رئیس‌جمهور گفت: دخالت برخی کشورهای غربی و از جمله آمریکا ریشه بسیاری از مشکلات منطقه است.

دخالت غرب و آمریکا، ریشه بسیاری از مشکلات

به  گزارش قدس آنلاین به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری،‌ حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور روز چهارشنبه و در مذاکرات مشترک هیئت‌های عالی‌رتبه ایران و کرواسی، روابط فی‌مابین را دوستانه و نزدیک دانست و گفت: کشور کرواسی، منطقه بالکان و جنوب شرق اروپا برای جمهوری اسلامی ایران حائز اهمیت است و امیدوارم این سفر سرآغاز خوبی برای تحرک و ایجاد روابطی نو میان تهران ــ زاگرب باشد.

وی کرواسی را دوست ایران در اتحادیه اروپا توصیف کرد و با اشاره به علاقه مشترک مردم دو کشور به‌واسطه اشتراکات تاریخی و فرهنگی، خاطرنشان کرد: سوابق مثبت همکاری و فعالیت شرکت‌های کروات در ایران، زمینه و بستر بسیار مناسبی برای توسعه مناسبات دو کشور خواهد بود.

رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه باید روابط اقتصادی و تجاری ایران و کرواسی که به‌واسطه تحریم‌ها، کاهش پیدا کرده بود، تقویت شده و توسعه یابد، گفت: امروز شرایط و فرصت‌های خوبی برای سرمایه‌گذاری در ایران فراهم شده که باید از آن برای گسترش همکاری‌ها و به‌ویژه ارتباط هرچه آسان‌تر و سریع بخش‌های خصوصی دو کشور به بهترین شکل استفاده شود.

روحانی با اعلام آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای انتقال تجربیات و خدمات فنی و مهندسی به کرواسی، توسعه روابط اقتصادی و تجاری میان دو کشور را نیازمند گسترش مناسبات پولی و بانکی میان دو کشور برشمرد و افزود: ایران و کرواسی باید قوانین و مقررات موجود را برای ایجاد بسترهای لازم در زمینه همکاری هرچه بیشتر و بهتر کارآفرینان و فعالان اقتصادی تسهیل کنند.

وی توسعه روابط علمی و فرهنگی، مناسبات دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی، فعال شدن کرسی‌های آموزش زبان دو کشور در دانشگاه‌های ایران و کرواسی، تقویت روابط در زمینه‌ فناوری‌های نو، بیوتکنولوژی، نانوتکنولوژی و آی‌تی و توسعه گردشگری و ارتباط مردم دو کشور را  ضروری خواند و خاطرنشان کرد: ایران و کرواسی باید در مجامع بین‌المللی حامی یکدیگر بوده و روابط و رایزنی نزدیکی با هم داشته باشند.

رئیس‌جمهور با اشاره به ضرورت همکاری و فعالیت دو کشور در جهت مبارزه با تروریسم، تأکید کرد: امروز تروریسم به‌عنوان خطر و معضلی بزرگ برای جهان محسوب می‌شود و باید با ریشه‌یابی عوامل اقتصادی و فرهنگی به‌وجود آورنده و حامی تروریسم، از گسترش آن جلوگیری و با این معضل مقابله کنیم.

روحانی افزود: ایران و کرواسی می‌توانند در راستای قطعنامه سازمان ملل متحد تحت عنوان جهان عاری از خشونت و افراطی‌گری (Wave) همکاری و مشارکت داشته باشند.

وی دخالت برخی کشورهای غربی و از جمله آمریکا را ریشه بسیاری از مشکلات منطقه برشمرد و خاطرنشان کرد: باعث تأسف است که برخی کشورها برای دست یافتن به اهداف خود صلح، ثبات و امنیت مردم منطقه را به خطر می‌اندازند.

روحانی با اشاره به مشکلاتی که تروریسم در افغانستان به وجود آورده، گفت: امروزه بخش بزرگی از منابع مالی تروریست‌ها در افغانستان از طریق فروش مواد مخدر حاصل می‌شود که متأسفانه برای توقف آن نیز هیچ اقدام جدی از سوی غرب مشاهده نمی‌شود.

وی با انتقاد از حمایت‌های مالی و تسلیحاتی از داعش، گفت: مبارزه با تروریسم باید از حالت نمایشی خارج و به اقدامی عملی تبدیل شود و اگر بتوانیم جامعه جهانی را برای مبارزه با تروریسم آماده و هماهنگ کنیم، رسیدن به این هدف دشوار، غیرقابل دسترس نخواهد بود.

