۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۲۳:۵۰
کد خبر: 379434

بورس اوراق بهادار تهران در هفته گذشته با افت نسبتا شدیدی مواجه شد به طوری که دلایل آن چندان واضح نیست، ولی عواملی مانند بحث سوئیفت، مناقشات هسته ای و شایعات را میتوان از جمله دلایل این افت عنوان کرد

ادامه لرزش ها در تالار شیشه‌ای

به گزارش قدس آنلاین به نقل از قانون _ شرایط بازار سهام و وضعیت شاخص بورس در تمام دنیا نشانگر وضعیت و شرایط تمام بازارها در یک کشور هستند. به عبارتی می‌توان گفت شاخص بورس آینه تمام نمای وضعیت بازار های مختلف یک کشور است. زیرا سهام صنایع متنوع و بنگاه‌های اقتصادی فعال در بورس‌ها مورد معامله قرار می‌گیرند. اگر بخواهیم از دیدگاه  کلی بررسی کنیم، شاخص بورس نشانگر مهمی برای تشخیص وضعیت اقتصاد یک کشور است و از آن به عنوان دماسنج اقتصاد کشور یاد می‌شود. زیرا با توجه به تنوع صنایع حاضر در بورس، شاخص کل که تغییرات بازدهی سهام را نشان می‌دهد، می‌تواند نمایانگر جهت حرکت کلی اقتصاد باشد. ثبات اقتصادی از جمله مهم ترین عامل اثرگذار بر سرمایه گذاری در هر کشوری است و از جمله مسائلی که بازارهای سرمایه در دنیا و هم‌چنین بر روی میزان سرمایه گذاری در این بازار‌ها نقش دارند، متغیر‌های کلان اقتصادی است که نوسانات آن روی بازدهی سهام اثر می‌گذارد. در دوران رونق اقتصادی همراه با ثبات نسبی قیمت‌ها و با توجه به این که در این دوران پس اندازکنندگان و سرمایه گذاران و سودا گران پول و بورس، سه گروه مختلف هستند و بر اساس انگیزه‌های مختلف رفتار می‌کنند سرمایه گذاری تولیدی روند معمولی خود را طی می‌کند و در قالب آن سرمایه گذاران برای ساخت کارخانه،خرید وسایل تولید و افزایش موجودی انبار هزینه می‌کنند و بنابراین ظرفیت اقتصادی مرتب بالا می‌رود و منجر به افزایش کارایی اقتصادی می‌شود.

افت شدید شاخص بورس

بورس اوراق بهادار تهران در هفته گذشته با افت نسبتا شدیدی مواجه شد به طوری که دلایل آن چندان واضح نیست، ولی عواملی مانند بحث سوئیفت، مناقشات هسته ای و شایعات را میتوان از جمله دلایل این افت عنوان کرد.در هفتمین هفته معاملات بورس اوراق بهادار تهران شاخص بورس به جز در یک روز که اندکی با صعود همراه بود در دیگر روزها افت قابل ملاحظه ای داشت به طوری که در آخرین روز معاملات شاخص کل بورس با 647 واحد کاهش وارد کانال 75 هزار و 982 واحدی شد. این کاهش شدید در حالی تالار شیشه‌ای را لرزاند که خبرهایی از احتمال کاهش سود سپرده‌های بانکی به گوش می رسید و بسیاری معتقد بودند که با این کاهش سرمایه بیشتری روانه بورس اوراق بهادار تهران می شود. از طرفی عده‌ای معتقدند که با کاهش اندک در سود سپرده‌هایی بانکی سرمایه گذاران را چندان قلقلک نمی‌دهد تا ریسک بازار سرمایه را بپذیرند و در این بخش سرمایه گذاری کنند. این دسته معتقدند با کاهش اندک سود سپرده‌ها افراد ریسک گریز همچنان ریسک گریز می مانند و به همان سود بانکی قناعت کرده و روی خوشی به خرید اوراق بهادار نشان نمی دهند.

بورس را بالا و پایین می‌کنند؟!

از سوی دیگر نرخ بالای تورم در کشور اجازه نمی دهد که سود سپرده‌های بانکی بیش از این تغییر کند به طوری که کارشناسانی با همین اندک کاهش سود سپرده‌ها نیز مخالف اند و معتقدند بسترهای اقتصادی برای کاهش سود بانکی فراهم نیست و این اقدام میتواند اقتصاد ایران را در شرایط وخیم تری قرار دهد. در این بین هر گاه میان سران و دولتمردان 1+5 و ایران کوچکترین درگیری لفظی صورت می گیرد، نگرانی ها از احتمال خدشه وارد شدن به برنامه جامع اقدام مشترک، سرمایه‌گذاران را نگران می کند و این نگرانی در صف های فروش و کاهش شاخص بورس متبلور می شود. این روزها بیش از تحلیل های تکنیکی و بنیادی این شایعات است که بورس اوراق بهادار تهران را بالا و پایین می کند.

امید به روزهای خوب

در کل فروردین و اردیبهشت 1395 شاهد کاهش شاخص بورس بوده و بسیاری علت این امر را رشد روز افزون سهام برخی از صنایع در ماه‌های پایانی سال 1394 می دانند و معتقدند که این روند نزولی اصلاح کننده آن اوج در آن شرایط روانی بوده است ولی حتی بسیاری از این افراد هم انتظار نداشتند که در پایان هفته هفتم شاخص بورس اوراق بهادار بیش از 2 هزار واحد نزول کند. اما آنچه که امروز بورس را سعی می کند شاداب نگه دارد امید به روزهای خوب و ورود سرمایه گذاران خارجی به اقتصاد ایران است.

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.