگي و ورزشي، نيروي انتظامي و مؤسسه هاي مذهبي مي توانند بسيار مفيد و ثمر بخش باشند، اما اهميت هيچ کدام از آن ها به اندازه تأثير خانواده نخواهد بود.

اين مقام انتظامي در ادامه بيان داشت: خانواده به عنوان اساسي ترين واحد جامعه نقش به سزايي در دور نگه داشتن فرزندان از مواد مخدر دارد.

معاون اجتماعي فرماندهي انتظامي خراسان شمالي همچنين تصريح کرد: اساسي ترين نيازهاي جوانان، تحصيل، اشتغال، ازدواج، امکانات سالم تفريحي و ورزشي است. با شناخت دقيق نيازها و تصميم جدي براي برطرف کردن اين نيازها در حد توان توسط خانواده ها ، جوانان و مسئولان مي توان اميد جدي به پيشگيري از اعتياد و درمان معتادان داشت.

سرهنگ "اقبالي مطلق" يادآور شد: اگر بخواهيم علل گرايش به اعتياد را مورد بررسي قرار دهيم بايد ابتدا از خانواده شروع کنيم زيرا در برخي از خانواده ها مسائلي وجود دارد که موجب گرايش فرزندان به سوي مصرف مواد مخدر مي شود و در خانواده فرد معتاد، در بسياري مواقع کنترل مناسب و نظارت صحيح بر رفتار فرزندان وجود ندارد.

اين مقام انتظامي همچنين خاطرنشان کرد: پرداخت پول بيش از حد به فرزندان و نظارت نداشتن بر مصرف آن، بي تفاوتي و ناتواني پدر در درجه اول و سپس مادر، موجب آزادي عمل فرزندان و گرايش به سوي دوستان ناباب مي شود.

معاون اجتماعي فرماندهي انتظامي خراسان شمالي رفتار خشونت آميز والدين و وجود درگيري و طلاق آن ها را موجب فرار فرزندان از محيط خانواده عنوان کرد و اظهار داشت: در اين خانواده ها فرزند احساس کمبود محبت و از محيط خانه فرار مي کند و با افراد منحرف آشنا مي شود که در اين حالت امکان گرايش او به مصرف مواد افيوني افزايش مي يابد.

سرهنگ "اقبالي مطلق" تصريح کرد: در سنين جواني و پس از ازدواج، برخي عوامل از قبيل اختلافات زناشويي، بد رفتاري زنان، ازدواج هاي اتفاقي و تحميلي، برخي مشاغل در مورد افرادي که آمادگي لازم را براي انجام آن کار ندارند، زندگي در محله هاي فقيرنشين و فقر اقتصادي موجب گرايش فرد به اعتياد مي شود.

وي در پايان افزود: در خانواده هايي که يکي از والدين به مواد مخدر اعتياد دارد بيشترين زيان را فرزندان خانواده متحمل مي شوند و دچار مشکلات روحي، رواني، عاطفي و کمبود محبت مي شوند و احساس تنهايي و افسردگي مي کنند.در اين خانواده ها ، فرزندان استعمال مواد مخدر را ياد مي گيرند و ممکن است در سنين پايين براي رفع کمبودهاي خود به مواد مخدر روي آورند.

انتهای خبر/.

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.