قدس آنلاین - لرستان: بیش از ۴۴ درصد منابع لرستان در اختیار بانک‌های خصوصی است درحالی‌که ۸۰ درصد منابع این بانک‌ها خارج از استان سرمایه‌گذاری می‌شود.

سرمایه گذاری  ۸۰ درصد منابع بانکی درخارج از استان

به گزارش قدس آنلاین از خرم آباد،استاندار لرستان در جلسه شورای اداری استان لرستان که در سالن اجتماعات استانداری لرستان برگزار شد گفت: سال 94 نرخ بیکاری استان سیر نزولی داشت ولی هنوز در بحث بیکاری استان بیست و ششم هستیم که وضعیت مطلوبی نیست. وی افزود: برای کاهش بیکاری در استان، سالانه به چهار هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری نیاز داریم و این امر به‌ طور یقین مستلزم رفع موانع سرمایه‌گذاری است.

 استاندار لرستان با اشاره به اینکه به دنبال رفع موانع سرمایه‌گذاری در استان هستیم عنوان کرد: مشکلات زیرساختی در حوزه فرودگاه، راه‌آهن وجود دارد که باید برطرف شوند هرچند که در استان‌های دیگر حدود 30 سال پیش برای رفع مشکلات زیرساختی، شروع به کارکرده‌اند. وی سرانه مصرفی استان را 22 درصد بالاتر از سرانه درآمدی برشمرد و گفت: چالش استان ما در این زمینه به نرخ بالای بیکاری برمی‌گردد ازاین‌رو شکاف بین سرانه درآمدی و مصرفی چالش بزرگی برای ما است.

 بازوند به ظرفیت‌های طبیعی و گردشگری استان لرستان اشاره کرد و اگفت:  ظرفیت گردشگری استان هیچ‌گاه نتوانسته خود را سر سفره مردم استان نشان دهد.وی افزود: برای رونق گردشگری در استان لازم است لرستان از معبر به مقصد گردشگری تبدیل شود که البته در این زمینه امسال وضعیت مطلوبی داشتیم به‌ طوری‌که در سال 95 ، شهر خرم‌آباد از سوی سازمان میراث فرهنگی به‌ عنوان یکی از هفت شهر گردشگری کشور انتخاب شد.

 استاندار لرستان بابیان اینکه برای تبدیل استان از معبر به مقصد گردشگری سالانه باید 300 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری کنیم عنوان کرد: طبیعی است که در این راستا دولت به تنهایی نمی‌تواند و باید بخش خصوصی ورود پیدا کند. وی در رابطه با وضعیت آب استان لرستان  بیان کرد: با وجود پر آب بودن لرستان، هنوز زمین‌های آبی این استان به نرم کشوری نرسیده به‌ طوری‌که تنها 25 درصد زمین‌های استان آبی است. بازوند تصریح کرد: باوجود روان آب‌هایی که در استان داریم اکنون کمتر از 200 میلیون مترمکعب توانسته‌ایم ذخیره کنیم ازاین‌رو چالش استان در بحث تخصیص آب جدی است که لازم است مسئولان به این مسئله توجه داشته باشند.

استاندار لرستان  گفت: 43 درصدد از آب کرخه مربوط به بارندگی‌های استان لرستان است ولی متأسفانه استان برای 150 میلیون مترمکعب تخصیص آب با مشکل مواجه است.بازوند تصریح کرد: شهرستان پلدختر به دلیل عدم سد مناسب برای کنترل سیلاب‌های رودخانه کشکان، در فصل زمستان با خسارت‌های سنگین سیلاب و در فصل تابستان با خشک‌سالی مواجه است که امیدواریم در بحث تخصیص آب این مشکل نیز حل‌وفصل شود.

وی افزود: هم‌اکنون 450 کیلومتر خطوط انتقال نفت و گاز از استان لرستان می‌گذرد و در آینده نزدیک نیز به هزار کیلومتر می‌رسد اما استان لرستان نتوانسته که از این فرصت استفاده کند. بازوند عنوان کرد: در طول 30 سال سهم استان از اعتبارات ملی به 1.5 درصد نیز نرسیده درحالی‌که این استان 2.3 درصد جمعیت کشور را دارد بنابراین شاید یکی از ضعف‌های زیرساختی استان همین سهم کم بوده است. وی فقدان صنعت بزرگ در استان را یکی از مشکلات استان برشمرد و بیان کرد: هیچ صنعت بزرگی در استان نداریم؛ یک سری صنایع در استان وجود داشته که از بین رفته‌اند که نمونه آن کارخانه پارسیلون است.

 استاندار لرستان گفت: کارخانه پارسیلون در یک سیاست بسیار بد خصوصی‌سازی در سال 81-82 واگذار و به‌ مرور نیروهای آن  اخراج شده است. وی اظهار کرد: متأسفانه سرمایه‌گذار این کارخانه با فشارهای زیاد؛  یکی سری تسهیلات دریافت کرده تا این قضیه را حل کند اما مشکل کارخانه حل‌نشده که امیدواریم مسئولان کشور حمایتی برای این موضوع نیز داشته باشند. بازوند به راه‌اندازی کارخانه فولاد ازنا اشاره کرد و افزود: خوشبختانه این صنعت پس از گذشت 10 سال در آینده نزدیک راه‌اندازی می‌شود. وی به مشکلات مصارف و منابع استان اشاره و عنوان کرد: بیش از 44 درصد از منابع استان لرستان در اختیار بانک‌های خصوصی است درحالی‌که 80 درصد منابع این بانک‌های خصوصی خارج از استان سرمایه‌گذاری می‌شود. استاندار لرستان بیان کرد: این منابع  حدود سه هزار و 300 میلیارد تومانی اگر در سال 80 درصد آن خارج از استان صرف شود می‌تواند در استان  اشتغال خوبی ایجاد کند بنابراین از مسئولان درخواست داریم تا در این چالش‌ها ما را یاری کنند.

برچسب‌ها

پخش زنده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.