روحانی با اشاره به لزوم رسیدگی به وضعیت آوارگان در کشورهای منطقه به‌ویژه افغانستان و سوریه، بر ضرورت اقدام جدی نهادهای بین‌المللی برای کمک به آوارگان و مبارزه با مواد مخدر و همچنین قاچاق نفت توسط گروه تروریستی داعش تأکید کرد و افزود: اتحادیه اروپا امکانات و ظرفیت‌های خوبی در اختیار دارد و در صورتی که اراده جدی برای مبارزه با تروریسم وجود داشته باشد، می‌توانیم با همکاری مشترک، دستاوردهای خوبی داشته باشیم.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران همواره به کشورهایی که از ایران در مسیر مبارزه با تروریسم تقاضای مساعدت داشته‌اند، کمک کرده است، گفت: معتقدیم در کشورهای درگیر با تروریسم، باید دولت آن کشور به‌عنوان مرکزیت مبارزه به رسمیت شناخته شود.

روحانی همراهی مفتی اعظم زاگرب در این سفر را به‌معنای اهمیت دادن دولت کرواسی به ادیان الهی به‌ویژه اسلام دانست و اظهار داشت: به رسمیت شناختن دین اسلام موجب وحدت داخلی در کرواسی و پیوند این کشور با جهان اسلام شده است.

وی با اشاره به اینکه شرایط منطقه و جهان به‌گونه‌ای است که وحدت و همدلی بیشتر میان ادیان و اقوام مختلف ضروری است، ادامه داد: متأسفانه در دنیای امروز بخش مهمی از توان و انرژی کشورها، صرف ایجاد ناهنجاری‌هایی می‌شود که عمدتاً از نبود اعتدال در افکار و  رفتار، نشأت می‌گیرد.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه همه ادیان آسمانی برای ترویج مهربانی و همزیستی مسالمت‌آمیز تلاش می‌کنند، گفت: تقویت روابط میان مقامات دینی و مذهبی ایران و کرواسی می‌تواند به تقویت تفکر میانه‌روی و اسلام رحمانی در جهان کمک کند.

روحانی اظهار کرد: امیدواریم با تلاش مسئولان دو کشور در راستای توسعه همه‌جانبه مناسبات ایران و کرواسی، در پایان سال 2016 شاهد افزایش رقم مبادلات تجاری بین دو کشور باشیم.

«کولیندا گرابار کیتاروویچ» رییس جمهوری کرواسی نیز در این نشست با تقدیر از استقبال و میهمان‌نوازی گرم دولت جمهوری اسلامی ایران از هیأت عالی‌رتبه مقامات کرواسی، روابط تهران ــ زاگرب را دوستانه و مثبت ارزیابی کرد و افزود: باید از فضاها و فرصت‌های موجود برای توسعه همه‌جانبه مناسبات به‌ویژه روابط اقتصادی و فرهنگی میان دو کشور استفاده کنیم.

رئیس‌جمهوری کرواسی ضمن ابراز امیدواری از اینکه قراردادها و توافقاتی که در جریان این سفر به امضای مسئولان دو کشور می‌رسد نقطه عطفی در گسترش همکاری‌ها و روابط ایران و کرواسی باشد، گفت: جمهوری اسلامی ایران می‌تواند به کرواسی به‌عنوان دوست و شریکی خوب در اتحادیه اروپا نگاه کند.

کیتاروویچ با تأکید بر ضرورت احیای کمیسیون مشترک همکاری‌های ایران و کرواسی، گفت: مبادلات تجاری دو کشور که در سال‌های گذشته کاهش یافته، باید با تلاش مسئولان و برنامه‌ریزی مناسب ارتقاء پیدا کند.

رئیس‌جمهوری کرواسی با اشاره به اینکه دستاورد ایران در رسیدن به توافق مذاکرات هسته‌ای نشان داد که دستیابی به دشوارترین مسایل از طریق گفتگو امکان‌پذیر است، گفت: این توافق فضای بسیار خوبی را برای توسعه همکاری‌های اقتصادی، علمی،فرهنگی و بین‌المللی میان دو کشور به وجود آورده که باید از آن به بهترین شکل استفاده کنیم.

وی با تصریح به «مصمم به توسعه روابط با تهران هستیم» افزود: کرواسی از توسعه همکاری‌ها و روابط اتحادیه اروپا با ایران استقبال و از آن حمایت می‌کند.

کیتاروویچ با یادآوری اهمیت نقش مؤثر ایران در مبارزه با تروریسم و برقراری صلح و ثبات در منطقه و پایان دادن به منازعات منطقه‌ای و بین‌المللی، بر ضرورت همکاری دو کشور در زمینه مبارزه با تروریسم و افراطی‌گری تأکید کرد و افزود: باید با اهتمام و جدیت در مسیر مبارزه با تروریسم، مانع از حمایت‌های مالی از تروریست‌ها شویم و از ترویج افکار افراطی آنها در میان نسل جوان جلوگیری کنیم.

رئیس‌جمهوری کرواسی با اشاره به یکصدمین سال به رسمیت شناختن اسلام به‌عنوان دینی رسمی در کرواسی، گفت: افتخار ما این است در دوره‌ای که اسلام هراسی و خشونت در اروپا ترویج می‌شود، در کرواسی همزیستی مسالمت‌آمیز میان ادیان مختلف وجود دارد.

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.