قدس آنلاین- یزد: کارشناس پلیس فتا استان یزد با بیان اینکه آینده متعلق به شبکه‌های اجتماعی است گفت: تمام زیرساخت‌ها و سرویس‌دهنده‌های فضای مجازی از کشورهای معاند و مخالف نظام جمهوری اسلامی است و لازم و ضروری است همه ما دانش و آگاهی خود را در این زمینه بالا ببریم.

افراد باید دانش و آگاهی خود را در زمینه فضای مجازی افزایش دهند

به گزارش قدس آنلاین از یزد، سرگرد مرتضی ابوطالبی درسمینارتهدیدهای فضای سایبری با محوریت جرایم شبکه‌های اجتماعی اظهارداشت : یکی از موضوعاتی که جامعه کنونی با آن مواجه است گسترش تکنولوژی در دسترسی آسان به اطلاعات از طریق فضای سایبری یا مجازی است و هیچ جامعه‌ای نمی‌تواند مانع ورود تکنولوژی و دسترسی به اطلاعات شود.

وی افزود: این شرایط می‌تواند به عنوان یک فرصت در نظر گرفته شود ولی چنانچه تدابیر لازم اتخاذ نشود می‌تواند تهدیدهایی را نیز برای جوامع به دنبال داشته باشد که از جمله آنها گسترش آسیب‌های اجتماعی است و برای اتخاذ سیاست‌های فرهنگی و اجتماعی مناسب، تدابیر اجرایی موثر و کارآمد ضروری است.

کارشناس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات ناجا (فتا)، فرازمانی، فرامکانی، دستیابی آسان به اطلاعات افراد، گمنامی کاربر، جذابیت و تنوع، سریع، ارزان و ایجاد وابستگی شدید انسان را از جمله ویژگی‌های فضای مجازی عنوان کرد.

وی تصریح کرد: از جمله جرائم مجازی (سایبر) تهدید، اخاذی، جرائم تجاری الکترونیک، هتک حیثیت، انواع کلاهبرداری، برداشت غیر مجاز و ... است.

ابوطالبی خاطرنشان ساخت : تمام جرائمی که در فضای فیزیکی اتفاق می‌افتد به نوعی گسترده‌تر در فضای مجازی در حال اتفاق افتادن است و بهترین روش جلوگیری از آسیب‌های فضای مجازی پیشگیری است و این امر میسر نمی‌شود مگر با برگزاری کلاس‌های آموزشی و آشنایی افراد با خطرها و تهدیدهای این فضا.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به وجود مهندسی اجتماعی در جرائم مجازی اشاره کرد و افزود: مهندسی اجتماعی روشی است که بسیاری از مجرمان مجازی از آن استفاده می‌کنند و با به کارگیری داستان‌های دروغ و تکنیک‌های مختلف اعتماد قربانیان را جلب و آنها را به دام می‌اندازند.

ابوطالبی با بیان اینکه در جرائم مجازی کشف جرم سخت‌تر، مجرمین ناشناس‌تر و محدوده جرم وسیع‌تر است گفت : در جرائم سنتی هدف کنترل و حفظ امنیت فضای حقیقی است ولی در جرائم مجازی حفظ امنیت فضای مجازی است که به طور غیر مستقیم بر فضای حقیقی تاثیر می‌گذارد.

کارشناس پلیس فتا یکی از اهداف و ماموریت‌های پلیس فتا را تامین امنیت در فضای مجازی عنوان کرد.

وی تصریح کرد: بیشترین جرم‌ها در فضای مجازی جرائم مالی با ۸۱ درصد است و به ترتیب انگیزه ضد اخلاقی ۱۳درصد، انتقام‌جویی ۳ درصد، سرگرمی و کنجکاوی ۲ درصد و سایر جرائم ۱ درصد است.

ابوطالبی با بیان اینکه مهم‌ترین جرائم فضای مجازی ایران برداشت‌های غیر مجاز یا جرائم مالی است افزود: فیشینگ معمول‌ترین راه برای کلاهبرداری از کاربران اینترنتی است در این روش، هکر، مسیر کاربر را به یک وب‌سایت جعلی که بسیار شبیه وب‌سایت اصلی است، تغییر می‌دهد.

به گفته وی فیشینگ یک تکنیک مهندسی اجتماعی است که به‌ وسیله یک هکر یا حمله‌کننده برای دزدیدن اطلاعات حساس مانند نام کاربری، رمز عبور و رمز کارت‌های اعتباری استفاده می‌شود. شبکه‌های اجتماعی و وب‌سایت‌های پرداخت آنلاین از جمله اهداف حملات فیشینگ هستند.

کارشناس پلیس فتا تصریح کرد: یکی از ساده‌ترین روش‌های مقابله با فیشینگ دقت به آدرس وب‌سایت و یا ایمیل دریافت شده است.

وی از جمله عوامل مؤثر در وقوع جرم مجازی را سطح پایین آگاهی مردم و کاربران، مشکلات فرهنگی و اخلاقی کاربران، سهولت ارتکاب و پنهان‌ ماندن مجرمان، ویژگی‌های وب‌ها و افزایش تعداد کاربران عنوان کرد و افزود: بیش از نیمی از مردم کشور ایران در این فضا هستند و لازم است دانش فنی خود را در این زمینه بالا ببریم.

ابوطالبی از جمله تهدیدهای شبکه‌های اجتماعی را جعل هویت، سرقت و انتشار اطلاعات شخصی، نشت داده‌ها، گسترش مفاسد اخلاقی و عادی شدن آن و ... عنوان کرد.

کارشناس پلیس فتا تصریح کرد: تلفن همراه و لپ‌تاپ یک وسیله شخصی به حساب می‌آید و نباید در این زمینه حتی به نزدیک‌ترین افراد به خود اعتماد کرد و این وسیله را در اختیار آنها قرار داد.

وی نصب نرم‌افزارهای ضد جاسوسی و آنتی‌ویروس و به‌روز کردن آنها، کلیک نکردن روی لینک‌های کوتاه که مقصدشان معلوم نیست، مشکوک شدن به پست‌های غیر معمولی، آگاه بودن از تنظیمات امنیتی سایت‌های شبکه‌های اجتماعی، استفاده از مرورگر به‌روز شده، تعریف کردن نام کاربری و نام عبور جداگانه برای هر حساب کاربری، قرار ندادن عکس‌های شخصی روی پروفایل و ... را ازجمله نکته‌های اساسی حفظ امنیت در شبکه‌های اجتماعی دانست.

کارشناس پلیس فتا توصیه کرد: از نگهداری اطلاعات شخصی و مخصوصا عکس‌های خصوصی بر روی تلفن همراه و لپ‌تاپ خودداری و هرگز اطلاعات شخصی در فضای مجازی منتشر نشود و همچنین اینکه افراد در شبکه‌های اجتماعی می‌توانند وانمود کنند شخص دیگری هستند هرگز نباید حرف آنها را باور کرد.

وی افزود: برای جلوگیری از کلاه‌برداری ‌بانکی حساب‌ها مرتب چک شود و برای انجام خرید اینترنتی قبل از خرید به نماد الکترونیکی در صفحه سایت فروشگاه‌ها دقت شود.

ابوطالبی خاطرنشان ساخت : علاقه‌مندان برای دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه اخبار، آموزش و مباحث علمی فضای مجازی می‌توانند به آدرس cyberpolice.ir مراجعه کنند.

 

 

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.